URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 30 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Imediat după Revoluție, din punct de vedere cultural, Oradea a intrat în Evul Mediu. Banii, atâți câți erau pe la Primărie, se împărțeau după criterii strict politice. Veneau udemeriștii cu ONG-urile lor, pediștii la fel, mai pupau ceva bănet pesediștii și liberalii și cu asta, gata. Când a ajuns Bolojan la Primărie s-a trecut în extrema cealaltă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul zaharat se definește ca un exces permanent de zahăr în sânge, adică hiperglicemie cronică, determinată de o rezistență progresivă a organismului la acțiunea insulinei, un hormon produs de către pancreas (care face să scadă glicemia).
22 Februarie 2012, 08:48

Meci cu suspans: Naţionala de polo a României a reuşit să învingă Grecia

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La capătul unui meci extrem de spectaculos, cu răsturnări de scor şi cu o revenire incredibilă pe final a gazdelor, echipa naţională de polo a României s-a impus marţi seara la Bazinul Olimpic "Ioan Alexandrescu" din Oradea, cu scorul de 8-6, în faţa reprezentativei similare a Greciei.

Meciul a contat pentru grupa B a Ligii Mondiale şi a fost al patrulea meci pe care l-a disputat selecţionata ţării noastre în această competiţie.

Cei peste o mie de spectatori prezenţi în tribune au avut de a face cu un joc echilibrat, care s-a reflectat şi în scorul primului sfert, 1-1, golul echipei României fiind înscris de Mihnea Chioveanu. A urmat, din păcate un sfert al doilea, în care poloiştii eleni au reuşit să înscrie de patru ori, în timp ce elevii antrenorului Kovacs Istvan au punctat doar de două ori, prin Alexandru Matei şi Andrei Buşilă.

La începutul sfertului III, grecii s-au desprins chiar la trei goluri pe tabelă, marcând prin Ntsokas. După acest gol, românii au reuşit să revină în joc însă, prin Diaconu şi Negrean, care au înscris două goluri importante în acea perioadă a jocului.

Cu portarul Mihai Drăguşin imbatabil şi cu un centru, Radu Cosmin, extrem de sigur, în ultimele 8 minute, impulsionaţi şi de public, poloiştii echipei ţării noastre au practicat un joc agresiv şi au reuşit să-şi depăşească adversarii la toate capitolele, înscriind de trei ori, prin C. Radu, de două ori, şi Buşilă.

Astfel, echipa României s-a impus în duelul cu Grecia cu scorul de 8-6 şi ocupă prima poziţie în grupă, cu punctaj maxim după patru etape. Meciul cu Grecia s-a constituit şi o prefaţă a confruntării dintre cele două echipe înaintea turneului preolimpic, de la Edmonton, unde se vor întâlni din nou, în luna aprilie.

În disputa de marţi, echipa României nu s-a putut baza pe jucătorul orădean Ramiro Georgescu, cu probleme medicale.


România - Grecia 8-6 (1:1, 2:4, 2:1, 3:0)

ROMÂNIA: 1. Dragos STOENESCU, 2. Cosmin RADU 2 goluri, 3. Tiberiu NEGREAN 1 gol, 4. Nicolae DIACONU 1 gol, 5. Andrei IOSEP, 6. Andrei BUŢILĂ 2 goluri, 7. Mihnea CHIOVEANU 1 gol, 8. Alexandru MATEI 1 gol, 9. Cătălin STAN, 10. Radu GOSPODINOV, 11 Kalmna KADAR, 12. Alexandru GHIBAN, 13. Mihai DRĂGUŢIN. Antrenor: Istvan KOVACS.

GRECIA: 1. Filippos KARAMPETSOS, 2 Emmanouil MYLONAKIS 1 gol, 3 Andreas MIRALIS 1 gol, 4 Konstantinos KOKKINAKIS 1 gol, 5 Evangelos Ioannis DELAKAS, 6 Argyris THEODOROPOULOS 1 gol, 7 Christos AFROUDAKIS, 8 Georgios NTOSKAS 2 goluri, 9 Georgios AFROUDAKIS, 10. Ioannis FOUNTOULIS, 11 Angelos VLACHOPOULOS, 12 Matthaios VOULGARAKIS, 13 Konstantinos TSALKANIS . Antrenor: Dragan ANDRIC

Arbitrii: Sandro Riccitelli (Italia)) şi Mladen Rak (Croaţia)

Delegat FINA: Dr. G. Martin (Ungaria)


Naţionala de polo a României este lider în grupa B, după ce a avut un parcurs foarte bun, cu alte trei victorii, obţinute în faţa Turciei, cu 16-8 şi 16-3, dar şi în faţa Spaniei, cu 9-8, având maximum de puncte în clasament (12).

Echipa Greciei a obţinut două victorii până acum, cu Spania 9-7 şi cu Turcia 14-5, şi a mai fost învinsă de Spania, scor 7-8.

Prima clasată din grupă, după ce se vor desfăşura şi ultimele două etape, va merge la turneul final din această vară.

În ceea ce priveşte turneul preolimpic de la Edmonton, programat în perioada 1-8 aprilie, în urma efectuării la Londra a tragerii la sorţi a grupelor, România a fost repartizată în grupa A, alături de Muntenegru, Germania, Grecia, Olanda şi Macedonia. În cealaltă grupă vor juca, Spania, Canada, Brazilia, Argentina, Venezuela şi Turcia.

"Este într-adevăr o grupă grea, dar în acelaşi timp este pozitiv faptul că, dacă vom ieşi în primele două-trei locuri, vom avea un meci mai uşor mai departe, pentru calificare. În final, ultimul meci este cel care contează şi nu dacă ieşi în grupă pe locul 4 sau pe primul loc. Cu cât ieşim mai sus în grupă, cu atât avem şanse mai mari, ca la meciul de baraj, să jucăm cu o echipă mai slabă. De aceea zic eu că este o grupă bună. Dacă eram în cealaltă parte şi ieşeam pe doi sau pe trei, era şi mai dificil să jucăm barajul", a declarat jucătorul Cosmin Radu despre această tragere la sorţi.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6516 RON
  • 1 EUR = 4.9768 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON