URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
19 Martie 2014, 18:32

Direcţia de Sport a găsit "portiţa" de salvare a competiţiilor de masă

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La început de an competiţional, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bihor s-a trezit cu o veste descurajantă pentru organizarea întrecerilor sportive. Astfel, Ministerul Tineretului şi Sportului a emis la începutul acestui an Ordonanţa nr. 888, prin care entităţilor sportive aflate în subordinea sa li se interzice posibilitatea de a efectua premieri din banii proveniţi din subvenţie de la bugetul de stat.

Prin urmare, acest ordin împiedică Direcţiile Judeţene pentru Sport şi Tineret să mai acorde premii pentru concursurile de masă pe care le organizează, premii care constau în diplome, medalii, cupe, tricouri sau pachete cu dulciuri.

Practic, prin această măsură s-a tăiat elanul organizării concursurilor, care nu ar mai fi avut nici un farmec nici pentru concurenţi.

"Este clar că acest ordin este aberant, prin el fiind privaţi de posibilitatea de a oferi acele premii simbolice pentru participanţii la acţiunile noastre. Mă întreb ce stimulent ar mai fi avut acei copii care vin la concursuri de cros, streetball, ciclism, înot sau alte sporturi? Cum i-am mai fi putut atrage la astfel de acţiuni, în condiţiile în care numărul lor nu este oricum prea mare în ultimii ani?", a declarat directorul DJST Bihor, Sorin Buhaş.

Totuşi, vestea negativă nu a afectat prea mult competiţiile organizate în acest an, conducerea DJTS găsind o "portiţă", prin care sunt salvate competiţiile. Este vorba despre o lege mai veche, care priveşte aplicarea normelor financiare şi care nu a fost abrogată, potrivit căreia se pot acorda premieri, dar numai pentru acţiunile proprii, fără parteneriate. Astfel, pentru a salva anumite competiţii, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bihor va include toate competiţiile sportive din acest an în calendarul propriu.

Astfel, în acest an, DJST Bihor va avea programate un număr de 104 acţiuni sportive proprii. Dintre acestea, 30 au un caracter internaţional, 17 sunt naţionale, 17 interjudeţene, 32 judeţene şi 7 locale. Dintre cele mai importante competiţii care vor avea loc în 2014, se remarcă Trofeul Hercule la culturism, Gongul orădean la box, Trofeul Felix la şah sau Oradea City Running Day.

În ceea priveşte bugetul alocat de Ministerul Tineretului şi Sportului pe 2014, acesta este de aproximativ 100 de mii de lei, "mulţumitor, comparativ cu anii precedenţi sau cu alte judeţe" , după cum a mai precizat Sorin Buhaş.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Si tineretul?
Foarte bine ca a gasit o portita pentru sport, dar pentru tineret?
Postat 20 Martie 2014, 09:03 de Buhas
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON