URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 30 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Imediat după Revoluție, din punct de vedere cultural, Oradea a intrat în Evul Mediu. Banii, atâți câți erau pe la Primărie, se împărțeau după criterii strict politice. Veneau udemeriștii cu ONG-urile lor, pediștii la fel, mai pupau ceva bănet pesediștii și liberalii și cu asta, gata. Când a ajuns Bolojan la Primărie s-a trecut în extrema cealaltă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul zaharat se definește ca un exces permanent de zahăr în sânge, adică hiperglicemie cronică, determinată de o rezistență progresivă a organismului la acțiunea insulinei, un hormon produs de către pancreas (care face să scadă glicemia).
26 Ianuarie 2012, 11:15

Cu Diaconu şi Kadar în prim-plan, România a obţinut prima victorie la Campionatul European

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Echipa naţională de polo a României a obţinut miercuri seara prima victorie la turneul final al Campionatului European din Olanda, de la Eindhoven. Într-un meci de clasament ce a contat pentru locurile 7-12, echipa României cu orădenii Diaconu şi Kadar în prim-plan, a dispus de reprezentativa Macedoniei, cu scorul de 12-10, calificându-se pentru faza locurilor 7-10.

Poloiştii tricolori au început mai greu partida, descurajaţi poate şi de ceea ce s-a întâmplat în meciurile din grupă, când au cedat toate partidele. Au ratat mult la începutul jocului, astfel că după primele 8 minute scorul era egal 1-1, cu Nicolae Diaconu autorul golului tricolor. Macedonenii au preluat chiar conducerea pe tabela de marcaj în debutul celei de-a doua reprize, dar a fost singura dată când au avut avantaj în faţa echipei ţării noastre. Cosmin Radu, de două ori, Matei şi din nou Diaconu au marcat pentru echipa reprezentativă a României în repriza a doua, scorul la pauza mare fiind 5-4 pentru elevii antrenorilor Kovacs Istvan şi Ciprian Câmpianu.

A treia repriză a fost câştigată de România cu 4-3, cei care şi-au înscris numele pe tabela de marcaj fiind Kadar, de două ori, Diaconu şi Negrean. Chiar dacă macedonenii s-au mai apropiat la începutul ultimei părţi a meciului la un gol de echipa ţării noastre, Cosmin Radu &Co au controlat jocul şi şi-au arătat plusul de valoare.

De precizat că cei mai buni marcatori din echipa ţării noastre în acest meci au fost orădenii Kadar Kalman şi Nicolae Diaconu, fiecare autori a câte trei goluri.

În acest meci, cele două echipe au jucat în 12 oameni. Orădeanul Ramiro Georgescu a lipsit din echipa României, fiind accidentat, în timp ce din lotul Macedoniei a lipsit Danjel Benic, jucător al cărui tată a decedat în urmă cu o zi, el părăsind Olanda în ziua jocului.

Ca urmare a acestei victorii, în următorul meci de clasament, echipa României va juca vineri, de la ora 15.00, contra Croaţiei, deţinătoarea titlului continental şi formaţie cu care reprezentativa tricoloră s-a mai întâlnit în grupă, chiar în deschidere, fiind învinsă.


Macedonia - România 10 - 12 (1-1, 3-4, 3-4, 3-3)

Macedonia: Percinic, Racunica, Vuksanovic 1, Misic 2,Kalinic, Kreckovic 2, Ivovic, Dimovski, Randzic 3, Petrovic 2, Letica, Benic, Milanovic. Antrenor: Igor Gocanin.

România: Stoenescu, Radu 2, Negrean 1, Diaconu 3, Iosep, Buşila 1, Matei 2, Chioveanu, Goanţă, Ghiban, Kadar 3, Drăguşin. Antrenor: Istvan Kovacs.

Arbitrii: Spiegel Ulrich (Germania) şi Gabor Vogel (Ungaria)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6516 RON
  • 1 EUR = 4.9768 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON