URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 30 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Imediat după Revoluție, din punct de vedere cultural, Oradea a intrat în Evul Mediu. Banii, atâți câți erau pe la Primărie, se împărțeau după criterii strict politice. Veneau udemeriștii cu ONG-urile lor, pediștii la fel, mai pupau ceva bănet pesediștii și liberalii și cu asta, gata. Când a ajuns Bolojan la Primărie s-a trecut în extrema cealaltă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul zaharat se definește ca un exces permanent de zahăr în sânge, adică hiperglicemie cronică, determinată de o rezistență progresivă a organismului la acțiunea insulinei, un hormon produs de către pancreas (care face să scadă glicemia).
18 Februarie 2012, 18:16

Handbaliştii orădeni au plecat la Baia Mare, pentru derby-ul cu Minaur

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Echipa orădeană de handbal masculin CSM a plecat încă de sâmbătă, în vederea meciului derby pe care-l va susţine duminică, cu începere de la ora 11, la Baia Mare, în compania echipei locale HC Minaur.

Jocul are loc în cadrul rundei cu numărul 14 (etapa a III-a din retur) şi constituie derby-ul Seriei B, întrucât se întâlnesc primele două echipe din clasament, CSM Oradea, de pe primul loc, cu 24 de puncte, şi HC Minaur, de pe locul II, cu 22 de puncte.

Meciul este foarte important pentru economia finală a ierarhiei, în stabilirea învingătoarei seriei, dar şi a celor două echipe care vor merge la baraj. Dacă orădenii se vor impune în fieful băimărenilor, atunci vor fi învingătorii seriei, dar dacă vor obţine un rezultat de egalitate, vor ajunge pe locul II.

"Ne-au plecat şapte jucători de bază. Am înlocuit locurile rămase goale. Acum ne bazăm pe aceşti tineri, cu care vom merge la Baia Mare, să luăm cele două puncte. Acolo va fi doar presiunea sălii, deoarece handbalul are tradiţie în oraşul Baia Mare. În sală vor fi între 1500 şi 2000 de susţinători. Suntem o echipă tânără şi încercăm să facem tot ce ne stă în putinţă", a spus antrenorul Sebastian Tudor, înaintea deplasării.

Tehnicianul orădean se confruntă cu o singură problemă de lot înaintea jocului, Răzvan Farcaş fiind accidentat.

La rândul său, preşedintele CSM, Florin Birta, a declarat că "meciul de la Baia Mare este unul important pentru clasarea pe primul loc în cadrul Diviziei A. Victoria îi va permite echipei accesul la barajul de promovare în liga naţională".

În etapa de duminică, celelalte contracandidate la primele locuri ale seriei, HCM Făgăraş şi Extrem Baia Mare vor avea jocuri accesibile.


Divizia A, Seria B, Etapa a XIV-a (duminică, ora 11):

Extrem Baia Mare - CSM Sfântu Gheorghe
HCM Baia Mare - CSM Oradea
CS Handball 2009 Bistriţa - Unirea Sânnicolau Mare
National Sighişoara - CS H&V Piteşti
HC II Odorhei - HCM Făgăraş
HC Arad - Universitatea Craiova


Clasament:

1 CSM Oradea 24 p
2 HCM Baia Mare 22 p
3 HCM Făgăraş 18 p
4 Extrem Baia Mare 18 p
5 CS H&V Piteşti 16 p
6 Universitatea Craiova 14 p
7 Unirea Sânnicolau Mare 10 p
8 CS Handball 2009 Bistriţa 9 p
9 HC Arad 8 p
10 National Sighişoara 7 p
11 CSM Sfântu Gheorghe 4 p
12 HC II Odorhei 0 p

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6516 RON
  • 1 EUR = 4.9768 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON