URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 30 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Imediat după Revoluție, din punct de vedere cultural, Oradea a intrat în Evul Mediu. Banii, atâți câți erau pe la Primărie, se împărțeau după criterii strict politice. Veneau udemeriștii cu ONG-urile lor, pediștii la fel, mai pupau ceva bănet pesediștii și liberalii și cu asta, gata. Când a ajuns Bolojan la Primărie s-a trecut în extrema cealaltă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul zaharat se definește ca un exces permanent de zahăr în sânge, adică hiperglicemie cronică, determinată de o rezistență progresivă a organismului la acțiunea insulinei, un hormon produs de către pancreas (care face să scadă glicemia).
15 Septembrie 2011, 20:04

Naţionalele de spadă de la Oradea şi-au desemnat laureatele din întrecerile feminine pe echipe

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După întrecerea individuală a fetelor, în cadrul cărora s-a impus vicecampioana olimpică Anamaria Brânză, de la Steaua, Campionatul Naţional de spadă de la Arena "Antonio Alexe" a continuat miercuri şi joi cu Superliga feminină, competiţia finală pe echipe, care a reunit la start 7 formaţii, dintre care, în premieră, una a fost din Oradea, CS Crişul.

Deşi au avut o medie de vârstă de 13 ani, elevele antrenorului Nicolae Ille nu s-au făcut de râs şi, în compania unor adversare selecte, chiar dacă au pierdut toate disputele, au înregistrat evoluţii promiţătoare, care dau speranţe pentru viitor, tinerele fete de la Crişul anunţându-se vedetele de mâine ale spadei feminine româneşti.

"Este îmbucurător că am reuşit cu această echipă atât de tânără să participăm în competiţia de elită din spada feminină românească. Pentru ele a fost o experienţă unică, având în vedere că au avut adversare redutabile, de talie internaţională. Să nu uităm că Superliga feminină de spadă nu e o competiţie oarecare, ea dă aceste componente ale lotului naţional, care au devenit campioane europene şi mondiale, iar Anamaria Brânză este medaliată la Jocurile Olimpice. Sunt convins că aceste tinere fete de la CS Crişul vor asigura schimbul de mâine al lotului naţional", a declarat antrenorul orădean Nicolae Ille.

În final, echipa orădeană, în componenţa Handlery Anna, Fazekas Lilla şi Monica Corpoş, au ocupat locul al VII-lea.

Cele trei jucătoare orădene sunt însă campioane naţionale la categoria lor de vârstă, iar tehnicianul Nicolae Ille nu a putut conta la Superligă pe două din ele, Bianca Benea şi Andreea Tufan, care, neîmplinind încă 13 ani, nu au putut fi înscrise în competiţie.

Un lucru îmbucurător este însă participarea echipei orădene la Superligă, în trecut alte echipe de fete de la CSM şi Crişul având această tentativă de calificare, dar, din păcate, nereuşită.

Ediţia 2011 a Superligii feminine de spadă a fost adjudecată, cum era de aşteptat, de formaţia Steaua Bucureşti, învingătoare în cel mai important meci în faţa oltencelor de la Univ. Craiova, cu scorul de 45-35. Pe locul II s-a situat echipa craioveană, pe poziţia a III-a, CS Satu Mare, locul IV l-a ocupat LPS Craiova, locul V, Farul Constanţa, iar poziţia a VI-a, ANEFS Bucureşti.

Campionatul Naţional de spadă de la Oradea continuă vineri cu întrecerile individuale ale băieţilor, unde vom avea de a face cu un tablou de 64 de sportivi, dintre care 12 sunt orădeni, 11 de la CSM şi unul de la CS Crişul. În fine, sâmbătă şi duminică, vor avea loc întrecerile pe echipe ale băieţilor, Superliga masculină, unde CSM Oradea vizează recucerrea titlului naţional.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6516 RON
  • 1 EUR = 4.9768 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON