URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 30 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Imediat după Revoluție, din punct de vedere cultural, Oradea a intrat în Evul Mediu. Banii, atâți câți erau pe la Primărie, se împărțeau după criterii strict politice. Veneau udemeriștii cu ONG-urile lor, pediștii la fel, mai pupau ceva bănet pesediștii și liberalii și cu asta, gata. Când a ajuns Bolojan la Primărie s-a trecut în extrema cealaltă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul zaharat se definește ca un exces permanent de zahăr în sânge, adică hiperglicemie cronică, determinată de o rezistență progresivă a organismului la acțiunea insulinei, un hormon produs de către pancreas (care face să scadă glicemia).
16 August 2012, 14:39

Din lipsă de bani, conducerea echipei de volei masculin a renunţat la locul în prima ligă

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Deşi a promovat din punct de vedere sportiv în prima divizie masculină de volei a ţări, Divizia A1, formaţia orădeană LPS Bihorul s-a văzut în situaţia de a renunţa la loc datorită lipsei de susţinere din partea autorităţilor locale. Preşedintele Clubului Sportiv Municipal Oradea, Florin Birta, a anunţat că nu-şi poate permite susţinerea unei noi secţii la cel mai mare cub al judeţului.

"Şeful CSM a declarat ca nu poate susţine echipa de volei. Mie, personal, nu mi-a mai răspuns la telefon de trei săptămâni!", a declarat, supărat, antrenorul LPS Bihorul, Rodian Achimescu.

Ca urmare a acestui refuz de a susţine echipa în Divizia A1, conducerea echipei orădene a trimis înştiinţare la Federaţia Română de Volei, prin care se arată că "nu putem participa în campionatul viitor, devenind prima echipă de volei masculin care nu poate juca în prima ligă după ce şi-a câştigat acest drept la un an de la înfiinţare şi fără bani!", a mai declarat Achimescu.

Ce-i drept, echipa a fost înfiinţată de el dintr-o ambiţie personală, dar antrenorul se aştepta ca aceasta să fie preluată "din mers" de către CSM sau măcar ca autorităţile locale să găsească o soluţie ca să o susţină în prima ligă. Aceasta însă nu s-a întâmplat. "Trist, foarte trist, echipa asta frumoasă nu merita asta", a concluzionat tehnicianul care a format echipa şi a condus-o sezonul trecut spre promovare.

Şi mai trist este că nu e sigură nici măcar prezenţa echipei în liga a II-a. Asta, pentru că din cauza costurilor mari, nici LPS nu îşi mai permite să o ţină. "Am avut o discuţie telefonică cu domnul Cornel Popa pentru finanţarea echipei în A2. Dânsul e în concediu şi a rămas să ne auzim în 25 august. Dacă şi Consiliul Judeţean Bihor ne refuză, echipa se va desfiinţa!!", a mai subliniat Rodian Achimescu, supărat că nici în mediul privat nu a găsit ajutor.

O veste bună vine totuşi de la voleibaliştii orădeni. Din echipa "leilor" de anul trecut, extrema Vlad Tebieş va ajunge direct în Liga Campionilor, urmând să semneze un contract pe doi ani cu campioana ţării, Remat Zalău.

"Va reprezenta cu succes, sunt sigur, şcoala orădeană de volei la cel mai înalt nivel, Champions League. Îl felicit şi-i urez multă baftă!", a mai punctat antrenorul orădean.

Referitor la susţinerea echipei orădene de volei masculin în prima divizie a ţării, responsabilii clubului CSM susţin că nu-şi pot permite în prezent extinderea paletei de secţii la club şi că nu a fost în planul lor crearea unei secţii de volei la CSM.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
trist,dar adevarat
Si inca ceva,uitati-va ca la volei pe plaja sportivii crescuti la LPS Bihorul isi disputa finalele la campionatul national si la alte turnee,aduna medalii dar pt. cluburi din alte orase gen Arad,Cluj,Resita!De ce,oare?Da,ati ghicit :tot din lipsa banilor.Oare,atat de sarac este orasul si judetul asta incat sa nu poata sa suporte 15.000 de lei pt. ca la Digisport sa se spuna "in finala campionatului national se intalnesc doua echipe din ORADEA" sau "ORADEA ramane regina voleiului pe plaja din Romania"???Eu refuz sa cred asta...
Postat 16 August 2012, 23:39 de rodian achimescu
trist,dar adevarat
in primul rand,vreau sa cred ca macar dl. popa cornel sa vrea sa faca ceva pt. ca aceasta echipa frumoasa(cu jucatori care au castigat 19 meciuri din 21 si au luat cate 300 lei pt. asta)sa nu moara.in al 2-lea rand vreau sa spun ca m-a deranjat f. tare atitudinea acestui om,care timp de 3 saptamani nu mi-a raspuns la telefon,sa imi zica macar ca nu au fonduri,lasandu-ma in acest timp intre federatie si ei,fara aparare si fara un raspuns concret.Cel mai mult asta doare,lasitatea!!!Eu totusi ,sper,ca in toamna sa jucam macar in A2,iar cand primaria va avea ochi si fonduri si pt. volei vom promova...
Postat 16 August 2012, 23:32 de rodian achimescu
gibonii?
gibonii! zici carp III? esti f indulgent cu aceste nevertebrate gen bolovan si aspiratorul sau de scame birta! n-au fonduri...n-au luat in calcul... frati oradeni ati fost adormiti pt inca 4 ani de cei mai mari hoti din istoria orasului! cum sa dea ei banu performantei sportive cind pot cumpara cu ei linistea "cainelui democratiei" prin angajarea rudelor "ziaristilor" la regiile autonome? sau pot infunda banii contribuabililor in buzunarele firmelor clientelare constructoare de sensuri giratorii si asfaltari pe trotuare de unde vin apoi finantarile nesimtitelor campanii electorale? fie-ti tarana usoara echipa de volei...dupa tine vin si altele...polo...veti vedea de ce peste 1 an.
Postat 16 August 2012, 23:21 de guita crap
Gibonii se dezlănţuie
Unul ca Birta, împreună cu şeful lui direct, gibonul Bolojan, au adus sportul orădean la nivelul clubului "Avântul Prăbuşirea" din Aleşd.
Postat 16 August 2012, 21:14 de Carp III
simbolurile oradiei dispar, bolojan si popa cornel dorm pe banii nostri
ce pacat ca nenorocitii care se numesc investitori mari nu dau doi bani pe performanta si valoare! este foarte trist ca in orasul asta mare sponsorizarile pentru competitiile nationale sunt zero; adormitii si smecherii de la selina si adeplast de ce nu incurajeaza aceasta echipa? hotii din managementul fabricii de zahar de ce nu-si deschid punga? turism felix de ce nu poate ajuta echipa? rusine tuturor, incepand din primarie pana la consiliul judetean, nu le pasa decat de afacerile lor, de sensuri giratorii, de statui imbecile in centru, nu si de sportul sau performanta tinerilor bihoreni!
Postat 16 August 2012, 16:18 de ardelean
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6516 RON
  • 1 EUR = 4.9768 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON