URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 30 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Imediat după Revoluție, din punct de vedere cultural, Oradea a intrat în Evul Mediu. Banii, atâți câți erau pe la Primărie, se împărțeau după criterii strict politice. Veneau udemeriștii cu ONG-urile lor, pediștii la fel, mai pupau ceva bănet pesediștii și liberalii și cu asta, gata. Când a ajuns Bolojan la Primărie s-a trecut în extrema cealaltă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul zaharat se definește ca un exces permanent de zahăr în sânge, adică hiperglicemie cronică, determinată de o rezistență progresivă a organismului la acțiunea insulinei, un hormon produs de către pancreas (care face să scadă glicemia).
09 Ianuarie 2012, 08:00

Poloiştii tricolori s-au impus la pas în turneul de la Istanbul

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Având cinci componenţi ai echipei CSM Digi Oradea în lot, formaţia de polo pe apă a României a câştigat, duminică, turneul internaţional de la Istanbul, după ce a obţinut a treia victorie la rând. Poloiştii români s-au impus în ultima dispută a Memorialului "Mihat Hantal" în faţa Macedoniei, cu scorul de 10-6.

Reprezentativa ţării noastre a dominat primele trei sferturi, pe care şi le-a adjudecat cu 1-0, 2-1 şi 5-3. Ultimul sfert a fost însă ceva mai echilibrat şi s-a încheiat cu 2-2, astfel că, în final, jucătorii antrenaţi de Kovacs Istvan s-au impus la o diferenţă de 4 goluri şi au acumulat punctaj maxim în clasamentul final al competiţiei.

Alături de Cosmin Radu, Nicolae Diaconu, cu două reuşite, a fost golgheterul echipei. Şi Mihnea Chioveanu şi Alexandru Ghiban, de la CSM Digi, precum şi ex-orădeanul Ramiro Georgescu au contribuit la această victorie, cu câte un gol marcat de fiecare.

Portarul echipei noastre, Dragoş Stoenescu a fost desemnat cel mai bun jucător al competiţiei.

După acest turneu, echipa naţională a României se reîntoarce în ţară pentru scurt timp, fiindcă joi, 12 ianuarie, poloiştii vor pleca spre Olanda, unde, pe data de 16 a acestei luni, va începe Campionatul European.

În celălalt joc al ultimei zile, Olanda a trecut de Turcia cu 10-6, iar în primele meciuri, România a învins Olanda cu 14-6 şi, naţionala ţării gazdă, Turcia, cu 18-8.


Rezultatele şi marcatorii echipei României la Memorialul "Mihat Hantal" de la Istanbul:

România - Olanda 14 - 6 (4:2, 3:1, 3:2, 4:1)
Au marcat pentru echipa noastră: Radu Cosmin - 3 goluri, Tiberiu Negrean, Andrei Iosep, Dimitri Goanţă - câte 2 goluri, Alexandru Matei, Mihnea Chioveanu, Ramiro Georgescu, Kalman Kadar şi Alexandru Ghiban - câte un gol.

România - Turcia 18 - 8 (4:1, 6:1, 5:4, 3:2)
Au marcat pentru România: Tiberiu Negrean, Kadar Kalman şi Alexandru Ghiban - câte 3 goluri, Andrei Iosep şi Ramiro Georgescu - câte 2 goluri, Cosmin Radu, Nicolae Diaconu, Alexandru Matei, Dimitri Goanţă şi Radu Gospodinov - câte un gol.

România- Macedonia 10 - 6 ( 1:0, 2:1, 5:3, 2:2)
Au marcat pentru echipa noastră: Cosmin Radu şi Nicolae Diaconu - câte 2 goluri, Andrei Iosep, Alexandru Matei, Mihnea Chioveanu, Ramiro Georgescu, Alexandru Ghiban şi Radu Gospodinov - câte un gol.


Celelalte rezultate:

Macedonia - Turcia 11-6
Macedonia - Olanda 11-10
Turcia - Olanda 6-10


Clasament final:

1. România 3 victorii
2. Macedonia 2 victorii
3. Olanda 1 victorie
4. Turcia 0 victorii

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6516 RON
  • 1 EUR = 4.9768 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON