URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 30 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Imediat după Revoluție, din punct de vedere cultural, Oradea a intrat în Evul Mediu. Banii, atâți câți erau pe la Primărie, se împărțeau după criterii strict politice. Veneau udemeriștii cu ONG-urile lor, pediștii la fel, mai pupau ceva bănet pesediștii și liberalii și cu asta, gata. Când a ajuns Bolojan la Primărie s-a trecut în extrema cealaltă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul zaharat se definește ca un exces permanent de zahăr în sânge, adică hiperglicemie cronică, determinată de o rezistență progresivă a organismului la acțiunea insulinei, un hormon produs de către pancreas (care face să scadă glicemia).
06 August 2012, 14:51

Handbaliştii de la CSM susţin patru meciuri de pregătire în Ungaria

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Echipa de handbal masculin, CSM Oradea se află de la începutul acestei luni în cantonament în Ungaria, la Debreţin, unde va sta până pe data de 10 august. Echipa pregătită de Sebastian Tudor a deplasat un lot format din 16 jucători. Astfel: Vlad Avram, Marius Bistrian, Andrei Macovei, Şerban Sava, Vasile Tcaciuc, Gicu Taşcă, Răzvan Farcaş, Alexandru Farcaş, Valentin Iştoc, Adrian Gale, Ioan Papuc, Cristian Maxin, Răzvan Radu, Ionuţ Mincan, Radu David şi Eduard Scripnic.

În cadrul stagiului centralizat din ţara vecină, handbaliştii orădeni au programate şi patru jocuri amicale, dintre care pe două le-au disputat deja. Mai întâi, vineri, CSM Oradea a întâlnit echipa maghiară Konig Balmaz, în compania căreia a încheiat la egalitate, după ce la pauză ungurii conduceau cu 17-13.

Mai apoi, duminică, elevii antrenorului Sebastian Tudor au dat piept cu Potaisa Turda, o echipă de primă ligă de la noi, de care au fost întrecuţi cu 36-25, după ce la pauză scorul era tot favorabil turdenilor, cu 18-13.

Având în vedere că se află la început de pregătiri, antrenorul orădean s-a declarat mulţumit de prestaţia elevilor săi din aceste două jocuri.

"Avem un cantonament de zece zile la Debrecen, unde ne axăm pe pregătirea fizică generală, cu antrenamente în sală tehnico-tactice unde disputăm şi cele patru jocuri amicale. Este cea mai importantă perioadă înainte unui campionat. Vreau să mă axez mai mult în acest cantonament pe faza defensivă pentru că în campionatul precedent am avut mari probleme. Mai avem de lucrat la nişte relaţii de joc", a declarat Sebastian Tudor.

În celelalte două dispute din Ungaria, CSM Oradea va întâlni joi, 9 august, echipa reprezentativă U21 a Algeriei, pentru ca sâmbătă, 11 august, să se confrunte cu echipa U21 a Tunisiei.

Prin prisma obiectivului propus, acela de a ocupa primul loc în serie la sfârşitul sezonului, antrenorul Sebastian Tudor se declară totuşi îngrijorat, susţinând că mai are nevoie de jucători. "Echipele contracandidate, Extrem Baia Mare, Minaur Baia Mare şi Piteştiul s-au întărit serios, au şi un buget mult peste al nostru. Pentru ca să obţinem acest obiectiv ne mai trebuie şi nouă jucători", a precizat tehnicianul, făcând aluzie la diferenţa de condiţii a echipei sale faţă de contracandidate.

Totuşi, Tudor a ţinut să-l remarce la sfârşitul jocului cu Turda pe Ţerban Sava, "un jucător orădean care şi-a dovedit valoarea şi constanţa, marcând acum 6 goluri din 6 aruncări". La meciul cu ungurii principalul marcator al orădenilor a fost însă Valentin Iştok, cu 7 reuşite.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6516 RON
  • 1 EUR = 4.9768 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON