URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 30 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Imediat după Revoluție, din punct de vedere cultural, Oradea a intrat în Evul Mediu. Banii, atâți câți erau pe la Primărie, se împărțeau după criterii strict politice. Veneau udemeriștii cu ONG-urile lor, pediștii la fel, mai pupau ceva bănet pesediștii și liberalii și cu asta, gata. Când a ajuns Bolojan la Primărie s-a trecut în extrema cealaltă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul zaharat se definește ca un exces permanent de zahăr în sânge, adică hiperglicemie cronică, determinată de o rezistență progresivă a organismului la acțiunea insulinei, un hormon produs de către pancreas (care face să scadă glicemia).
02 Decembrie 2011, 11:33

Elevii lui Cristian Achim întâlnesc sâmbătă la Arena "Antonio Alexe" ultima clasată

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După victoria clară de la Târgu Jiu, echipa orădeană de baschet masculin CSM se întoarce pe teren propriu şi sâmbătă, de la ora 17.30, la Arena "Antonio Alexe", va primi replica ieşenilor de la Politehnica CSS Unirea.

Este cel mai accesibil joc pentru orădeni, întrucât partenerii lor de întrecere ocupă ultimul loc al clasamentului competiţiei după 10 etape, fără nicio victorie, numai cu înfrângeri la activ. De altfel, şi antrenorul Cristian Achim a declarat despre formaţia moldavă că este cea mai slabă din campionat şi că nu are nicio şansă de supravieţuire.

În aceste condiţii, jucătorii orădeni au şansa de a oferi publicului un regal baschetbalistic, cu puncte multe înscrise şi cu o evoluţie spectacol.

Este foarte posibil, de asemenea, ca tehnicianul Cristian Achim să menajeze anumiţi jucători dintre titulari şi să trimită în teren baschetbaliştii care au evoluat mai puţin în primele 10 etape.

În mod normal, acest joc ar trebui să le aducă bihorenilor o victorie categorică şi alte două puncte în clasament, ceea ce ar fi foarte important, CSM-ul putând urca în ierarhie dacă echipele din faţa sa se încurcă în această etapă.

"Nu vreau să spun că acest meci e un simplu antrenament, pentru că nu vreau să pară că nu am respect faţă de Poli Iaşi, dar credem în victorie. Sunt cea mai slabă echipă din campionat, însă noi vom juca la fel de tare ca oricare alt meci. Nu va conta scorul la care vom câştiga, pentru că, până la urmă, e un meci ca oricare altul din campionat. Însă dacă jocul ne va permite, vom face spectacol. Nu pentru a-i umili pe adversari, ci pentru că ne place baschetul şi vrem să îi facem fericiţi pe spectactori", a declarat jucătorul orădean Nemanja Maric.

Runda se deschide vineri, de la ora 19, cu derby-ul de la Sibiu, dintre CSU Atlassib şi BC Mureş, ambele formaţii fiind în clasament înaintea orădenilor, astfel că după acest joc, CSM are posibilitatea să depăşească în ierarhie formaţia învinsă.

O altă partidă interesantă va avea loc sâmbătă, de la ora 19, la Cluj, între U Mobitelco şi Gaz Metan Mediaş, o altă dispută care va opune două formaţii bune ale campionatului şi care, de asemenea, în funcţie de rezultat, poate facilita orădenilor urcarea în clasament.

Echipele de pe primele două locuri au jocuri relativ uşoare în această etapă. Astfel, dacă BC Timişoara, de pe primul loc, va primi replica oltenilor de la SCM Universitatea Craiova, situaţi pe locul IX, ploieştenii de la CSU se vor duela cu bucureştenii de la Dinamo, situaţi pe locul X.


Programul etapei a XI-a din Divizia A la baschet masculin

Vineri, ora 19
CSU Atlassib Sibiu - BC Mureş (Digi Sport)

Sâmbătă
Ora 17.30 CS Municipal Oradea - Politehnica CSS Unirea
Ora 18.00 BC Timişoara - SCM Universitatea Craiova (TVR 3)
Ora 18.00 CS Municipal Bucureşti - BC PH Csikszereda M. Ciuc (înregistrat duminică, ora 18, TVR)
Ora 18.00 CS Otopeni - CS Energia Rovinari
Ora 18.00 CSS Giurgiu - BCM U Piteşti
Ora 19.00 CSU Ploieşti - CS Dinamo
Ora 19.00 U-Mobitelco BT - CS Gaz Metan Mediaş (Digi Sport)


Clasament

1. BC Timişoara 9/1 19
2. CSU Ploieşti 8/2 18
3. CSU Atlassib Sibiu 8/2 18
4. BC Mureş 7/3 17
5. U-Mobitelco BT 7/3 17
6. CS Municipal Oradea 7/3 17
7. CS Gaz Metan Mediaş 8/2 17
8. CS Municipal Bucureşti 5/5 15
9. SCM Universitatea Craiova 4/6 14
10. CS Dinamo 4/6 14
11. BCM U Piteşti 4/6 14
12. CS Energia Rovinari 4/6 14
13. CS Otopeni 2/8 12
14. CSS Giurgiu 2/8 12
15. BC PH Csikszereda M. Ciuc 1/9 11
16. Politehnica CSS Unirea 0/10 10

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6516 RON
  • 1 EUR = 4.9768 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON