URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 30 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Imediat după Revoluție, din punct de vedere cultural, Oradea a intrat în Evul Mediu. Banii, atâți câți erau pe la Primărie, se împărțeau după criterii strict politice. Veneau udemeriștii cu ONG-urile lor, pediștii la fel, mai pupau ceva bănet pesediștii și liberalii și cu asta, gata. Când a ajuns Bolojan la Primărie s-a trecut în extrema cealaltă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul zaharat se definește ca un exces permanent de zahăr în sânge, adică hiperglicemie cronică, determinată de o rezistență progresivă a organismului la acțiunea insulinei, un hormon produs de către pancreas (care face să scadă glicemia).
19 August 2012, 17:21

CSM Oradea a câştigat turneul de handbal pe care l-a găzduit la Arena "Antonio Alexe"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După ce la începutul săptămânii s-a deplasat din nou până în Ungaria, la Debrecen, pentru a da piept cu reprezentativa U21 a Tunisiei, joi şi vineri, echipa orădeană de handbal CSM a găzduit un prim turneu amical din această perioadă de pregătirii.

La patrulaterul desfăşurat la Arena "Antonio Alexe", au mai participat, pe lângă echipa gazdă, şi CS Călăraşi (formaţie antrenată de orădeanul Sabin Dacău şi unde mai evoluează şi alţi foşti componenţi ai echipei bihorene, precum Liberţ sau Mateaş), CSM Satu Mare (formaţie recent retrogradată din primul eşalon) şi HC Minaur Baia Mare (echipa care a participat la barajul de promovare din vară şi care s-a întărit considerabil anul acesta).

Turneul amical organizat de CSM Oradea, a debutat bine pentru gazde, care au învins în primul joc echipa CS Călăraşi cu scorul de 30-27 (16-12).

În această dispută, elevii antrenorului Sebastian Tudor au condus în permanenţă echipa adversă. CSM Oradea i-a avut la dispoziţie în această confruntare pe: Bistrian, Tcaciuc, Gale - portari; Avram 6 goluri, Sava 6, Taşcă 1, Al. Farcaş 2, Iştoc, Papuc, Maxim 3, Radu, David 7, Scripnic 3, Mohacs 2, Lököd şi Scalco.

Tot în prima etapă, HC Minaur Baia Mare a surclasat CSM Satu Mare, cu scorul de 45-31. În etapa a doua, CSM Oradea a întâlnit echipa sătmăreană cu aceeaşi denumire, CSM, pe care a întrecut-o categoric cu 34-20. Tot în runda secundă, CS Călăraşi a învins Minaur Baia Mare, cu scorul de 33-29.

În fine, în ultima zi, vineri, s-au desfăşurat şi jocurile ultimei etape. După ce, mai întâi, CS Călăraşi a învins surprinzător de clar, cu 52-22 echipa din Satu Mare, a urmat meciul vedetă, dintre CSM Oradea şi HC Minaur Baia Mare, o reeditare a derby-urilor din sezonul trecut al Diviziei A, care le-a opus pe cele două formaţii.

Jocul a fost echilibrat şi de această dată şi s-a încheiat cu un rezultat pe măsură, egal, 27-27. Astfel, orădenii, cu două victorii şi un egal şi-au adjudecat turneul, pe locul II situându-se echipa din Călăraşi, pe poziţia a III-a, Minaur Baia Mare, iar pe locul IV, CSM Satu Mare.

Chiar dacă antrenorul Sebastian Tudor nu a putut conta la acest turneu pe trei dintre piesele de bază ale echipei, Mincan, Macovei şi Răzvan Farcaş, toţi accidentaţi, până la urmă echipa orădeană s-a descurcat bine şi a reuşit să termine învingătoare.

Cu acest prilej, CSM Oradea a testat însă şi câţiva jucători veniţi în probe, pe Mohacs Arpad, Löködi Gergő (ambii din Ungaria) şi Răzvan Scalco (Poli Iaşi).
La final, au fost atribuite şi câteva premii individuale, pe lângă trofeul de câştigător a turneului. Astfel, Alin Bondar (Minaur) a fost premiat pentru titlul de golgheter al turneului, Cosmin Liberţ (CSS Călăraşi) pentru că a fost desemnat cel mai tehnic jucător, iar orădeanul Marius Bistrean (CSM), pentru titlul obţinut, de cel mai bun portar al turneului.

După o perioadă de pregătire pe plan local, pentru echipa orădeană de handbal masculin va urma în perioada 1-2 septembrie un nou turneu amical, de această dată găzduit de municipiul Turda şi la care vor mai participa, pe lângă echipa locală, Potaisa, şi Steaua Bucureşti şi o formaţie din Ungaria.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6516 RON
  • 1 EUR = 4.9768 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON