URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 30 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Imediat după Revoluție, din punct de vedere cultural, Oradea a intrat în Evul Mediu. Banii, atâți câți erau pe la Primărie, se împărțeau după criterii strict politice. Veneau udemeriștii cu ONG-urile lor, pediștii la fel, mai pupau ceva bănet pesediștii și liberalii și cu asta, gata. Când a ajuns Bolojan la Primărie s-a trecut în extrema cealaltă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul zaharat se definește ca un exces permanent de zahăr în sânge, adică hiperglicemie cronică, determinată de o rezistență progresivă a organismului la acțiunea insulinei, un hormon produs de către pancreas (care face să scadă glicemia).
20 Decembrie 2011, 16:59

Pregătiri pentru marcarea a 110 ani de fotbal bihorean şi 40 de ani de existenţă a FC Bihor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În 2012 se împlinesc 110 ani de când s-a jucat prima partidă de fotbal în Bihor şi 40 de ani de când echipa-fanion a judeţului poartă denumirea de FC Bihor. La 1 iunie 1902, pe terenul din Parcul Rhedey (actualul Stadion al Tineretului), arbitrul Jelenik Geza fluiera primul joc de fotbal cu public disputat pe tărâm bihorean, iar în 1972, fosta echipă de primă divizie din anii `60, Crişul Oradea, îşi schimba denumirea, devenind Fotbal Club Bihor.

Expoziţie cu ajutor de la fani

"Ţinem să celebrăm în 2012 alături de suporteri, pe tot parcursul anului, aceste momente aniversare", a spus preşedintele FC Bihor, Şerban Morcan, într-o conferinţă de presă desfăşurată marţi, în care a anunţat două proiecte la care conducerea clubului s-a gândit în acest sens.

Desfăşurate sub culorile unui logo aniversar, activităţile festive vor cuprinde un spectru larg de manifestări, de la competiţii dedicate liceenilor şi juniorilor, expoziţii cu imagini de arhivă şi un simpozion până la un amical cu o echipă importantă din ţară sau din Europa, care se va disputa vara viitoare pe Stadionul Municipal Iuliu Bodola.

Dată fiind intenţia de a organiza expoziţia care să cuprindă imagini, articole şi obiecte din trecutul fotbalistic al judeţului, iubitorii fotbalului care deţin asemenea obiecte de valoare istorică sunt rugaţi să contacteze conducerea clubului pentru a face posibil proiectul,

Echipament de firmă

Tot marţi, conducerea FC Bihor a anunţat că a încheiat un contract cu producătorul de echipament sportiv Joma, valabil din sezonul competiţional 2012-2013, iar reprezentantul acestei companii şi-a prezentat intenţia de a pune în vânzare articolele acestui brand şi pentru suporterii bihoreni.

"Vrem să transpunem şi aici ceea ce am făcut la Timişoara, în această toamnă, la a 90-a aniversare a echipei de acolo, când am deschis două puncte de vânzare de echipamente pentru suporteri. Acest deziderat sperăm să-l realizăm la Oradea, însă, chiar înainte de principalele manifestări aniversare", a declarat reprezentantul în România al firmei Joma, Luca Teodor .

Prietenie de la Liberty şi bani de la CJ

La conferinţa de presă a FC Bihor au participat şi alţi susţinători ai clubului, care au salutat proiectele aniversare. "CF Liberty se alătură cu bucurie colegilor de la FC Bihor. Aniversarea reprezintă un moment important chiar şi pentru clubul nostru", a declarat preşedintele CF Liberty, Cătălin Sărmăşan.

La rându-i, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Dumitru Voloşeniuc, a ţinut să reitereze promisiunile privind susţinerea financiară a echipei din partea deliberativului judeţean. "În şedinţa de astăzi a Consiliului Judeţean am propus alocarea a 150.000 lei pentru FC Bihor şi cred că nu vor fi probleme cu votarea, astfel încât aceşti bani ne vor ajuta să nu mai avem nicio datorie în 2012 la FC Bihor. Au rămas doar datoriile istorice, acumulate în perioada 2005-2009, dar care se plătesc eşalonat în următoarele 36 de luni", a spus Voloşeniuc.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Cam fortati evenimentul, Neamule!
Mai frate, iar ai luat-o pe ulei! Clubul fanion al judetului s-a numit in toate felurile, intre anii 1994-2004. "FC Bihor" s-a numit din 1972 pana cand domnul Bar si cu Dan Matei au hotarat sa-l reboteze. Apoi a fost Do-Do, CAO, Bihor `99, o vreme chiat Liberty, FC Oradea; Iar abia in 2004 a redevenit FC Bihor. Poate-si mai aduce cineva aminte cine este cel care i-a redat numele cel mai notoriu!
Postat 21 Decembrie 2011, 12:58 de Victoras
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6516 RON
  • 1 EUR = 4.9768 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON