URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 02 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În situația în care cererea introdusă nu este timbrată, judecătorul îi va pune reclamantului în vedere că, în termen de maximum 10 zile de la data primirii notificării, are obligația să achite suma respectivă, sub sancțiunea anulării cererii. În această situație, însă, pe lângă plată, cetățeanul mai are două posibilități: fie să conteste modalitatea de stabilire a taxei, dacă aceasta este greșită, fie să formuleze o cerere de ajutor public judiciar, dacă se încadrează în limitele de venit legale pentru a obține această facilitate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
18 Mai 2018, 12:19

Handbal: CSM Oradea a învins Universitatea Craiova, a promovat în Liga Națională, dar nu va fi înscrisă în primul eșalon!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Handbaliștii de la CSM Oradea și-au încheiat joi evoluția din actuala ediție a campionatului Diviziei A (liga a II-a). Bihorenii au încheiat cu succes sezonul, după ce, în ultima etapă, s-au impus pe teren propriu, în fața oltenilor de la Universitatea Craiova.

Desfășurat la Arena „Antonio Alexe”, jocul s-a încheiat cu scorul de 38-34 pentru CSM, care a fost condusă la pauză însă de olteni cu două goluri, scor 17-19.

Astfel, elevii antrenorului Sebastian Tudor au terminat pe primul loc în Seria B a competiției, detașat, cu 18 puncte mai mult decât ocupanta poziției secunde.

Partida cu oltenii a avut o primă repriză echilibrată, cu formația oaspete care s-a aflat mai mult la conducere. S-a mers însă cap la cap, au fost destule situații când tabela a consemnat scor egal, dar și când orădenii au condus, numai că formația craioveană a intrat la pauză în avantaj cu două goluri, scor 19-17.

În partea a doua, până prin minutul 40 s-a continuat cu un echilibru perfect, orădenii au egalat în minutul 42, la 24, în minutul 47 au preluat conducerea cu 28-27, pe care nu au mai cedat-o până la final, ba mai mult s-au desprins pe tabelă și în cele din urmă au câștigat cu 38-34.

„Știam că cei de la Craiova își vor vinde destul de scump pielea. Toate echipele care joacă cu liderul autoritar al clasamentului se motivează, chiar dacă evoluează în deplasare. Am avut o primă repriză mai slabă, în partea a doua am încercat să-i surprindem pe acele repuneri rapide și prin handbalul nostru în viteză pe care l-am practicat pe întreaga durată a acestui campionat. Practic aceasta a fost arma noastră secretă, o echipă foarte bine pregătită fizic din toate punctele de vedere, o echipă bine pregătită tehnico-tactic, la fiecare meci. Drept dovadă, aceste avoluții au dus la cele 19 victorii și o singură înfrângere, pe care le-am înregistrat în 20 de meciuri din această ediție de campionat”, a declarat, la finalul partidei, antrenorul echipei orădene, Sebastian Tudor.

Cel mai bun marcator de la CSM a fost din nou Alexandru Pop, cu 12 goluri. L-au urmat Tudor Botea și Petru Stroe, cu câte 5 reușite. De la craioveni, Gabriel Ciorogaru s-a dovedit a fi cel mai eficace, cu 11 goluri marcate.

Fără promovare

După acest joc, echipa orădeană de handbal masculin a încheiat ediția 2017-2018 a Diviziei A, pe primul loc în Seria B, cu 57 de puncte, cu 18 puncte mai mult decât ocupanta poziției a II-a, CSU „Constantin Brâncuși” Tg. Jiu, care a acumulat numai 39. Ca urmare, CSM Oradea și-a obținut dreptul de a promova în mod direct în Liga Națională. Așa cum BIHOREANUL a anticipat, însă, echipa nu va fi susținută de către conducerea clubului în prima divizie a țării nici sezonul următor, așa cum s-a mai întâmplat de alte două ori în ultimii ani, când handbaliștii orădeni au promovat în mod direct.

Vestea, care nu a fost dată încă publicității de conducerea clubului, a fost transmisă însă jucătorilor echipei la banchetul de final de sezon, care a avut loc în cursul serii de joi, de președintele Șerban Sere. Acesta le-a mulțumit componenților echipei pentru performanța realizată, i-a felicitat, dar, totodată, le-a dat vestea deloc satisfăcătoare că anul viitor echipa nu va fi înscrisă în Liga Națională. Motivele invocate au fost cele știute deja, de cinci ani: nu s-au găsit susținători financiari.

Rămâne acum de văzut cât de mult s-au căutat acești investitori și cât de mare a fost efortul depus pentru a găsi o variantă și pentru echipa de handbal masculin a orașului, care are o bună tradiție, pentru ca și aceasta să aibă șansa de a evolua în primul eșalon.

În concluzie, iubitorii handbalului bihorean trăiesc o nouă dezamăgire, deși favoriții lor, pe terenul de joc, le-a adus destule satisfacții în acest sezon. Culmea e că vestea primită de jucători a venit chiar în ziua în care Federația Română de Handbal a transmis clubului orădean invitația de a se înscrie în primul eșalon și de a confirma prezența din sezonul viitor în liga de elită.


CSM Oradea – Universitatea Craiova 38-34 (17-19)

Sala: Arena „Antonio Alexe” din Oradea

Arbitri: Alexandru Apostu și Florin Chinde (ambii din Baia Mare)

CSM Oradea: Niculai și Duma – portari; B. Munteanu 4 goluri, T. Botea 6, A. Mihăilescu 3, A. Pop 12, R. Nițu 1 (din 7 m), D. Munea, C. Crăciun 3, P. Stroe 5, A. Ivancov, C. Zamfir, R. R. Radu, E. Szilagyi, A. Laslo 4 și C. Iozu 1. Antrenori: Sebastian Tudor și George Tăutu

Univ. Craiova: I. Gheorghiță și R. Lupitu – portari; Iovănescu 1, Luntaru 4(2), Zarițchi 1, Mănescu 5, Păun 6, Ciorogaru 11, Gușatu 2, C. Șerban 1, Iacov și Rușeanu 3. Antrenori: Costin Dumitrescu și Marius Cătălin Popescu.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Intrebare
De ce suma de bani era nevoie pt a se înscrie în Liga Națională?
Postat 19 Mai 2018, 11:58 de ArdeleanOradean
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5757 RON
  • 1 EUR = 4.9745 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON