URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 30 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Imediat după Revoluție, din punct de vedere cultural, Oradea a intrat în Evul Mediu. Banii, atâți câți erau pe la Primărie, se împărțeau după criterii strict politice. Veneau udemeriștii cu ONG-urile lor, pediștii la fel, mai pupau ceva bănet pesediștii și liberalii și cu asta, gata. Când a ajuns Bolojan la Primărie s-a trecut în extrema cealaltă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul zaharat se definește ca un exces permanent de zahăr în sânge, adică hiperglicemie cronică, determinată de o rezistență progresivă a organismului la acțiunea insulinei, un hormon produs de către pancreas (care face să scadă glicemia).
27 Decembrie 2011, 12:46

Dublă lovitură pentru CSM la baschet: l-a transferat pe Bogdan Ţibârnă şi s-a calificat în final four-ul Cupei României

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Formaţia orădeană de baschet masculin CSM a profitat din plin de retragerea din campionat a echipei ilfovene CS Otopeni. Astfel, formaţia antrenată de Cristian Achim s-a mişcat repede şi l-a înregimentat pe unul dintre cei mai buni jucători, Bogdan Ţibârnă.

Întrucât şi jucătorul este mulţumit de alegerea făcută, nu a fost nicio problemă cu parafarea colaborării între cele două părţi. "Am ales Oradea, fiindcă am înţeles că aici se doreşte performanţă", a declarat Bogdan Ţibârnă, care a făcut, astfel, un pas înainte în cariera sa prin transferul la o echipă aflată în plină formă sportivă în actuala ediţie de campionat al Diviziei A şi care la sfârşitul anului 2011 se află pe locul II în clasament, ocupând cea mai bună poziţie la jumătatea competiţiei de la înfiinţare.

Bogdan Ţibârnă este în vârstă de 20 de ani, poate evolua pe posturile 4 şi 5 şi este considerat unul dintre cei mai valoroşi tineri baschetbalişti pe care-i are România la ora actuală. El a fost totuşi curtat şi de multe alte echipe cu tradiţie în baschetul masculin românesc.

Dacă CSM Oradea este una dintre cele mai ambiţioase echipe ale actualului sezon din Divizia A la baschet masculin, formaţia bihoreană beneficiază de un antrenor la fel de ambiţios, Cristian Achim, care se reîntâlneşte, în aceste condiţii, cu Bogdan Ţibârnă, după ce la mai avut pe ilfovean elev şi la lotul naţional de juniori.

Dacă prin desfiinţarea echipei CS Otopeni, conducerea clubului orădean a profitat din plin şi şi-a mai cooptat în lot un nou jucător de valoare, cel de-al doilea motiv de bucurie pentru bihoreni de pe urma problemelor ilfovenilor, care au abandonat lupta de a mai continua în competiţiile interne, este faptul că, astfel, CSM va obţine automat calificarea în Final Four-ul Cupei României, între cele mai bune patru echipe ale acestei competiţii, pentru că în sferturile de finală, formaţia orădeană ar fi trebuit să se întâlnească la începutul lunii ianuarie cu echipa din Otopeni.

Astfel, dacă în campionat baschetbaliştii orădeni ocupă locul II, şi în Cupa României, CSM este calificată între primele patru echipe, ceea ce reprezintă o altă premieră de la înfiinţare.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6516 RON
  • 1 EUR = 4.9768 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON