URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 30 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Imediat după Revoluție, din punct de vedere cultural, Oradea a intrat în Evul Mediu. Banii, atâți câți erau pe la Primărie, se împărțeau după criterii strict politice. Veneau udemeriștii cu ONG-urile lor, pediștii la fel, mai pupau ceva bănet pesediștii și liberalii și cu asta, gata. Când a ajuns Bolojan la Primărie s-a trecut în extrema cealaltă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul zaharat se definește ca un exces permanent de zahăr în sânge, adică hiperglicemie cronică, determinată de o rezistență progresivă a organismului la acțiunea insulinei, un hormon produs de către pancreas (care face să scadă glicemia).
22 Septembrie 2013, 16:01

CSM Digi a câştigat Cupa României la polo (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După ce a câştigat primul turneu al Superligii Naţionale de polo, desfăşurat de marţi până duminică în Bazinul Olimpic "Ioan Alexandrescu" din Oradea, echipa orădeană CSM Digi şi-a adjudecat şi Cupa României, ediţia 2013, adjudecându-şi duminică finala acestei competiţii în faţa bucureştenilor de la Sportul Studenţesc, cu scorul de 9-7.

Conform regulamentului competiţiei, primul turneu al Superligii Naţionale a contat şi pentru Cupa României, iar în finală s-au întâlnit echipele de pe primele două poziţii, CSM Digi Oradea, care a acumulat 7 victorii, din tot atâtea posibile, şi Sportul Studenţesc, surpriza turneului, cu 6 victorii.

Deşi în prima etapă a turneului, marţi, când cele două formaţii s-au întâlnit pentru prima dată în noul sezon, orădenii s-au impus clar cu scorul de 15-7, de această dată a fost ceva mai greu pentru CSM Digi, care a dat peste o echipă dârză, dornică de performanţă. În cele din urmă valoarea şi experienţa competiţională au făcut diferenţa, campionii în exerciţiu reuşind să câştige cu 9-7, după ce primele două sferturi s-au încheiat la egalitate, 1-1 şi 2-2.

După pauza mare, elevii lui Dorin Costrăş au revenit în joc mai determinaţi, dornici de a tranşa partida de partea lor. Acest aspect s-a reflectat şi pe tabela de marcaj, unde orădenii au trecut în avantaj, după ce şi-au adjudecat sfertul III cu 3-2.

Ultimul sfert a fost tot al gazdelor, care au mai marcat 3 goluri, dar au şi primit două. Rezultatul final, de 9-7, le-a adus orădenilor primul trofeu din noul sezon.

"Sunt mulţumit de aceste rezultate, în special pentru obţinerea primului trofeu. Este important acest lucru. Felicit băieţii. Venim după un turneu obositor, iar azi cred că a fost mai mult un spectacol sportiv, antrenant, emoţionant şi mai puţină calitate de joc. Am avut în faţă un adversar ambiţios, care nu s-a lăsat până în ultimele minute. Consider însă că ne-am îndeplinit misiunea. Săptămâna viitoare avem un turneu important în Liga Campionilor şi trebuie să ne concentrăm asupra lui", a declarat, la final, tehnicianul Dorin Costrăş.

Mai mulţi jucători ai CSM-ului şi-au trecut în cont în acest joc câte două goluri. Este vorba despre V. Čupić, M. Chioveanu, Kadar K. şi N. Diaconu, în timp ce celălalt gol l-a înscris Gh. Dunca. De la Sportul Studenţesc principalul marcator a fost D. Zdravko, autor a 3 goluri.

Un aport foarte bun în obţinerea victoriei echipei CSM Digi şi l-a adus şi portarul Gojko Pjetlovic, care a avut mai multe intervenţii salutare. De asemenea, şi ceilalţi jucători: Ad. Jurcă, T. Negrean, A. Popoviciu, Cătălin Alexa, A. Creţu, R. Georgescu, D. Creţu, B. Câmpianu şi A. Freundlich. Ei sunt pregătiţi de antrenorii Dorin Costrăş şi Ciprian Câmpianu.
La final, în aplauzele publicului spectator, secretarul Federaţiei Române de Polo, Cristian Iordache le-a înmânat jucătorilor de la CSM Digi trofeul Cupei României.

În deschiderea finalei s-a jucat meciul restanţă din campionat dintre Crişul Lancetti Oradea şi Rapid Bucureşti, tinerii jucători orădeni impunându-se cu 11-7 şi încheind primul turneu pe locul VI.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6516 RON
  • 1 EUR = 4.9768 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON