URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 20 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Zarvă mare cu lărgirea carosabilului pe străzile Universității și Armatei Române. Lumea a  reacționat la fel de puternic ca la alte investiții făcute fără o îndelungată cumpănire. Spre deosebire de Ilie Bolojan, primarul Florin Birta a manifestat, totuși, o anumită flexibilitate în unele cazuri, așa că întrebarea din titlu nu-i retorică.
Zic şi eu
Adrian Cris
Știți unde era și ce făcea Ilie Bolojan lunea trecută, când Marcel Ciolacu, premier, președinte PSD și candidat la Președinție, îl „propunea” prim-ministru taman din Ambasada României la Paris, zicând că bihoreanul „a realizat foarte multe” și nu are „nici cea mai mică problemă” de a lucra cu el? La Căminul Cultural din Bulz. Unde ce credeți că le spunea celor câtorva zeci de localnici adunați să-l asculte? Nu promisiuni că va curge lapte și miere, ci dimpotrivă!
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În 29 octombrie 2024, după mai bine de 10 luni de deliberări intense și profunde, Curtea Constituțională a dat „verde” pentru intrarea în vigoare a unei aberații legislative, respingând o sesizare de neconstituționalitate făcută de Secțiile Unite ale Înaltei Curți de Casație și Justiție încă din în 5 decembrie 2023.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
05 Octombrie 2014, 16:15

Primii paşi în tenis: Un nou proiect de iniţiere în tenisul de câmp

Primii paşi în tenis: Un nou proiect de iniţiere în tenisul de câmp Fraţii Arpad (stânga) şi Robert (drepta) Nagy, cei mai tineri instructori de tenis de câmp din Bihor
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După ce anul trecut au demarat primul proiect de iniţiere al copiilor şi tinerilor din comunele şi satele bihorene în tainele tenisului de câmp, de această dată, cluburile de specialitate Voinţa şi Speranţa Oradea, precum şi Bihorul Beiuş au început deja un alt proiect, intitulat de această dată "Primii paşi în tenis în comune şi oraşe din Bihor".

Şi acest proiect, prin care se doreşte descoperirea tinerelor talente, dar şi popularizarea tenisului de câmp sau angrenarea tinerilor din judeţ în acţiunile sportive, este finanţat de Consiliul Judeţean Bihor, cu 10.000 lei.

"Cu aceşti banii vor fi achiziţionate rachete, mingi şi echipament sportiv, necesare procesului de instruire a copiilor", a declarat Mircea Drăgoi, directorul clubului Voinţa Oradea.

Această nouă acţiune, prin care se doreşte să fie implicaţi câţi mai mulţi copii şi tineri, elevi ai şcolilor din comunităţile respective, se va derula în localităţi cu săli de sport. Astfel, vizate sunt Vadu Crişului, Şuncuiuş, Ţeţchea, Vaşcău şi Nucet. "În zona Vaşcău - Nucet îi aşteptăm însă şi pe copiii din localităţile învecinate", a mai declarat directorul clubului Voinţa Oradea.

Şi de această dată instruirea copiilor va fi gratuită. Cei implicaţi, instructorii Mircea Drăgoi, Ionuţ Sferle, Traian Miclea şi Florian Cuc, vor efectua activitatea în calitate de voluntari.

Directorul clubului Voinţa Oradea este mulţumit de cum a decurs primul proiect, cel de la comune şi sate, care a reunit aproximativ 300 de tineri dornici să înveţe şi să practice tenisul şi aceasta, în pofida faptului că "anumiţi profesori de sport din localităţile prin care am fost s-au arătat cam dezinteresaţi". Drăgoi a precizat şi localităţile unde profesorii de educaţie fizică nu s-au implicat în susţinerea acestui proiect: Rieni, Tinca, Tileagd şi Ţeţchea. "În schimb, o surpriză plăcută am avut însă la Şuncuiuş sau Vadu Crişului, unde au fost oameni care nu aveau legătură directă cu sportul care ne-au ajutat, cum a fost cazul unei secretare şi al unui viceprimar", a mai completat Drăgoi, într-o conferinţă de presă, în cadrul căreia i-a prezentat şi pe cei mai tineri "instructori", fraţii Nagy, Arpad, în vârstă de 14 ani, şi Norbert, de 15 ani.

Proveniţi dintr-o familie modestă, cu probleme financiare, cei doi fraţi încearcă să-şi asigure existenţa prin tenis. Astfel, în fiecare zi de luni şi vineri, aceştia merg cu trenul la Vadu Crişului şi împreună cu Mircea Drăgoi îi pregătesc pe copiii veniţi la lecţiile de tenis. "În semn de mulţumire, părinţii copiilor din zonă au pus mână de la mână şi îi plătesc pe fiecare cu câte 25 de lei pe zi. Sunt bani care pentru ei înseamnă foarte mult în condiţiile în care tatăl nu are loc de muncă, iar de ceva vreme le-a fost tăiat şi curentul", a mai declarat directorul CS Voinţa, care a precizat că în curând îi va legitima la club. "Sunt cuminţi şi chiar talentaţi şi ar trebui ajutaţi", a mai precizat Mircea Drăgoi.

Cei doi copii recunosc că tenisul îi ajută în această perioadă şi chiar îi fac să mai uite de probleme.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7176 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON