URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 30 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Imediat după Revoluție, din punct de vedere cultural, Oradea a intrat în Evul Mediu. Banii, atâți câți erau pe la Primărie, se împărțeau după criterii strict politice. Veneau udemeriștii cu ONG-urile lor, pediștii la fel, mai pupau ceva bănet pesediștii și liberalii și cu asta, gata. Când a ajuns Bolojan la Primărie s-a trecut în extrema cealaltă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul zaharat se definește ca un exces permanent de zahăr în sânge, adică hiperglicemie cronică, determinată de o rezistență progresivă a organismului la acțiunea insulinei, un hormon produs de către pancreas (care face să scadă glicemia).
08 Noiembrie 2013, 17:35

Performanţa istorică a poloiştilor de CSM Digi, rezultatul "schimbării climatului"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
După calificarea în grupele principale ale Ligii Campionilor Europeni la polo, conducătorii echipei orădene CSM Digi au ieşit la rampă şi au comentat performanţa istorică obţinută de formaţia pregătită de antrenorul Dorin Costrăş.

"Dacă înainte discutam pe când ar fi posibil să reuşim şi noi un asemenea deziderat, iată-ne acum în faţa faptului împlinit, cu echipa noastră între primele 12 echipe ale Europei", a declarant directorul CSM, Florin Birta.

"Am făcut un pas înainte, care ne obligă să schimbăm din mers strategia. Ne aşteaptă foarte multe meciuri dificile şi la intervale de doar trei zile. Proiectul nostru trebuie reorganizat. Am spus că voi da credit tinerilor şi voi continua să o fac. După doar două luni am ajuns între primele 12 echipe ale Europei, ceea ce nu este deloc uşor. Pornim la un nou drum în care va trebui să jucăm la cel mai înalt nivel. Krakuevac şi Partizan sunt favoritele din grupa nostră, dar avem şanse cu Galatasaray, Spandau şi Brescia", a afirmat, la rândul său, antrenorul Dorin Costrăş.

Şi căpitanul echipei, Nicolae Diaconu, a subliniat efortul depus şi performanţa realizată: "Anul acesta a fost foarte dificil să ajungem în grupe. Am fost implicaţi în două turnee şi în niciunul nu am fost favoriţi. Am câştigat la mare luptă cu Sintez Kazan, o echipă bună. Cel mai important e să ne concentrăm pe viitor şi să obţinem tot ceea ce ne propunem. Avem jucători de valoare, iar tinerii care vin din spate îşi fac foarte bine treaba".

În urma calificării între primele 12 echipe ale Europei, formaţia orădeană CSM Digi a fost repartizată în grupa principal B, alături de echipele Brescia, Spandau Berlin, Galatasaray Istanbul, Partizan Belgrad şi Radnicki Kraguevac.

Primul meci din faza principală a grupelor, orădenii îl vor disputa pe data de 18 noiembrie, în deplasare, în Germania, cu Spandau Berlin, pentru ca în etapa a II-a, pe data de 4 decembrie, să primească în bazin propriu replica sârbilor de la Kraguevac.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6516 RON
  • 1 EUR = 4.9768 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON