URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 30 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Imediat după Revoluție, din punct de vedere cultural, Oradea a intrat în Evul Mediu. Banii, atâți câți erau pe la Primărie, se împărțeau după criterii strict politice. Veneau udemeriștii cu ONG-urile lor, pediștii la fel, mai pupau ceva bănet pesediștii și liberalii și cu asta, gata. Când a ajuns Bolojan la Primărie s-a trecut în extrema cealaltă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul zaharat se definește ca un exces permanent de zahăr în sânge, adică hiperglicemie cronică, determinată de o rezistență progresivă a organismului la acțiunea insulinei, un hormon produs de către pancreas (care face să scadă glicemia).
21 August 2012, 07:27

Poloiştii juniori III de la CS Crişul au pierdut, in-extremis, titlul naţional

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Deşi pornea ca marea favorită după primul turneu final, desfăşurat la Bucureşti, când s-a impus în toate cele cinci partide susţinute, echipa orădeană de polo pe apă juniori III CS Crişul a ratat incredibil adjudecarea titlului naţional.

Ratarea obiectivului s-a produs tocmai în bazin propriu, la Bazinul Olimpic "Ioan Alexandrescu", unde, în turneul al doilea şi ultimul, final, al Campionatului Naţional, jucătorii orădeni au abordat destul de relaxat turneul şi au cedat ultimul meci, şi cel mai important, cu CSS nr. 3 Steaua Bucureşti. Au pierdut astfel "la mustaţă" şi lamentabil un titlu de campioană care i-a fost la îndemână.

Echipa antrenată de Ciprian Câmpianu a început totuşi destul de bine turneul retur, câştigând la scoruri concludente partidele cu Rapid, cu 8-0, cu AMEFA Arad, cu 11-6, cu CSM Oradea, cu 14-6, şi cu CER Bucureşti, scor 14-2. Din păcate însă ultimul joc, cel cu bucureştenii de la CSS nr. 3 Steaua, principalii contracandidaţi, a stricat sărbătoarea polo-ului de pe Crişul Repede, care tocmai se pregătea să jubileze pentru adjudecarea tuturor titlurilor posibile pe plan naţional, de la seniori şi senioare până la juniori.

Juniorii III de la Crişul aveau la dispoziţie două variante pentru a intra în posesia titlului, victoria şi rezultatul de egalitate. Din păcate şi pe fondul unor greşeli de arbitraj, bucureşteni au izbutit să se impună în cele din urmă, la limită, cu 5-4, dar suficient pentru a-şi adjudeca locul I.

Astfel, CS Crişul şi CSS nr. 3 Steaua au terminat la egalitate de puncte turneul final (câte 27), dar şi la egalitate în rezultatele directe (11-11, 7-6 pentru orădeni la Bucureşti, respectiv 5-4 pentru bucureşteni la Oradea) şi chiar şi la golaverajul general (+65). În aceste condiţii, diferenţa s-a făcut pe baza numărului mai mare de goluri marcate, capitol la care bucureştenii au fost superiori, cu 121 de reuşite, faţă de numai 101 ale orădenilor.

Rezultatul i-a demoralizat complet pe tinerii poloişti orădeni. "Deşi s-au mobilizat pentru acest turneu, băieţii au fost copleşiţi de emoţii la ultimul joc, lucru care a dus la pierderea disputei. Chiar dacă nu ne vine să credem, aceasta este realitatea", a spus după joc tehnicianul Ciprian Câmpianu.

"Acum nu ne rămâne decât să plângem, deşi puteam foarte bine să ne bucurăm şi să sărbătorim. Şi eu personal, îmi asum o parte din vină, dar va trebui să analizăm toate aspectele care au dus la ratarea trofeului. Am abordat superficial unele meciuri la Oradea. În orice caz, chiar şi dacă obţineam titlul, vom face o revizuirea la secţia de polo de la club în următoarea perioadă", a declarat Ionel Bungău, directorul CS Crişul.

Componenţii echipei CS Crişul, devenită, astfel vicecampioană naţională, au fost: Darius Zembrea, Raul Cuibuş (portari), Şerban Mureşan, Török Tamás, Szabó István, Gábor Norbert, Cristian Terec, Pop Áron, Kováts Viktor, Gui Zalán, Antonio Alexandrescu, Hainer Erik, Remus Mudura, David Mudura şi Bogdan Remeş (jucători de câmp).

Cealaltă formaţie orădeană de la turneu, CSM, pregătită de Petre Gepian, a încheiat turneul final pe locul V, înregistrând patru înfrângeri şi o singură victorie (13-4 cu CER Bucureşti).

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
VICTORIE MUNCITA DE CSS3
Pentru a achilibra un pic stirea este corect sa dam si numele castigatorilor. Pentru cei care doresc sa stie numele celor care au castigat : Iudean Razvan, Dan Chiriac, Batin Andrei, Paul Bordea, Alex Birnea, Tudor Petre, Misha Corbeanu, Constantinescu George, Gabi Oproiu, Vlad Simion, Magherusan Mihai, Tudor Stomff, Ganea Andrei, Vlad Vasile, Vlad Gavris. Golgheterul este Batin Andrei, iar numele antrenorilor echipei CSS3 sunt Costi Matei si Ionut Tanase, care merita laurii acetui campionat! O vacanta placuta tuturor, inclusiv celor de la Oradea.
Postat 21 August 2012, 11:41 de SORIN
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6516 RON
  • 1 EUR = 4.9768 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON