URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
28 Iulie 2012, 10:16

Performerii sezonului handbalistic judeţean 2011-2012 au fost premiaţi

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Asociaţia Judeţeană de Handbal Bihor a organizat pe data de 23 iulie Adunarea Generală anuală, ocazie cu care cele mai bune echipe feminine şi masculine din cadrul Campionatului Judeţean au fost premiate într-un cadru festiv.

Pavel Mercea, preşedintele AJH i-a salutat pe cei prezenţi, mulţumindu-le pentru colaborare şi implicarea lor în activităţile desfăşurate de forul pe care-l conduce. La capitolul reuşite a fost punctat Campionatul Judeţean de fete şi băieţi, ajunsă la cea de-a treia ediţie, care a supravieţuit în ciuda numeroaselor probleme, în special financiare, de care s-au lovit echipele participante. Mercea a recunoscut că şi în sezonul recent încheiat au fost şi câteva probleme, pe care AJH încearcă să le elimine.

Pe lângă întrecerea judeţeană, AJH a mai organizat şi o serie de turnee, de la copii şi juniori, până la seniori, menite să popularizeze sportul cu mingea mică. Printre acestea se pot aminti Cupa Toamnei Orădene, Cupa Municipiului, Cupa Moş Nicolae, Cupa Unirii, Cupa Ierului, dar şi două evenimente internaţionale de angergură, Trofeul Carpaţi la handbal masculin, respectiv finala Cupei EHF (meciul retur) dintre HC Zalău şi Lada Togliatti.

Câştigătorii campionatului de fete, dar şi de băieţi au fost premiaţi de către preşedintele Pavel Mercea, ocupantele locurilor secunde, de către Carol Iagăr, responsabil de Comisia Judeţenă de Arbitri, în timp ce formaţiile clasate pe locul trei au primit cupa, medaliile şi diploma de la Vilma Jakob, cea care a preluat activitatea Comisiei de Competiţii. La acest capitol trebuie menţionat aportul secretarului asociaţiei, Szasz Ladislau, care, însă, în acest an a fost nevoit să se retragă din cauza unor probleme de sănătate.

Primele trei clasate au primit câte o cupă, medalii şi diplomă, iar formaţiile clasate pe locurile 4-6 au fost recompensate cu câte o diplomă de participare.


Ierarhia finală a celor două întreceri judeţene:

Feminin:

1. CSC HC Paleu - 18 puncte (trofeul şi medaliile le-au fost înmânate preşedinteui Papp György şi antrenoarei Ioana Pădureanu)
2. HC Diosig 17 (preşedintele Iosif Pârvu a primit distincţiile)
3. CS Universitatea Oradea 12 puncte
4. Minerul Ţuncuiuş 8 puncte
5. HCM Oradea 2 puncte
6. Colegiul Tehnic Alexandru Roman Aleşd 1 punct

Masculin:

1. CS Crişul Sântandrei 20 (formaţie care a încheiat sezonul cu punctaj maxim, cupa a fost preluată de către Adrian Tăut)
2. HC Bihorul Beiuş (16, Ioan Popa Bota a primit discincţiile)
3. AS Pro Villa Otomani (10, Garnai Janos a fost cel care a premiile AJH)
4. CN Octavian Goga Marghita (8)
5. Meteor Albiş (4)
6. Liceul Petofi Sandor Săcueni (0 puncte).

De la premiere au lipsit reprezentanţii echipei feminine, CS Universitar Oradea.


Campionat Judeţean sau Divizia B?

Federaţia Română de Handbal intenţionează să facă modificări în privinţa organizării eşalonelor inferioare ale campionatelor naţionale. Se doreşte înfiinţarea unor asociaţii euroregionale care să cuprindă câte şase judeţe, acestea organizând împreună un campionat de Divizia B, în care ar lua startul minim o echipă din fiecare judeţ.

Acest proiect se află într-o fază incipientă, urmând ca preşedintele Pavel Mercea să prezinte mai multe detalii după întâlnirea la care vor participa şi preşedinţii AJH din judeţele care compun euroregiunea în care a fost repartizat şi Bihorul.

Aderarea la Divizia B ar putea reduce numărul echipelor din Campionatul Judeţean care în ultimul sezon a adunat 12 formaţii (câte 6 echipe la feminin şi la masculin).

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON