URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 30 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Imediat după Revoluție, din punct de vedere cultural, Oradea a intrat în Evul Mediu. Banii, atâți câți erau pe la Primărie, se împărțeau după criterii strict politice. Veneau udemeriștii cu ONG-urile lor, pediștii la fel, mai pupau ceva bănet pesediștii și liberalii și cu asta, gata. Când a ajuns Bolojan la Primărie s-a trecut în extrema cealaltă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul zaharat se definește ca un exces permanent de zahăr în sânge, adică hiperglicemie cronică, determinată de o rezistență progresivă a organismului la acțiunea insulinei, un hormon produs de către pancreas (care face să scadă glicemia).
25 Februarie 2012, 23:45

După ce au condus tot jocul, baschetbaliştii orădeni au cedat pe final în faţa celor de la BC Timişoara (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După ce au condus marea majoritate a disputei, baschetbaliştii orădeni de la CSM s-au văzut învinşi sâmbătă seară, pe teren propriu, în meciul restanţă cu BC Timişoara, echipa bănăţeană impunându-se la 4 puncte cu scorul de 85-81.

Cu tribunele Arenei "Antonio Alexe" pline, elevii antrenorului Cristian Achim au început în forţă jocul, dornici şi de revanşă după înfrângerea de la Bucureşti din semifinalele cupei. Astfel, după 10 minute de joc, orădenii conduceau cu scorul de 29-16.

Sfertul al doilea a fost mult mai echilibrat însă, bănăţenii marcând în acest interval 20 de puncte, iar orădenii, 17, însă la pauza mare avantajul era tot în favoarea orădenilor, cu 46-36.

La reluarea jocului, s-a continuat de aceeaşi manieră, cu prudenţă şi ambiţie de ambele părţi, însă timişorenii s-au mai apropiat pe tabelă, după ce şi-au adjudecat sfertul III, cu 23-18.

Ultimele 10 minute ale jocului au fost de foc, bănăţenii pornind într-o cursă impresionantă de urmărire şi cu toate că aveau meciul în mână, orădenii, speriaţi parcă de forcingul oaspeţilor, au cedat iniţiativa, cu câteva minute înainte de final, cedând şi conducerea pe tabelă. Deşi au mai fost speranţe şi-n ultimele secunde, bănăţenii au ştiut să gestioneze bine finalul confruntării şi s-au impus în cele din urmă la o diferenţă de 4 puncte, cu scorul de 85-81.

Astfel, trupa orădeană mai pierde încă o dată pe final după ce avea meciul în mână şi nu reuşeşte să se răzbune pe timişoreni, care i-au învins de trei ori în acest an, lucru care l-a surprins şi pe tehnicianul Cristian Achim, care susţine că nu se aştepta numai la înfrângeri în confruntările cu bănăţenii.

"Deşi mi-aş fi dorit să spun că având un astfel de public nu ai cum să pierzi, iată că de această dată s-a întâmplat. Sunt foarte dezamăgit de acest rezultat. Timişoara este o echipă extraordinară, nu mai trebuie să spunem, i-am cunoscut foarte bine. Ţtiam cum vor aborda jocul, dar din păcate pe ceea ce am contat că vom anihila, nu am reuşit. Nu am izbutit să-i marcăm bine pe Jovanovic şi Bogdan Popescu, ceea ce ne-a costat", a declarat, la final Cristian Achim.

În pofida acestei înfrângeri, CSM Oradea urcă în clasament o poziţie, de pe locul VII pe VI, cu 32 de puncte, în timp ce BC Timişoara redevine lider, cu 35 de puncte.


CSM Oradea - BC Timişoara 81 - 85 (29-16, 17-20, 18-23, 17-26)

Sala: Arena Antonio Alexe
Spectatori: 2000
Arbitri: Laurenţiu Grigoraş, Fabiana Niţu, Vlad Potra
Comisar: Poenaru Eugen
Marcatori CSM Oradea: Nemanja Maric 17 p, Milos Pesic 15 p, Sasha Topchov 13 p, Gediminas Navickas 13 p, Bogdan Şibârna 8 p, Silviu Lupusavei 6 p, Milos Markovic 6 p şi Radu Rareş Paşca 3 p.
Marcatori BC Timişoara: Bogdan Popescu 30 p, Zlatko Jovanovic 14 p, Dominique Archie 13 p, Ivan Siriscevic 13 p, Spralja Sime 8 p şi Branko Cuic 7 p.


Clasament:

1. BC Timişoara 16/3 35 p
2. U-Mobitelco BT 15/5 35 p
3. CS Municipal Bucureşti 14/7 35 p
4. CS Gaz Metan Mediaş 16/4 35 p
5. BC Mureş Tg. Mureş 13/7 33 p
6. CS Municipal Oradea 12/8 32 p
7. CSU Atlassib Sibiu 12/8 32 p
8. CSU Ploieşti 12/7 31 p
9. CS Energia Rovinari 10/10 30 p
10. BCM U Piteşti 10/10 30 p
11. CS Dinamo Bucureşti 7/13 27 p
12. SCM Universitatea Craiova 7/13 27 p
13. CSS Giurgiu 5/15 25 p
14. BC PH Csikszereda M. Ciuc 2/19 23 p
15. Politehnica CSS Unirea 0/22 22 p
16. CS Otopeni 0/0 0 p

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6516 RON
  • 1 EUR = 4.9768 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON