URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 30 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Imediat după Revoluție, din punct de vedere cultural, Oradea a intrat în Evul Mediu. Banii, atâți câți erau pe la Primărie, se împărțeau după criterii strict politice. Veneau udemeriștii cu ONG-urile lor, pediștii la fel, mai pupau ceva bănet pesediștii și liberalii și cu asta, gata. Când a ajuns Bolojan la Primărie s-a trecut în extrema cealaltă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul zaharat se definește ca un exces permanent de zahăr în sânge, adică hiperglicemie cronică, determinată de o rezistență progresivă a organismului la acțiunea insulinei, un hormon produs de către pancreas (care face să scadă glicemia).
07 Septembrie 2013, 07:28

Jandarmii atrag atenţia asupra incidentelor din tribunele arenelor sportive

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Întrucât în acest sfârşit de săptămână începe un nou sezon fotbalistic în Liga a II-a, unde judeţul Bihor are înscrisă echipa fanion, iar fotbalul naşte cele mai mari pasiuni şi, totodată, poate aduce cu acestea şi incidente pe stadioane, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bihor a avut loc joi convocarea de pregătire cu responsabilii în organizarea şi desfăşurarea de competiţii sportive.

Printre participanţi s-au numărat reprezentanţii principalelor cluburi sportive din judeţ, ai instituţiei Prefectului, IPJ Bihor, Ambulanţa Bihor, ISU Crişana, ITPF Oradea, Poliţia Municipiului Oradea, Asociaţia Judeţeană de Handbal Bihor, Poliţia Locală Oradea, Asociaţia Judeţeană de Fotbal Bihor, Direcţia pentru Tineret şi Sport şi societăţile specializate de pază şi protecţie private care au contracte de prestări servicii cu cluburile sportive.

Prima parte a fost una teoretică, unde s-a prezentat o informare cu privire la sezonul competiţional 2012 - 2013, un instructaj cu toţi participanţii şi dezbateri ale prevederilor actelor normative în vigoare. De asemenea, s-au stabilit ultimele detalii cu privire la procedurile de urmat în organizarea competiţiilor sportive în noul sezon competiţional 2013 - 2014.

În cea de-a doua parte, care s-a derulat la Stadionul Municipal "Iuliu Bodola", s-au executat exerciţii comune de pregătire în vederea gestionării unor situaţii în care ordinea şi liniştea publică ar fi conturbată, atât pe itinerariile de afluire / defluire către arenele sportive cât şi în interiorul acestora.

Reprezentanţii Jandarmeriei au făcut, totodată, apel către spectatori să prezinte un comportament civilizat în tribunele arenelor sportive şi să nu introducă obiecte contondente în acestea, cu scopul de a nu crea probleme organizatorilor şi de a prezenta o atitudine prin care liniştea şi siguranţa cetăţeanului să nu fie încălcate.

"În sezonul competiţional 2012 - 2013, au fost întocmite acte de constatare a infracţiunii de port de armă albă şi tentativă de introducere în arenele sportive, au fost aplicate 5 sancţiuni contravenţionale cu amenzi în valoare totală de 4300 lei şi interzicerea accesului în arenele sportive. Dintre contravenienţi însă doar unul este bihorean", a precizat căpitanul Ioan Bogdan, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei bihorene.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
alin
rusine sa le fie jandarmilor.....asa comportament cum au avut huliganii veniti din ungaria trebuia pedepsit exemplar ,...cum de altfeel in alte tarii se actiona cu foooarte mare fermitate,...nu ca la noi cu 1,2 bastoane de mangaiere,.....rusineeeeeeeee sa va fie ,..lasilor!!! ca de altfel si politiei
Postat 08 Septembrie 2013, 14:19 de a
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6516 RON
  • 1 EUR = 4.9768 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON