URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 30 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Imediat după Revoluție, din punct de vedere cultural, Oradea a intrat în Evul Mediu. Banii, atâți câți erau pe la Primărie, se împărțeau după criterii strict politice. Veneau udemeriștii cu ONG-urile lor, pediștii la fel, mai pupau ceva bănet pesediștii și liberalii și cu asta, gata. Când a ajuns Bolojan la Primărie s-a trecut în extrema cealaltă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul zaharat se definește ca un exces permanent de zahăr în sânge, adică hiperglicemie cronică, determinată de o rezistență progresivă a organismului la acțiunea insulinei, un hormon produs de către pancreas (care face să scadă glicemia).
21 Septembrie 2011, 17:36

S-a mai stins o glorie: Fostul jucător al FC Bihor, Nicolae Florescu, a trecut la cele veşnice

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Unul dintre cei mai buni jucători pe care i-a avut clubul de fotbal fanion al judeţului, FC Bihor, Nicolae Florescu, s-a stins din viaţă la vârsta de 62 de ani.

Originar din judeţul Braşov, localitatea Codlea, Nicolae Florescu a venit la FC Bihor în anul 1972, activând la formaţia "roş-albastră" mai bine de un deceniu, până în anul 1983, în acest interval fiind şi cooptat la lotul naţional de seniori, cu care a participat în anul 1978 la un turneu în Scoţia.

Nicolae Florescu a evoluat mai întâi la Steagul Roşu Braşov, unde l-a avut coechipier şi pe Alexandru Gergely, alt braşovean care avea să se remarce la formaţia orădeană.

"Florică a venit la Steagul Roşu în anul 1970 şi a rămas până în 1972, când a plecat la Metrom Braşov. După doar doi ani de zile a ajuns la Oradea, unde m-a adus şi pe mine. El personal a venit după mine în 1975 şi m-a adus la FC Bihor, fiind mandatat în acest sens de cei din cadrul conducerii clubului orădean", îşi aminteşte Alexandru Gergely.

După sosirea la Oradea, Nicolae Florescu, jucător care a evoluat pe postul de atacant, a rămas la FC Bihor până în anul 1979, când, preţ de un an, a plecat la Înfrăţirea Oradea. În 1980 Florescu a revenit la echipa fanion, unde a continuat să mai activeze ca jucător până în anul 1983. "A fost un jucător bun, foarte talentat, care a activat o perioadă îndelungată la FC Bihor cu rezultate remarcabile", mai declară fostul său coleg Alexandru Gergely.

De fapt, în perioada anilor 70-80, exista la FC Bihor o tripletă de jucători originari din Braşov care au fost repede apreciaţi şi îndrăgiţi pentru evoluţiile avute. Pe lângă Nicolae Florescu şi Alexandru Gergely, cel de-al treilea braşovean de la "roş-albaştri" din acea perioadă a fost Mircea Albu.

După ce şi-a încheiat cariera de jucător, Nicolae Florescu a mai rămas în Bihor până în anul 1992, activând ca antrenor sau antrenor-jucător la echipele din Ştei şi Valea lui Mihai, dar şi profesor la Şcoala Sportivă. Apoi s-a reîntors acasă, la Codlea.

"Ştiu că a suferit o dublă fractură, de tibie şi peroneu, pe când evolua la FC Bihor, chiar la un meci cu Satu Mare şi i-a fost implantată o tijă, care nu şi-a mai scos-o de atunci. Cred că numai de aici i se poate trage acest deces prematur, fiindcă nu avea alte probleme de sănătate", susţine Alexandru Gergely, care are numai cuvinte frumoase faţă de fostul său coleg. "A fost un om bun, de caracter. Eram ca fraţii. Un băiat de treabă...".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Marius
eu l-am iubit cel mai mult si niciodata nu voi uitade el si de ce imi povestea mie ....dc sa dus asa repede :((...pentru mine era bunic
Postat 02 Octombrie 2011, 11:47 de Vlad
doliu
SA-I FIE TARANA USOARA cred ca ar tebui sa se tina un moment de reculegere in memoria acestui fotbalist care pe langa necazuri a adus prin jocul si golurile marcate multa bucurie in randurile suporterilor lui FC BIHOR
Postat 21 Septembrie 2011, 22:49 de karton
dumnezeu sa-l odihneasca
DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA IN PACE! Marius Chipurici
Postat 21 Septembrie 2011, 21:22 de marius
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6516 RON
  • 1 EUR = 4.9768 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON