URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 30 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Imediat după Revoluție, din punct de vedere cultural, Oradea a intrat în Evul Mediu. Banii, atâți câți erau pe la Primărie, se împărțeau după criterii strict politice. Veneau udemeriștii cu ONG-urile lor, pediștii la fel, mai pupau ceva bănet pesediștii și liberalii și cu asta, gata. Când a ajuns Bolojan la Primărie s-a trecut în extrema cealaltă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul zaharat se definește ca un exces permanent de zahăr în sânge, adică hiperglicemie cronică, determinată de o rezistență progresivă a organismului la acțiunea insulinei, un hormon produs de către pancreas (care face să scadă glicemia).
22 Decembrie 2011, 17:37

CS Crişul a făcut bilanţul: judoka Barna Ruth, sportiva anului! (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După CSU şi LPS Bihorul, un alt club sportiv important al judeţului Bihor şi-a desemnat laureaţii pe anul 2011.

Într-o gală selectă, desfăşurată la restaurantul unui hotel din Oradea, conducerea Clubului Sportiv Crişul a ţinut să-şi premieze cei mai buni reprezentanţi pe care i-a avut în 2011.

Pigmentată cu diferite momente artistice, susţinute în special de reprezentantele grupului Vivere, festivitatea a cuprins mai multe momente de premiere. Astfel, mai întâi a fost premiat laureatul sporturilor neolimpice de la club şi antrenoarea acestuia. Este vorba de Arnold Gale (karate modern) şi de antrenoarea Mezei Tunde.

A urmat premierea celor mai buni 10 sportivi de la sporturile olimpice. Pe locul X a fost desemnat înotătorul Sallay Tamaş, pe locul IX judoka Halasz Noemi. Pe poziţia a VIII-a s-a situat David Biro, de la scrimă, iar pe locul VII, Bianca Benea, tot de la scrimă. Locul VI a fost atribuit, la egalitate, unor poloişti tineri şi foarte talentaţi, proveniţi de la formaţiile de juniori ale clubului şi care au deja experienţă internaţională, prin participarea cu echipa naţională la unele confruntări foarte importante: Marius Ţic, Bogdan Paleacu şi Rareş Ţifrea.

Pe locul V în topul celor mai buni sportivi ai clubului Crişul Oradea în anul 2011 a fost desemnată Larisa Sfârlea, de la box, iar pe poziţia a IV-a Denisa Benţe de la judo.

În primii trei sportivi ai anului au intrat doi atleţi şi o judoka. Astfel, pe poziţia a III-a a fost desemnată Bianca Lazăr Fazekaş, participantă la Campionatul European de Atletism pentru Tineret şi Juniori, campioană balcanică la aruncarea ciocanului, în proba de junioare, campioană naţională la ciocan, junioare I, atât în sală cât şi în aer liber, locul II la Campionatul Naţional de seniori, aceeaşi poziţie şi în cadrul Campionatului Naţional de tineret şi ocupanta unui loc III la Campionatul Naţional de junioare I, în proba de disc.

Pe locul II în Top Crişul 2011 a fost desemnat un alt atlet, Alexandru Meheş, participant la Campionatul Europeran de tineret şi juniori, campion naţional la tineret în proba de ciocan, atât în sală cât şi în aer liber, situat pe locul secund la CN de seniori, ciocan, în sală, şi pe poziţia a III-a, în proba similară din aer liber. De asemenea, fiul antrenoarei Livia Meheş are în acest an şi un loc II cucerit la Campionatele Internaţionale ale României.

Momentul cel mai aşteptat al galei l-a reprezentat şi de această dată desemnarea celui sau celei mai bune sportive a clubului Crişul în acest an. Aceasta a fost Barna Ruth, de la judo, sportivă pregătită de antrenoarea Olimpia Ianc, care are un loc II la Campionatul Mondial de cadete, un loc III la Europenele de cadete, la aceeaşi categorie de greutate, de 40 kg, un titlu naţional la junioare II, un loc II la CN de junioare I, un loc III la CN de seniori, o medalie de aur cu echipa de junioare II la CN, precum şi o medalie de argint la CN de ne-waza, cadeţi. De asemenea, Barna Ruth s-a situat pe primul loc în acest an şi la etapele de Cupă Europeană U17 din Croaţia şi Cehia, pe locul III la etapa din România şi pe poziţia a V-a la cea din Germania.

Conducerea CS Crişul nu a uitat nici de antrenori şi a ţinut să-i premieze şi pe aceştia. Astfel, au fost nominalizaţi: Olimpia Ianc (judo), Livia Meheş (atletism), Mihai Miklos (box), Nicolae Ille (scrimă), Eugen Băjenaru şi Ciprian Câmpianu (polo) şi Mezei Tunde (karate).

În clasamentul pe echipe, cele mai bune trei formaţii ale anului au fost echipele de la polo. Pe locul III, echipa de juniori III, antrenată de Eugen Băjenaru, pe locul secund, echipa de juniori II, pregătită de acelaşi tehnician, iar în frunte, pe primul loc a fost desemnată echipa de polo juniori I, antrenată de Ciprian Câmpianu.

Pentru buna colaborare, directorul clubului CS Crişul, Ionel Bungău a ţinut să premieze şi reprezentanţii mass-media, dar şi diferite oficialităţi, precum Iacob Hanţiu (director Clubul Sportiv Universitar), Sorin Buhaş (director Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret), Dan Matei (director LPS Bihorul), Adelina Coste (subprefect) sau Gavrilă Ghilea (prefect).

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6516 RON
  • 1 EUR = 4.9768 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON