URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 30 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Imediat după Revoluție, din punct de vedere cultural, Oradea a intrat în Evul Mediu. Banii, atâți câți erau pe la Primărie, se împărțeau după criterii strict politice. Veneau udemeriștii cu ONG-urile lor, pediștii la fel, mai pupau ceva bănet pesediștii și liberalii și cu asta, gata. Când a ajuns Bolojan la Primărie s-a trecut în extrema cealaltă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul zaharat se definește ca un exces permanent de zahăr în sânge, adică hiperglicemie cronică, determinată de o rezistență progresivă a organismului la acțiunea insulinei, un hormon produs de către pancreas (care face să scadă glicemia).
01 Septembrie 2011, 17:48

Memorialul "Antonio Alexe" la baschet masculin

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Formaţia orădeană de baschet masculin CSM va disputa în acest sfârşit de săptămână primele jocuri amicale din această vară, în vederea pregătirii noului sezon competiţional. Echipa orădeană va organiza, astfel, în perioada 2-4 septembrie ediţa a IV-a a Memorialului "Antonio Alexe".

Competiţia, care se va desfăşura în Sala Sporturilor, ce poartă numele regretatului baschetbalist internaţional, va reuni la start 4 formaţii, pe lângă CSM Oradea urmând a mai participa şi Mobitelco Cluj, campioana României, Marso Vagep Nyreghaza şi Factum Sport Debrecen.

"Trebuie să spunem că încă nu am avut timpul necesar pentru a omogeniza echipa, noii veniţi s-au integrat foarte bine iar atmosfera este una foarte bună. Deocamdată la aceste prime jocuri o să aplicăm doar ce am exersat până acum, dar vom da şansa la toţi jucătorii să intre pe parchet. Pentru acest an ne propunem să luptăm atât în campionat, dar şi în Cupă României, să ajungem cât mai sus. De asemenea, pentru mine şi pentru băieţi obiectivul este o clasare cât mai bună, 1-8 obligatoriu, dar şi să câştigăm fiecare joc în parte", a declarat la conferinţa de presă de miercuri antrenorul echipei orădene Cristian Achim.

La rândul său, managerul Şerban Sere a apreciat valoarea lotului dar şi faptul că a echipa de baschet orădeană a reuşit să aibă un buget de aproximativ 300 000 euro, ceea ce obligă mai mult în noul sezon.

"Încet, încet trebuie să închegăm relaţiile de joc dar nu va fi nici o tragedie dacă nu vom câştiga în partidele de verificare fiecare joc. Mie, personal, nu îmi place să pierd şi nici echipei. Vreau să fac un apel către toţi susţinătorii să vină la sală într-un număr cât mai mare pentru a ne fi alături în aceste jocuri. Intrarea va fi liberă, iar vor exista şi concursuri pentru copii. În pauza dintre jocuri va avea loc prezentarea oficială a echipei noastre precum şi noul echipament", a declarat Şerban Sere.


Căpitanul

Născut la Constanţa, Toni Alexe (foto) a "devenit" orădean la sfârşitul anilor '80, când a făcut parte din echipa de aur a clubului Dinamo Oradea. Înalt de 1,92 metri şi bine clădit, s-a remarcat ca un baschetbalist agresiv şi tehnic, calităţi ce aveau să-i aducă banderola de căpitan al Naţionalei de baschet, pentru care a jucat în peste 100 de meciuri între anii 1997 şi 2002.

Vreme de nouă ani s-a stabilit cu familia în Ungaria, unde a jucat între 1995 şi 2000 pentru cluburile Szolnoki Olaj şi Sopron. Întors în ţară, a evoluat între anii 2000 şi 2002 pentru West Petrom Arad cu care a câştigat două titluri naţionale. Între 2002 şi 2003, Toni a jucat la Falco KC Szombathely (Ungaria) după care a revenit în ţară la Clubul Sportiv Universitar Asesoft Ploieşti, alături de care a mai câştigat un titlu de campion naţional.

El a decedat pe 21 ianuarie 2005, într-un accident rutier petrecut la intrarea în Sinaia. În ultimul meci pe care l-a jucat, Toni a reuşit calificarea în Final Four FIBA Cup, Conferinţa de Sud, în urma unei evoluţii de 34 de minute în care a înscris 15 puncte.


Partidele Memorialului Anonio Alexe vor debuta vineri după amiază şi vor avea următorul program:

Vineri

Ora 17:00 Marso-Vagep NYKK Nyiregyhaza - U Mobitelco Cluj,
Ora 19:00 CSM Oradea - Factum Sport Debrecen;

Sâmbătă
Ora 17:00 U Mobitelco Cluj - Factum Sport Debrecen,
Ora 19:00 CSM Oradea - Marso-Vagep NYKK Nyiregyhaza;

Duminică

ora 10:30 Marso-Vagep NYKK Nyiregyhaza - Factum Sport Debrecen,
Ora 12:30 CSM Oradea - U Mobitelco Cluj.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6516 RON
  • 1 EUR = 4.9768 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON