URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 30 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Imediat după Revoluție, din punct de vedere cultural, Oradea a intrat în Evul Mediu. Banii, atâți câți erau pe la Primărie, se împărțeau după criterii strict politice. Veneau udemeriștii cu ONG-urile lor, pediștii la fel, mai pupau ceva bănet pesediștii și liberalii și cu asta, gata. Când a ajuns Bolojan la Primărie s-a trecut în extrema cealaltă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul zaharat se definește ca un exces permanent de zahăr în sânge, adică hiperglicemie cronică, determinată de o rezistență progresivă a organismului la acțiunea insulinei, un hormon produs de către pancreas (care face să scadă glicemia).
20 Decembrie 2011, 11:37

Cupa României la karate kyokushin, dominată de bihoreni, mureşeni şi maramureşeni

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În organizarea Clubului Sportiv Gym Oradea, în week-end, la sala de jocuri a Universităţii s-au desfăşurat întrecerile din acest an ale Cupei României pe echipe la karate kyokushin.
Concursul de arte marţiale, desfăşurat sub egida Federaţiei Române de Karate Kyokushin, s-a derulat pe categoriile de vârstă de seniori (sportivi peste 19 ani), tineret (17-18 ani), juniori I (15-16 ani) şi juniori II (13-14 ani).

Cei peste 140 de sportivi s-au întrecut la probele de de kata (luptă) open şi kumite sincron pe echipe. Dacă proba de kata a reunit la start 51 de sportivi, cea de kumite a adunat 91.

La kata juniori II mixt s-a impus echipa bihoreană CSC Felix Sânmartin, formată din Andreea Merca, Robert Galea şi Iulian Bogdan Călugăr.

La aceaşi probă, dar a juniorilor mari, bihorenii nu au izbutit nicio clasare pe podium, câştig de cauză având aici echipa CS Kanku Baia Mare.

În cadrul probei de kata seniori mixt însă, formaţia gazdă, CS Gym, alcătuită din Bordaş Anette Brigitta, Berenyi Evelyn şi Viviana Chirilă a fost cea care a triumfat în urma evoluţiilor avute, depăşind echipele din Cluj şi Baia Mare.

La kumite juniori II open feminin, formaţiile bihorene au ocupat locurile I, prin CSC Felix (Ioana Vaida şi Andreea Merca), şi III, prin CS Gym Oradea (Patricia Farcaş şi Loredana Varga). Şi la juniori II, kumite open masculin, elevii antrenoarei Anca Wallmen, cei de la CS Gym au fost la înălţime, prin locul I ocupat de Sebastian Crişan, Pantea Gergo şi Alex Valentin Brata, şi locul III, adjudecat de Anthony Ochian, Rareş Ardelean şi Bogdan Beie. Pe locul secund s-au situat reprezentanţii CSC Felix, Iulian Călugăr şi Robert Galea.

Proba de kumite feminin junioare I open a fost adjudecată CS Karate Bistriţa, în timp ce la băieţi s-a impus Kanku Baia Mare. La tineret feminin, categoria A open au mai triumfat orădencele de la CS Gym, în formular Renata Dărăban, Berenyi Evelin şi Bordaş Anette. În întrecerea similară masculină, cei de la CSC Felix au avut întâietate prin evoluţiile avute, în formula George Suciu - Codrin Mardar, aceştia terminând pe primul loc, secondaţi fiind de Ştefan Ardelean, Ionuţ Paloş şi George Brata, de la CS Gym.

În fine, probele de kumite seniori au fost câştigate tot de două echipe bihorene, CSU Oradea, la feminin, echipă alcătuită din Alexandra Giurgia şi Carmen Pelle, şi CS Felix Sânmartin, la masculin, prin sportivii Marius Cabău, Andrei Neagu şi Florin Paul.

Cu această ocazie, Federaţia Română de Karate Kyokushin şi-a desemnat şi laureaţii pe anul 2011. Aceştia sunt: Viviana Chirilă, la seniori, Mădălina Cupşa (Baia Mare), la tineret şi Berenyi Evelin de la CS Gym, la juniori I.

Cel mai bun club al anului a fost desemnat CS Gym Oradea, urmat de Tiger-Budo Tg. Mureş şi Kanku Baia Mare.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6516 RON
  • 1 EUR = 4.9768 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON