URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 30 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Imediat după Revoluție, din punct de vedere cultural, Oradea a intrat în Evul Mediu. Banii, atâți câți erau pe la Primărie, se împărțeau după criterii strict politice. Veneau udemeriștii cu ONG-urile lor, pediștii la fel, mai pupau ceva bănet pesediștii și liberalii și cu asta, gata. Când a ajuns Bolojan la Primărie s-a trecut în extrema cealaltă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul zaharat se definește ca un exces permanent de zahăr în sânge, adică hiperglicemie cronică, determinată de o rezistență progresivă a organismului la acțiunea insulinei, un hormon produs de către pancreas (care face să scadă glicemia).
03 Noiembrie 2012, 17:39

CS Oşorhei a pierdut acasă cu Unirea Dej, cu scorul de 1-2

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În faţa unei asistenţe destul de numeroase, dejenii au început mai bine partida de vineri disputată pe Stadionul "Iuliu Bodola", deschizând scorul în minutul 8, graţie insistenţei atacantului Rareş Stan, care, la o minge în adâncime, l-a presat pe fundaşul Nistor, acesta a ratat preluarea balonului, iar vârful oaspeţilor a marcat din 7 metri, cu toată opoziţia lui Sălăjan.

În minutul 19, Tăut a avut prima şi singura ocazie periculoasă a gazdelor, trimiţând un şut care a ocolit cu puţin vinclul porţii oaspeţilor. În ultimul minut al primei reprize, Enow a finalizat cu un şut la firul ierbii, de la marginea careului de 16 metri, un contraatac al Unirii, pornită tot după o gafă a defensivei gazdelor, stabilind scorul primei reprize (2-0).

Muştruluiţi la cabine de antrenorul Cosmin Bodea, bihorenii au ieşit mai decişi pe teren, însă n-au reuşit să reducă din diferenţă, chiar dacă oaspeţii au rămas în inferioritate numerică,. În minutul 63, Bud a încasat două cartonaşe galbene în decurs de 5 minute.

Lupaşcu (min. 58, a trimis capul din colţul careului de 6 m peste poartă, după o centrare a lui Lukacs), respectiv Galea (şut de la 22 m, respins de sub bară de portarul Szekely) au ratat cele mai mari ocazii ale Oşorheiului, oaspeţii mizând pe o apărare în propria jumătate de teren şi pe contraatacuri rapide.

Introdus în repriza secundă, Ban a obţinut o lovitură de pedeapsă, cu 10 minute înainte de final, care a fost transformată de Lupaşcu, readucând speranţa în tabăra gazdelor, dar degeaba. La ultima fază a meciului, arbitrul timişorean a lăsat jocul să continue, deşi bihorenii au solicitat o nouă lovitură de la 11 m.

Dejenii, care au venit la Oradea după un eşec suferit pe teren propriu în faţa Europei Alba Iulia, au plecat cu toate cele trei puncte puse-n joc, dând dovadă de pragmatism.

"Din păcate, a venit şi acest moment al primului eşec pe teren propriu. Ţin să subliniez că faţă de alte partide, astăzi jucătorii au evoluat slab, fără atitudine, rezultatul fiind o consecinţă şi a acestui aspect. Felicit echipa adversă, care şi-a dorit mai mult victoria" a declarat, la final, antrenorul gazdelor, Cosmin Bodea.

Jucătorii echipei bihorene se pot aştepta la sancţiuni pecuniare, după acest eşec, a mai confirmat tehnicianul Oşorheiului.

Colegul său de pe banca tehnică a formaţiei dejene, Alin Minteuan, fost jucător al CFR Cluj, a pus victoria pe seama dorinţei mai mari a elevilor săi, precizând că, la fel ca şi echipa bihoreană şi Unirea se descurcă mai bine în deplasare, decât pe teren propriu.

În urma rezultatului, CS Oşorhei ocupă locul al treilea în clasament, cu 16 puncte.


CS Oşorhei - Unirea Dej 1-2 (0-2)

Marcatori: Lupaşcu 80 - Stan 8, Enow 45
C. roşu: Bud (min. 63) pentru cumul de cartonaşe galbene
CS: Sălăjan - Tăut, Pintea (46 Briciu), Nistor (35 Pereţ), Pop, Magda, Todea (68 Moise), Galea, Lukacs, Lupaşcu.
Antrenor: Cosmin Bodea.
Unirea: Szekely - Podină, Dobrău (90+2 Itu), Traore, Pop, Bud, Găbruş, Rus, Enow, Stan, Faur (78 Bogdan). Antrenor: Alin Minteoan.
Arbitri: Flavius Roşu - Cristian Drăguţ (ambii Timişoara), Casian Băla (Arad). Obsrvatori: Matei Dionisie (Zalău), Cristian Vasc (Baia Mare).

Dintre celelalte partied ale etapei din acest sfârşit de săptămână din seria a V-a a Ligii a III-a, mai surprinde, în special prin proporţia scorului, rezultatul de la Turda, unde localnicii de la FCM au fost întrecuţi cu 6-0 de FC Zalău.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6516 RON
  • 1 EUR = 4.9768 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON