URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 30 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Imediat după Revoluție, din punct de vedere cultural, Oradea a intrat în Evul Mediu. Banii, atâți câți erau pe la Primărie, se împărțeau după criterii strict politice. Veneau udemeriștii cu ONG-urile lor, pediștii la fel, mai pupau ceva bănet pesediștii și liberalii și cu asta, gata. Când a ajuns Bolojan la Primărie s-a trecut în extrema cealaltă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul zaharat se definește ca un exces permanent de zahăr în sânge, adică hiperglicemie cronică, determinată de o rezistență progresivă a organismului la acțiunea insulinei, un hormon produs de către pancreas (care face să scadă glicemia).
14 Ianuarie 2012, 18:06

Clubul Sportiv UAMT Universitatea Agora şi-a premiat laureaţii pe 2011

Clubul Sportiv UAMT Universitatea Agora şi-a premiat laureaţii pe 2011 Antrenorul Pavel Vancea (dreapta), alături de Bernath Csaba (stânga), unul dintre cei mai buni sportivi ai CS UAMT Agora
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ca de obicei, la fiecare început de an, Clubul Sportiv UAMT Univ. Agora Oradea şi-a premiat şi laureaţii pe anul precedent.

Sâmbătă, la Casa Tineretului, preşedintele Pavel Vancea a condus gala laureaţilor clubului pe 2011, pe lângă cei mai buni sportivi din anul recent încheiat fiind premiaţi şi sponsorii, reprezentanţii mass-media sau diferite oficialităţi apropiate clubului.

Chiar dacă au avut de a face cu un an de criză financiară, după cum menţiona preşedintele Pavel Vancea, anul 2011 a fost cel mai bun pentru sportivii de la UAMT Univ. Agora, care, în total, au reuşit să cucerească 78 de medalii, dintre care 50 la Campionatele Naţionale şi 28 la întrecerile internaţionale, Campionate Mondiale sau Campionate Europene.

La întrecerile interne, Campionatele Naţionale, au fost cucerite 15 medalii de aur, 21 de argint şi 14 de bronz. La Europene, karateka clubului orădean au cucerit anul trecut 4 medalii de aur, 5 de argint şi 4 de bronz. În fine, la Campionatele Mondiale au fost adjudecate un număr de 5 medalii de aur, 3 de argint şi 7 de bronz. Dintre acestea din urmă, 2 de aur şi câte una de argint şi bronz au fost cucerite la copii.

După cum aprecia şi inspectorul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret, Iosif Korodi, în 2011 sportivii clubului UAMT Univ. Agora au acumulat cu 100 de puncte mai mult faţă de anul precedent în ierarhia întocmită de Direcţia Judeţeană pentru Sport.

De asemenea, în 2011 şi antrenorul Pavel Vancea a fost ridicat în grad, fiindu-i decernată centura neagră 5 DAN, înainte de Campionatele Europene de la Belgrad.

Festivitatea de premiere a laureaţilor a început în ordine descrescătoare de la locul 20, poziţie pe care s-a clasat Woll Otto, apoi, în ordine, pe poziţia a 19-a, s-a situat Jenifer Nazir, pe locul 18, George Riştea, pe poziţia a 17-a, Higyed Eric, pe locul 16, Carina Molnar, pe poziţia a 15-a, Igor Gonţa, pe locul 14, Melania Câmpan, pe poziţia a 13-a, Kiraly Mark, pe locul 12, Darius Luca, iar pe poziţia a 11-a, Ionuţ Tăuţan.

Înainte de a premia cei mai buni 10 sportivi ai clubului, Vancea a ţinut să mulţumească sponsorilor şi să le ofere câte o diplomă şi plachetă, atât lor cât şi colaboratorilor, respectiv presei, pentru buna colaborare.

S-a trecut apoi, tot în ordine descrescătoare, la premierea celor mai buni 10 sportivi ai clubului pe 2011. Pe locul X s-a situat Andrei Luca, pe poziţia a IX-a, Szakal Beata, pe locul VIII, Robert Botez, pe poziţia a VII-a, Mirel Matei, iar pe locul VI-a, Andrei Moga.

Înaintea celor mai buni cinci sportivi a fost acordată şi o plachetă de perspectivă, spotivului Mihai Binşelean, care n-a intrat în top 20 şi care promite.

Locul V în clasamentul anului a fost ocupat de Alexandra Baba, locul IV-a de Kalman Szabolcs, iar locul III de către Ionel Bara (fiul preşedintelui Federaţiei Internaţionale de Karate Shotokan-Fudokan). Ionel Bara junior a cucerit aurul la CN enbu masculin, locul I la CE de stil de la Belgrad şi tot prima poziţie la CM de stil, tot de la Belgrad.

Pe locul al II-lea s-a situat Bernath Csaba, care, după spusele preşedintelui Pavel Vancea este câştigătorul moral al acestui clasament. Csaba în 2011 a fost medaliat cu bronz la CN individuale de fuku-go, cu aur la CN de kata echipe seniori, cu argint la întrecerile internaţionale din Israel, cu argint la Europenele de la Belgrad, la kata echipe, şi cu aur la Mondialele tot de la Belgrad, kata echipe.

În fine, locul I a fost cucerit şi anul acesta de Raul Tudorică, un sportiv experimentat, care deja s-a obişnuit cu prima poziţie din club, după ce şi anii trecuţi s-a aflat tot în frunte. Raul Tudorică a cucerit aurul în 2011 la CN de tineret, tot medalia de aur la CN de kata pe echipe seniori precum şi bronzul la CE de stil şi CM, ambele de la Belgrad.

"2011 a fost un an greu din punct de vedere financiar. Nu ştiu ce va fi în 2012, dar datoria noastră este să privim înainte şi să facem totul la maxim", a declarat, în încheiere, preşedintele Pavel Vancea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
vai steaua voastra!
Pavel Vancea e cel din stanga. Vai de curu' vostru!
Postat 16 Ianuarie 2012, 09:11 de magnovaradinum
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6516 RON
  • 1 EUR = 4.9768 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON