URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 30 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Imediat după Revoluție, din punct de vedere cultural, Oradea a intrat în Evul Mediu. Banii, atâți câți erau pe la Primărie, se împărțeau după criterii strict politice. Veneau udemeriștii cu ONG-urile lor, pediștii la fel, mai pupau ceva bănet pesediștii și liberalii și cu asta, gata. Când a ajuns Bolojan la Primărie s-a trecut în extrema cealaltă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul zaharat se definește ca un exces permanent de zahăr în sânge, adică hiperglicemie cronică, determinată de o rezistență progresivă a organismului la acțiunea insulinei, un hormon produs de către pancreas (care face să scadă glicemia).
31 August 2011, 11:52

Handbaliştii de la CSM Oradea s-au impus în Cupa Aradului

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În vederea pregătirii cât mai bine a noului sezon competiţional, echipa orădeană de handbal masculin CSM a participat în perioada 28-29 august la Arad, la un nou turneu de pregătire. Elevii antrenorului Sebastian Tudor au disputat pe malul Mureşului trei partide amicale. Adversarele orădenilor au fost gazdele turneului, HC Arad, Centrul Naţional Olimpic de Excelenţă de la Sighişoara şi Unirea Sânnicolaul Mare, toate colege de serie în noua ediţie de campionat a eşalonului secund.

Deşi trece printr-o perioadă de reconstrucţie a echipei, CSM Oradea a practicat un handbal de calitate la Arad, arătând că este una din favoritele la câştigarea seriei B, alături de Minaur Baia Mare şi Extrem Baia Mare. Handbaliştii orădeni au reuşit să-şi asigure victoria în fiecare dispută, adjudecându-şi turneul.

Victoriile sunt cu atât mai importante cu cât au fost obţinute în faţa unor viitoare adversare din liga secundă.

În primul joc, CSM Oradea a dispus de echipa gazdă, HC Arad, cu scorul de 39-24, după ce şi la pauză conducea cu 17-11.

În jocul al doilea, bihorenii au dat piept cu foarte ambiţioasa formaţie din Sighişoara, pe care au reuşit s-o învingă la fel de clar, cu scorul de 35-27 (21-15).

În fine, în ultima partidă, tinerii jucători orădeni au întâlnit formaţia Unirea Sânnicolaul Mare, pe care au reuşit s-o depăşească şi mai clar, cu 33-19. În prima repriză situaţia a fost ceva mai echilibrată, după primele 30 de minute CSM-ul având avantaj de doar 3 goluri, 15-12.

CNOE Sighişoara a fost surpriza plăcuta a acestui turneu, tinerii jucători ce formează lotul de juniori reuşind o remiză în faţa gazdelor de la Arad, dar şi o victorie în faţa celor de la Unirea Sânnicolaul Mare.

După ce a schimbat aproape întreaga echipă, mizând acum aproape în totalitate pe tineri, HC Arad a ocupat doar poziţia a treia.

Pentru handbaliştii de la Unirea Sânnicolaul Mare nu sunt perspective foarte bune pentru sezonul care stă să înceapă. Echipa a pierdut fără drept de apel toate cele trei partide disputate şi în aceste condiţii nu pot emite pretenţii la unul din locurile fruntaşe.

La sfârşitul competiţiei, tehnicianul orădean s-a declarat mulţumit de rezultatele obţinute, dar şi de prestaţia elevilor săi. "Sunt mulţumit de prestaţia anumitor jucători. Vreau să remarc unii handbalişti veniţi recent la echipă, coordonatorul de joc, Andrei Macovei, şi extrema dreaptă Vlad Avram, jucători care şi-au îndeplinit obiectivul, acela de a se încadra în echipă cât mai repede şi de a face faţă jocului nostru de viteză. În concluzie, după acest turneu, suntem deficitari în faza defensivă. Mai avem de legat anumite relaţii de joc, pentru a putea începe campionatul în 18 septembrie en-fanfaire", a afirmat Sebastian Tudor.


Rezultatele înregistrate la Cupa Aradului

Etapa I

HC Arad - CSM Oradea 24-39 (11-17)
Unirea Sânnicolaul Mare - CNOE Sighişoara 26-42 (10-23)

Etapa a II-a

CNOE Sighişoara - CSM Oradea 27-35 (15-21)
HC Arad - Unirea Sânnicolaul Mare 39-27 (16-17)

Etapa a III-a

CSM Oradea - Unirea Sânnicolaul Mare 33-19 (15-12)
HC Arad - CNOE Sighişoara 29-29 (16-12)


Clasament

1. CSM Oradea 6p 107-70
2. CNOE Sighişoara 3p 98-90
3. HC Arad 3p 92-95
4. Unirea Sânnicolaul Mare 0p 72-102

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6516 RON
  • 1 EUR = 4.9768 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON