URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 30 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Imediat după Revoluție, din punct de vedere cultural, Oradea a intrat în Evul Mediu. Banii, atâți câți erau pe la Primărie, se împărțeau după criterii strict politice. Veneau udemeriștii cu ONG-urile lor, pediștii la fel, mai pupau ceva bănet pesediștii și liberalii și cu asta, gata. Când a ajuns Bolojan la Primărie s-a trecut în extrema cealaltă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul zaharat se definește ca un exces permanent de zahăr în sânge, adică hiperglicemie cronică, determinată de o rezistență progresivă a organismului la acțiunea insulinei, un hormon produs de către pancreas (care face să scadă glicemia).
11 Februarie 2012, 17:17

Noi victorii astronomice pentru campionii de la CSM Digi, la Arad

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La bazinul "Delfinul" din Arad a continuat vineri după amiază şi sâmbătă dimineaţă, cel de-al patrulea turneu al Superligii Naţionale la polo pe apă, cu jocurile programate în cadrul etapelor cu numerele 4 şi 5.

Cele două formaţii orădene, CSM Digi şi Crişul, au înregistrat rezultate diametral opuse, cu victorii pentru campionii de la CSM Digi şi înfrângeri pentru CS Crişul.

Vineri, în runda a IV-a, CSM Digi "s-a distrat" cu cei de la Poli Cluj, cărora le-a administrat un sec 27-7, cu ultimele trei sferturi foarte bune pentru campioni, care au marcat în medie pe repriză 8 goluri.

Mult mai echilibrat şi dificil a fost însă jocul celor de la Crişul în runda a IV-a, când aceştia au întâlnit echipa bucureşteană Rapid, în faţa căreia au trebuit să se recunoască învinşi, cu 6-8, după ce în sfertul III scorul era egal.

În schimb, sâmbătă, în runda a V-a a turneului de la Arad, cele două echipe bihorene s-au întâlnit în meci direct, joc care s-a dovedit a fi fără istoric, mult mai experimentaţi şi valoroşi, campionii de la CSM Digi impunându-se clar, la o diferenţă de 15 goluri, cu scorul de 19-4.

Tot sâmbătă dimineaţă, în derby-ul rundei, Dinamo a obţinut a doua victorie din sezon în faţa eternei rivale, Steaua, cu scorul de 8-5.


Rezultatele etapelor IV şi V:

Etapa a IV-a (vineri):

SPORTUL - DINAMO 5-17 (0:3, 2:5, 2:5, 1:4)
CRIŢUL Oradea - RAPID 6-8 (1:3, 1:0, 2:2, 2:3)
CSM DIGI Oradea - POLI Cluj 27-7 (3:0, 9:1, 8:2, 7:4)
AMEFA Arad - STEAUA 7-23 (1:6, 1:4, 2:5, 3:8)

Etapa a V-a (sâmbătă dimineaţă):

CSM Digi Oradea - CRIŞUL Oradea 19-4 (4:0, 6:1, 5:0, 4:3)
Sportul Stud. Bucureşti - AMEFA Arad 9-12 (2:3, 1:2, 2:3, 4:4)
CS Poli Cluj - RAPID Bucureşti 7-6 (0:0, 4:3, 2:1, 1:2)
DINAMO Bucureşti - STEAUA Bucureşti 8-5 (2:1, 2:1, 2:1, 2:2)


Clasament:

1 CSM Digi Oradea 26 j - 76 p
2 DINAMO Bucureşti 26 j - 65 p
3 STEAUA Bucureşti 26 j - 58 p
4 CRIŞUL Oradea 26 j - 28 p
5 AMEFA Arad 26 j - 25 p
6 RAPID Bucureşti 26 j - 24 p
7 CS Poli Cluj 26 j - 16 p
8 Sportul Stud. Bucureşti 26 j - 14 p

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6516 RON
  • 1 EUR = 4.9768 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON