URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
04 Aprilie 2013, 07:09

Orădeanul Laszlo Szakadati pleacă de la conducerea Ligii Europene de Nataţie

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După 14 ani în care s-a aflat în cadrul conducerii Ligii Europene de Nataţie, orădeanul Laszlo Szakadati se va despărţi de forul continental în acest an, mai exact din 1 iunie.
Anunţul a fost publicat pe site-ul Ligii Europene de Nataţie de Biroul de presă al forului, care invocă "despărţirea de comun acord".

Conform surselor apropiate ale orădeanului, Szakadati se va despărţi de LEN, din motive de ordin personal. De altfel acesta şi-a anunţat intenţia de a părăsi conducerea forului continental de polo încă de anul trecut, însă decizia a fost pusă în practică abia acum. "Nu mai sunt şanse să se răzgândească", au declarat surse din anturajul lui Szakadati.

Se pare că orădeanul are mai multe oferte, din varii domenii, şi încă analizează calea pe care o va urma din momentul despărţirii de LEN.

Laszlo Szakadati a început sa lucreze în Liga Europeană de Nataţie în anul 1999 ca manager la biroul LEN din Roma. În 2003 a fost promovat apoi director LEN, iar din luna mai a anului trecut a preluat funcţia de director executiv.

Născut la Oradea pe 18 mai 1961, Szakadati a urmat cursurile Universităţii de Educaţie Fizică şi Sport din Bucureşti, pentru ca în 1991 să se înscrie la cursurile filialei de la Budapesta a Dale Carnegie School for Management and Human Relations.

Ca sportiv, Szakadati a fost înotător de performanţă, el făcând parte din echipa naţională a României, între 1974 şi 1984, după care a jucat polo în prima ligă naţională, între 1984 şi 1989. Cluburile la care a activat Laszlo Szakadati au fost Crişul Oradea (1968-1977 şi 1978-1981), Liceul de Înot nr. 54 Bucureşti (1977-1978), Dinamo Bucureşti (1981-1984) şi Progresul Oradea (1984-1989). O altă activitate a lui Szakadati a fost cea de jurnalist sportiv, fiind chiar corespondent în Ungaria pentru Reuters.

Ajuns în poziţii de conducere şi decizie, Laszlo Szakadati a făcut mai tot timpul lobby pentru oraşul natal. Astfel, şi de pe urma deciziei sale, Oradea a beneficiat de atribuirea unor competiţii poloistice de anvergură. Este vorba despre Campionatul European de juniori din 2006, turneul preolimpic din 2008, finala Cupei Mondiale din 2010 şi, anul trecut, Final Four-ul Ligii Campionilor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
tot respectul
Tot respectul din lume pentru domnul Szakadati. E printre putinii oradeni ajunsi in functii mari care si-au ajutat orasul. Competitiile de polo de anvergura primite de Oradea spun totul. Mult succes in continuare!
Postat 04 Aprilie 2013, 10:13 de unu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON