URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 05 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum câteva săptămâni, am aflat că Primăria Oradea a încercat să pună mâna pe Casa de Cultură a Sindicatelor într-un mod nu tocmai ortodox, ceea ce pare impardonabil într-o țară ortodoxă, cum ne pretindem. De altfel, edilii nu sunt la prima tentativă de a pune mâna pe active care nu le-au aparținut, vezi și încercarea de a „naționaliza” Casa de Cultură a Tineretului.
Zic şi eu
Adrian Cris
În al 12-lea ceas, Ilie Bolojan a preluat conducerea PNL, ca președinte interimar. Spre deosebire de predecesorii săi, cum ar fi Ciucă ori Cîțu, nu impus de cineva de sus, ci propus de colegi, ca un colac de salvare pentru toți. Un detaliu pe care a ținut să-l spună deschis, fiindcă dacă aceștia nu se vor „alinia cu cetățenii”, va renunța la șefia partidului. Nu-și pune obrazul la bătaie ca să-l huiduie oamenii ori să ajungă subiect de miștouri, ca alții.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Pe cine veți vota în turul al doilea al alegerilor prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În 29 octombrie 2024, după mai bine de 10 luni de deliberări intense și profunde, Curtea Constituțională a dat „verde” pentru intrarea în vigoare a unei aberații legislative, respingând o sesizare de neconstituționalitate făcută de Secțiile Unite ale Înaltei Curți de Casație și Justiție încă din în 5 decembrie 2023.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
03 Noiembrie 2012, 17:39

CS Oşorhei a pierdut acasă cu Unirea Dej, cu scorul de 1-2

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În faţa unei asistenţe destul de numeroase, dejenii au început mai bine partida de vineri disputată pe Stadionul "Iuliu Bodola", deschizând scorul în minutul 8, graţie insistenţei atacantului Rareş Stan, care, la o minge în adâncime, l-a presat pe fundaşul Nistor, acesta a ratat preluarea balonului, iar vârful oaspeţilor a marcat din 7 metri, cu toată opoziţia lui Sălăjan.

În minutul 19, Tăut a avut prima şi singura ocazie periculoasă a gazdelor, trimiţând un şut care a ocolit cu puţin vinclul porţii oaspeţilor. În ultimul minut al primei reprize, Enow a finalizat cu un şut la firul ierbii, de la marginea careului de 16 metri, un contraatac al Unirii, pornită tot după o gafă a defensivei gazdelor, stabilind scorul primei reprize (2-0).

Muştruluiţi la cabine de antrenorul Cosmin Bodea, bihorenii au ieşit mai decişi pe teren, însă n-au reuşit să reducă din diferenţă, chiar dacă oaspeţii au rămas în inferioritate numerică,. În minutul 63, Bud a încasat două cartonaşe galbene în decurs de 5 minute.

Lupaşcu (min. 58, a trimis capul din colţul careului de 6 m peste poartă, după o centrare a lui Lukacs), respectiv Galea (şut de la 22 m, respins de sub bară de portarul Szekely) au ratat cele mai mari ocazii ale Oşorheiului, oaspeţii mizând pe o apărare în propria jumătate de teren şi pe contraatacuri rapide.

Introdus în repriza secundă, Ban a obţinut o lovitură de pedeapsă, cu 10 minute înainte de final, care a fost transformată de Lupaşcu, readucând speranţa în tabăra gazdelor, dar degeaba. La ultima fază a meciului, arbitrul timişorean a lăsat jocul să continue, deşi bihorenii au solicitat o nouă lovitură de la 11 m.

Dejenii, care au venit la Oradea după un eşec suferit pe teren propriu în faţa Europei Alba Iulia, au plecat cu toate cele trei puncte puse-n joc, dând dovadă de pragmatism.

"Din păcate, a venit şi acest moment al primului eşec pe teren propriu. Ţin să subliniez că faţă de alte partide, astăzi jucătorii au evoluat slab, fără atitudine, rezultatul fiind o consecinţă şi a acestui aspect. Felicit echipa adversă, care şi-a dorit mai mult victoria" a declarat, la final, antrenorul gazdelor, Cosmin Bodea.

Jucătorii echipei bihorene se pot aştepta la sancţiuni pecuniare, după acest eşec, a mai confirmat tehnicianul Oşorheiului.

Colegul său de pe banca tehnică a formaţiei dejene, Alin Minteuan, fost jucător al CFR Cluj, a pus victoria pe seama dorinţei mai mari a elevilor săi, precizând că, la fel ca şi echipa bihoreană şi Unirea se descurcă mai bine în deplasare, decât pe teren propriu.

În urma rezultatului, CS Oşorhei ocupă locul al treilea în clasament, cu 16 puncte.


CS Oşorhei - Unirea Dej 1-2 (0-2)

Marcatori: Lupaşcu 80 - Stan 8, Enow 45
C. roşu: Bud (min. 63) pentru cumul de cartonaşe galbene
CS: Sălăjan - Tăut, Pintea (46 Briciu), Nistor (35 Pereţ), Pop, Magda, Todea (68 Moise), Galea, Lukacs, Lupaşcu.
Antrenor: Cosmin Bodea.
Unirea: Szekely - Podină, Dobrău (90+2 Itu), Traore, Pop, Bud, Găbruş, Rus, Enow, Stan, Faur (78 Bogdan). Antrenor: Alin Minteoan.
Arbitri: Flavius Roşu - Cristian Drăguţ (ambii Timişoara), Casian Băla (Arad). Obsrvatori: Matei Dionisie (Zalău), Cristian Vasc (Baia Mare).

Dintre celelalte partied ale etapei din acest sfârşit de săptămână din seria a V-a a Ligii a III-a, mai surprinde, în special prin proporţia scorului, rezultatul de la Turda, unde localnicii de la FCM au fost întrecuţi cu 6-0 de FC Zalău.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7393 RON
  • 1 EUR = 4.977 RON
  • 1 HUF = 0.012 RON