URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 30 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Imediat după Revoluție, din punct de vedere cultural, Oradea a intrat în Evul Mediu. Banii, atâți câți erau pe la Primărie, se împărțeau după criterii strict politice. Veneau udemeriștii cu ONG-urile lor, pediștii la fel, mai pupau ceva bănet pesediștii și liberalii și cu asta, gata. Când a ajuns Bolojan la Primărie s-a trecut în extrema cealaltă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul zaharat se definește ca un exces permanent de zahăr în sânge, adică hiperglicemie cronică, determinată de o rezistență progresivă a organismului la acțiunea insulinei, un hormon produs de către pancreas (care face să scadă glicemia).
28 Decembrie 2011, 11:41

Ligia Grozav, atleta anului 2011 în judeţul Bihor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Desfăşurată marţi în sala de mese a LPS Bihorul, Gala Atletismului Bihorean 2011, organizată de Virgil Preda, antrenorul cu cel mai bogat palmares din istoria atletică a judeţului, a fost unul dintre cele mai aşteptate momente din acest sfârşit de an, pentru că 2011 a adus o serie rezultate de-a dreptul excepţionale. În vară, Bihorul a dobândit, în premieră, o campioană mondială. Este vorba de Ligia Grozav, devenită cea mai bună atletă a lumii în proba de săritură în înălţime la junioare II.

Prima categorie premiată a fost cea de "speranţe", pentru care au fost nominalizaţi: Ştefania Bot, Dan Cozma, Andreea şi Alexandra Crişan, Kiraly Balint, Louis Balogh, Luca Abrudan, Anda Pogăcean, Larisa Brândaş şi Ioana Ioaniş. A doua secţiune a fost denumită generic "Debut pe podium", pentru care an de an antrenorii Mariana şi Virgil Preda duc o muncă continuă de selecţie a tinerelor talente, unde au fost premiaţi: Robert Bagdan, Mihai Dringo, Eduard Hercuţ, Marc Pop, Cristian Hajder, Cristian Meheş, Claudiu Haşegan, Richard Urs, Paul Uciu şi Jessica Lungu.

O a treia secţiune a premierii Galei Atletismului Bihorean 2011 a fost cea rezervată sportivilor rămaşi în afara "calendarului" (primii 10 atleţi ai Bihorului intrând în fiecare an pe coperta calendarului Asociaţiei Judeţene de Atletism), dar care totuşi în cele din urmă au urcat în 2011 pe podium la diferitele concursuri la care au participat. Aceştia sunt: Mihai Haş, Eugen Drimba, David Blaga, Geanina Mândrilă, Teodora Mihuţ, Daniel Barabaş, Cristian Tăut sau Ioana Bologa.

Cel mai aşteptat moment a fost premierea primilor zece atleţi din anul 2011.

Aşa cum era de aşteptat, săritoarea în înălţime, Ligia Grozav, campioană mondială de junioare II, a reuşit în acest an să ocupe prima treaptă a podiumului. Printre rezultatele din 2011 ale performerei se numără şi locul al treilea, obţinut la Festivalul Olimpic al Tineretului European de la Trabzon (Turcia), precum şi titlul de dublă campioană naţională de juniori I şi II.

Ligia a fost urmată de Cornelia Deiac (dublă campioană naţională în aer şi sală la săritura în lungime, ocupanta locului IV la Campionatele Mondiale Universitare), cea care se află la doar cinci centimetri de baremul olimpic pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Londra, din 2012.

Pe ultima treaptă a podiumului au urcat în acest an aruncătorul Alexandru Meheş, campion naţional de tineret şi vicecampion naţional de seniori, şi săritorul Lenard Norbert, medaliat atât la tineret cât şi la seniori.

Pe locul al IV-lea s-a situat Bianca Lazăr Fazecaş (de la aruncarea ciocanului), locul V a fost ocupat de Koroszi Dorina (800 m), iar pe locul VI s-a situat Cristian Sidea (400 m garduri).

Pe poziţia a VII-a s-a clasat un "obişnuit" al topului, Silviu Uivărăşan (săritura în lungime), pentru ca locul al VIII-lea să fie ocupat de Rareş Negru (lungime), iar poziţia a IX-a de către Matyasz Jozsef (ciocan). În fine, pe locul al X-lea s-au situat săritorul Sergiu Perţe, un sportiv de perspectivă şi cu un potenţial foarte bun la înălţime, şi Andrei David, cel care a stabilit un nou record naţional la aruncarea suliţei pentru juniori III.

Între premieri o parte dintre tinerii atleţi au prezentat şi momente artistice, fiecare dovedindu-şi măiestria la câte un instrument muzical sau la cultură generală.

La eveniment au fost prezenţi, printre alţii, Dan Matei şi Lucian Stance, directorul şi, respectiv, directorul adjunct al LPS Bihorul, Ionel Bungău, directorul CS Crişul, Iacob Hanţiu, director CS Universitatea, Sorin Buhaş şi Korodi Iosif, directorul şi, respectiv, inspectorul din cadrul Direcţiei Judeţene de Sport şi Tineret Bihor, Nicuşor Vaşadi, directorul sportiv al CSM Oradea, Aurelian Cristea, director al Liceului Greco-catolic, sau Iulius Delorean, consilier local.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
sportiv
esti ce mai tare atleta a lumi si eu sunt un campion la sport la triatlon am 10 ani si eram clasa a 3 si am luat locul 2 pe tara si am concurat doar cu cei da clasa a 4 si sper ca intro zi o sa ajucg ca tine si vreau sa iti spun ca daca vrei sa citesti ceva despre mine screi pe gogle mihai dringo si citeste miar place sa vad ca o persoan asa de celebra ca tine citeste despre mine te salut si esti tare sunt mihaita
Postat 02 Ianuarie 2012, 20:38 de dringo mihaita
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6516 RON
  • 1 EUR = 4.9768 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON