URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 30 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Imediat după Revoluție, din punct de vedere cultural, Oradea a intrat în Evul Mediu. Banii, atâți câți erau pe la Primărie, se împărțeau după criterii strict politice. Veneau udemeriștii cu ONG-urile lor, pediștii la fel, mai pupau ceva bănet pesediștii și liberalii și cu asta, gata. Când a ajuns Bolojan la Primărie s-a trecut în extrema cealaltă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul zaharat se definește ca un exces permanent de zahăr în sânge, adică hiperglicemie cronică, determinată de o rezistență progresivă a organismului la acțiunea insulinei, un hormon produs de către pancreas (care face să scadă glicemia).
05 Decembrie 2011, 15:51

Orădenii şi-au adjudecat 18 medalii la Cupa Transilvaniei la taekwon-do

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Clubul Sportiv Delta Cluj, a organizat în weekend ediţia a V-a a Cupei Transilvania pentru juniori III, II, I şi seniori la taekwon-do ITF. A fost ultimul concurs din acest an înscris în cadrul calendarului competiţional al Federaţiei Române de Taekwon-do I.T.F.

La întreceri s-au aliniat 163 sportivi de la 14 cluburi din ţară. Printre participanţi s-au aflat şi reprezentanţi a două cluburi orădene: King Do (preşedinte Tulkos Romeo, ajutor-instructor Ioan Roşca - King Do Beiuş) şi Royal Kwon (preşedinte Tripa Ferenc, instructor Harascsak Gyula).

Clubul King Do a participat cu 7 sportivi: Valentina Toth, David Sferle, Andrea-Nora Boroş, Andrei Moru, Cristina Ţârle, Gheorghe Bejan şi Robert Kis.

În urma competiţiei, orădenii au obţinut rezultate meritorii. Astfel, Valentina Toth a ocupat locul II la lupta junioni mici, +45kg, David Sferle s-a situat tot pe poziţia secundă la luptă copii 10 ani (din 21 sportivi), Andrea-Nora Boroş a ocupat tot locul al II-lea la tull copii 10ani, Andrei Moru s-a situat pe treapta a III-a a podiumului la luptă juniori +70kg, Cristina Ţârle a reuşit un onorant loc I, la luptă seniori 58kg.

De asemenea, şi Kis Robert a ocupat prima poziţie în cadrul probei de luptă seniori +80 kg, în timp ce Gheorghe Bejan s-a situat al III-lea la luptă seniori +80kg.

Celălalt club orădean, Royal Kwon, a participat cu 9 sportivi, obţinând rezultatele: David Mureşan, locul I, la luptă -38kg şi locul III la tull copii 14ani, Nanassy Amanda, locul II la luptă juniori mici -45kg, iar cuplul Muresan D. - Nanassy A. a obţinut locul II la luptă tradiţională.

Virag Adam s-a situat al III-lea la luptă juniori mici +52kg, Berei Nikolett a triumfat, în schimb, în cadrul probei de luptă juniori + 60 kg şi la tehnici speciale, Berei Edina a ocupat locul II la luptă juniori +60kg, Dănuţ Păcurar s-a situat tot pe locul II la luptă seniori -63kg, Alexandra Gulacic a ocupat poziţia a III-a la luptă copii -10 ani, iar cuplul Harascsak Gyula-Berei Nikolett, locul secund în cadrul luptei tradiţionale.

Din corpul de arbitraj al competiţiei au făcut parte la această competiţie şi orădenii: Tulkos Romeo - 3DAN, de la King Do, şi Berei Nikolett, de la Royal Kwon.

"Atât eu, cât şi instructorul Harascak Gyula suntem mulţumiţi de prestaţia sportivilor noştri şi, mai mult de atât, am demonstrat că două echipe de acelaşi stil, pot participa la o competiţie susţinându-se necondiţionat. Putem spune că suntem două echipe cu un singur spirit", a declarat la întoarcere preşedintele CS King Do, Tulkos Romeo.

Cele două cluburi orădene de taekwon-do işi desfăşoară activitatea după cum urmează: King Do, marţi între orele 19:00-20:30, joi, între 19:00-20:00, şi sâmbătă, în intervalul orar 14:00-15:30, la sala de sport a Liceului Lucian Blaga din Oradea (informaţii pentru cei interesaţi se pot obţine şi pe site-ul www.kingdo-itf.ro), iar Royal Kwon, luni, miercuri şi vineri, între orele 17:00-19:00, la Căminul multifuncţional Bocskai Istvan din Episcopia Bihor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6516 RON
  • 1 EUR = 4.9768 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON