URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 30 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Imediat după Revoluție, din punct de vedere cultural, Oradea a intrat în Evul Mediu. Banii, atâți câți erau pe la Primărie, se împărțeau după criterii strict politice. Veneau udemeriștii cu ONG-urile lor, pediștii la fel, mai pupau ceva bănet pesediștii și liberalii și cu asta, gata. Când a ajuns Bolojan la Primărie s-a trecut în extrema cealaltă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul zaharat se definește ca un exces permanent de zahăr în sânge, adică hiperglicemie cronică, determinată de o rezistență progresivă a organismului la acțiunea insulinei, un hormon produs de către pancreas (care face să scadă glicemia).
02 August 2012, 10:46

Crişul Sântandrei a părăsit Cupa României, Bihorul Beiuş este însă în turul III

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Echipa bihoreană de fotbal Crişul Sântandrei s-a oprit în turul II al Cupei României la fotbal, după ce miercuri după-amiază a fost învinsă, pe teren propriu, cu scorul de 3-0, de formaţia arădeană Naţional Sebiş.

Meciul, per ansamblu echilibrat, s-a încheiat cu un scor prea mare, după aspectul jocului. După ce la pauză rezultatul a fost egal, 0-0, iar în minutul 47, Crişul a ratat două ocazii uriaşe, prin Gavrilaş şi Giura, pe final, în ultimele 10 minute de joc, arădenii de la Sebiş, au reuşit să dea lovitura şi să înscrie de trei ori, în minutele 80, 81 (din penalti) şi 85, ultima dată prin fostul jucător al FC Bihorului şi al celor de la Bihorul Beiuş, Alin Coţan.

Astfel, la prima participare în fazele naţionale ale competiţiei KO din fotbalul românesc, formaţia Crişul Sântandrei se opreşte în turul II, după ce în prima fază a trecut de o altă echipă arădeană din Liga a III-a, CS Vladimirescu.

În meciul cu Naţional Sebiş, tehnicianul gazdelor, Ciprian Dianu a început jocul în formula: Verdeş - Ilisie, Matei, Şârţ, Corpaş - Zima, Novak, Junc, Cipău - Lobonţ şi Giura. Pe parcurs au mai intrat însă şi: Gavrilaş, Filimon, Ardelean şi însuşi Ciprian Dianu.

"Din punctul meu de vedere, echipa a jucat foarte bine. Dacă nu am reuşit să concretizăm cele două ocazii uriaşe din minutul 47, fotbalul s-a răzbunat şi, din păcate, noi am fost cei care am pierdut. Am jucat de la egal la egal cu cei de la Naţional Sebiş, o echipă foarte bună, care va avea un cuvânt greu de spus în următoarea ediţie a Ligii a III-a", a declarat, la final, antrenorul Ciprian Dianu.

Cealaltă echipă bihoreană din această fază a Cupei României, CF Bihorul Beiuş, nu a jucat, dar s-a calificat în turul III, la "masa verde", întrucât, Arieşul Turda, care trebuia să-i fie adversară s-a desfiinţat la începutul anului.

În meciurile celui de-al doilea tur al Cupei României - Timişoreana, ediţia 2012-2013, s-au întâlnit cele 42 de câştigătoare ale turului precedent, echipele ce au participat sezonul trecut în Liga a III-a, mai puţin cele 6 formaţii promovate, şi cele 6 echipe retrogradate din Liga a II-a. Partidele au avut loc într-o singură manşă, pe terenul formaţiilor mai slab cotate.

La fel ca în turul I, printre cele 48 de meciuri ale turului II au fost echipe ce s-au calificat la "masa verde" datorită adversarilor lor desfiinţaţi. Aşa după cum a fost cazul şi Beiuşului.


Rezultate

VSK Municipal Miercurea Ciuc (Harghita) - AVÂNTUL REGHIN (Mureş) 1-3
CSM Făgăraş (Braşov) - UNIREA TĂRLUNGENI (Braşov) 0-1
ATLETIC BRADU (Argeş) - Girom Albota (Argeş) 2-0
FC Podari (Dolj) - VIŞINA NOUĂ (Olt) 1-3
PANDURII II TÂRGU JIU (Gorj) - Jiul Rovinari (Gorj) 3-1
MINERUL MĂTĂSARI (Gorj) - Minerul Motru (Gorj) 2-0

VOINŢA LUPAC (Caraş-Severin) - FC Şcolar Reşiţa (Caraş-Severin) 5-4 (1-1, 1-1)
Unirea Sânnicolau Mare (Timiş) - AUTOCATANIA CARANSEBEŞ (Caraş-Severin) 1-2
FLACĂRA FĂGET (Timiş) - Politehnica Timişoara 2 (Timiş) 4-3
Sevişul Şelimbăr (Sibiu) - FC CISNĂDIE (Sibiu) 0-2
AS MS Târgu Mureş - UNIREA FLOREŞTI (Cluj) 0-1
ARENA ALBA IULIA (Alba) - CFR Simeria (Hunedoara) 3-0

ŞOIMII PÂNCOTA (Arad) - FC Hunedoara (Hunedoara) 5-1
Flacăra Halmasd (Sălaj) - SESO CÂMPIA TURZII (Cluj) 0-4
FC Viorel Mateianu (Maramureş) - FC ZALĂU (Sălaj) 0-5
Crişul Sântandrei (Bihor) - NAŢIONAL SEBIŞ (Arad) 0-3
Someşul Oar (Satu Mare) - OLIMPIA SATU MARE (Satu Mare) 1-2
FC Dănuţ Coman (Argeş) - FC CARACAL (Olt) 0-3

GAZ METAN 2 MEDIAŞ (Sibiu) - Unirea Ungheni (Mureş) 3-0
JIUL PETROŞANI (Hunedoara) - Mureşul Deva (Hunedoara) 3-0
UNIREA DEJ (Cluj) - Universitatea Cluj 2 (Cluj) 3-0
BIHORUL BEIUŞ (Bihor) - Arieşul Turda (Cluj) 3-0

Faza a III-a a Cupei României, la care vor participa cele 48 de echipe calificate din faza a II-a, este programată să aibă loc miercuri, 15 august, de la ora 17.30.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
bafta
cipri dianu este un antrenor foarte bun,serios si de perspectiva,asa ca baieti,mergeti mai departe,sunteti pe maini bune.Doamne ajuta!
Postat 03 August 2012, 09:40 de mm
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6516 RON
  • 1 EUR = 4.9768 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON