URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 30 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Imediat după Revoluție, din punct de vedere cultural, Oradea a intrat în Evul Mediu. Banii, atâți câți erau pe la Primărie, se împărțeau după criterii strict politice. Veneau udemeriștii cu ONG-urile lor, pediștii la fel, mai pupau ceva bănet pesediștii și liberalii și cu asta, gata. Când a ajuns Bolojan la Primărie s-a trecut în extrema cealaltă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul zaharat se definește ca un exces permanent de zahăr în sânge, adică hiperglicemie cronică, determinată de o rezistență progresivă a organismului la acțiunea insulinei, un hormon produs de către pancreas (care face să scadă glicemia).
18 Februarie 2012, 07:20

Meci dramatic în semifinalele Cupei României: Orădenii au pierdut în ultimele secunde

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La capătul unui meci extrem de disputat, formaţia orădeană de baschet masculin CSM a trebuit să se recunoască învinsă vineri, în primul joc din semifinalele Cupei României, desfăşurat la Bucureşti, în compania echipei de pe primul loc din campionat, BC Timişoara.

Deşi la un moment dat au condus la o diferenţă de 9 puncte, orădenii au cedat pe final, fiind învinşi în ultimul sfert, când bănăţenii au părut mai combativi şi au fost mai pragmatici faţă de adversari.

Dacă primele două sferturi au fost adjudecate de timişoreni, cu 24-22 şi 15-12, sfertul III le-a aparţinut în totalitate elevilor antrenorului Cristian Achim, care au întors rezultatul şi s-au desprins chiar concludent pe tabela de marcaj, înscriind în acest interval 24 de puncte, faţă de numai 8 ale bănăţenilor.

Din păcate, nu a fost suficient avansul luat de orădeni în primele 10 minute după pauza mare, fiindcă, în ultimul sfert, echipa adversă şi-a revenit şi pe fondul ratărilor orădenilor au preluat chiar conducerea. Cu 10 secunde înainte de final scorul era egal însă, 74-74, numai că o greşeală în defensiva CSM-ului a făcut ca echipa timişoreană să înscrie punctele care i-a adus victoria şi, implicit, calificarea în finală.

Astfel, chiar dacă au luptat admirabil, în special în sfertul III, jucătorii bihoreni au ratat la mustaţă o calificare istorică în ultimul act al celei de-a doua competiţii naţionale. "A fost un meci foarte tensionat şi marcat de miză. Cred că a fost foarte frumos şi îmi pare extrem de rău ca nu am câştigat. Deşi Timişoara era considerată echipa favorită, cred că puteam învinge. Îmi felicit jucătorii şi, de asemenea, felicit echipa din Timişoara pentru victorie", a declarat, după meci, Cristian Achim, antrenorul echipei CSM.

La rândul său, managerul Şerban Sere a spus că obiectivul CSM a fost câştigarea Cupei României, dar că echipa va trata cu seriozitate ultimul meci din competiţie, sâmbătă: "Noi am evoluat cât de bine am putut. Din păcate, mai mult nu am putut. Nu aveam voie să pierdem meciul după diferenţa pe care am avut-o. Ne asumăm aceasta înfrângere, dar totodată am făcut tot ce a depins de noi pentru a obţine victoria. Îi felicit pe timişoreni. Au avut nişte jucători mai stabili emoţional, au ştiut să gestioneze bine finalul de meci şi acest lucru s-a văzut. Vom tratata cu seriozitate aceasta competiţie până la final", a spus el.

Coşgeterul echipei orădene în această dispută a fost Silviu Lupusavei, autor a 23 de puncte, dintre care 21 au fost realizate prin aruncări de trei puncte. "Nu contează că am marcat 23 de puncte. Preferam să nu marchez deloc şi să câştigăm. Ne-am simţit foarte bine, am crezut tot timpul că putem câştiga partida şi la un moment dat s-a rupt totul. Cred ca ne-am speriat de victorie... am căzut puţin şi fizic pe finalul meciului, am avut o rotaţie mai scurtă astăzi. Ne-am fi dorit foarte mult acest trofeu!", a declarat Silviu, la final.

De partea cealaltă, la timişoreni, entuziasmul era la el acasă. "A fost un meci tare greu. Oradea a început să evolueze bine, dar în ultimul sfert ne-am apărat mai bine şi am reuşit să recuperam deficitul de pe tabelă. Ce îmi doresc acum este ca jucătorii mei să fie recuperaţi până la ora finalei", a spus antrenorul Predrag Badnjarevic.

Pe de altă parte, în celălalt joc din semifinalele Cupei României, BCM U Piteşti a învins cu scorul de 78-71 echipa gazdă, CSM Bucureşti, astfel că în finala mică, sâmbătă, de la ora 16, CSM Oradea va întâlni CSM Bucureşti, în timp ce trofeul şi-l vor disputa, tot sâmbătă, dar de la ora 19, BC Timişoara şi BCM U Piteşti. Ambele jocuri vor fi televizate pe canalul Digi Sport.


CSM Oradea - BC Timişoara 74-77 (22-24, 12-15, 24-8, 16-30)
Sala: Arena de Baschet
Spectatori: 300
Arbitri: Doru Vinaşi, Marius Ciulin, Ciprian Stoic

Marcatori CSM Oradea: Silviu Lupusavei 23 p, Milos Markovic 19, Sasha Topchov 9, Bogdan Şibîrnă 8, Nemanja Maric 5, Radu Rareş Paşca 3, Laszlo Lazar 3, Milos Pesic 2 şi Vasile Ştefan 2 p.

Principalii marcatori BC Timişoara: Bogdan Popescu 24 p, Zlatko Jovanovic 23 şi Dominique Archie 20 p.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6516 RON
  • 1 EUR = 4.9768 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON