URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 30 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Imediat după Revoluție, din punct de vedere cultural, Oradea a intrat în Evul Mediu. Banii, atâți câți erau pe la Primărie, se împărțeau după criterii strict politice. Veneau udemeriștii cu ONG-urile lor, pediștii la fel, mai pupau ceva bănet pesediștii și liberalii și cu asta, gata. Când a ajuns Bolojan la Primărie s-a trecut în extrema cealaltă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul zaharat se definește ca un exces permanent de zahăr în sânge, adică hiperglicemie cronică, determinată de o rezistență progresivă a organismului la acțiunea insulinei, un hormon produs de către pancreas (care face să scadă glicemia).
17 Septembrie 2011, 09:25

Bronz pentru Oradea la individual masculin în cadrul CN de spadă de la Arena "Antonio Alexe"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Surpriza

Arena "Antonio Alexe" din Oradea a găzduit vineri întrecerile individuale ale băieţilor din cadrul Campionatului Naţional de spadă. Concursul a reunit la start cei mai buni 64 de spadasini din întreaga ţară şi a consemnat întrecerii viu disputate, cu asalturi interesante. În urma desfăşurării acestora, pe primul loc s-a situat sătmăreanul Adrian Pop, cel care şi anul trecut şi-a adjudecat titlul naţional. Surprinzător însă, pe locul II s-a situat Trandafirescu de la CSU LPS Craiova, acesta constituindu-se în revelaţia întrecerilor.

Orădeanul Tardi Otto, de la CSM, s-a situat pe locul al III-lea, alături de Robert Rigo, de la CSU Tg. Mureş. Interesant este însă că Tardi Otto l-a învins în sferturile de finală pe Alexandru Nyisztor, fost component al CSM Oradea, dar care acum reprezintă clubul CSU Tg. Mureş.

Între primii opt s-a situat şi Radu Andrei, tot de la CSM, el pierzând însă în faza sferturilor la Trandafirescu, cel care avea să devină vicecampion naţional. Ceilalţi doi fraţi Tardi, Zsolt şi Zoltan, împreună cu Andrei Timoce s-au situat undeva între poziţiile 9-16, pierzând în faza optimilor de finală.

"De la Andrei Timoce şi Radu Andrei aşteptam mai mult. Remarcabil este totuşi faptul că Tardi Otto l-a învins în lupta pentru medalii pe Alexandru Nyisztor. Surpriza a constituit-o olteanul Trandafirescu, pe care nimeni nu-l vedea în finală", a declarat antrenorul orădean al clubului CSM Nicolae Ille.

După cum a mai scris BIHOREANUL, Alexandru Nyisztor a plecat de la CSM Oradea la finele anului trecut, după ce a refuzat să lupte la Campionatul Naţional de Spadă şi şi-a boicotat colegii. Considerat pe atunci un etalon al sportului bihorean, spadasinul a fost acuzat că a făcut non-combat, lăsându-şi concurentul din Craiova să câştige, şi că şi-a sabotat echipa, care pentru prima oară în ultimii ani a pierdut titlul de campioană naţională, ieşind pe locul secund.

Vor să-şi recâştige locul

Campionatul Naţional de spadă de la Oradea va continua sâmbătă şi duminică cu întrecerile pe echipe ale băieţilor. Mai întâi, sâmbătă dimineaţă, de la ora 9, vor avea loc asalturile din cadrul Diviziei A, competiţie care va reuni la start 6 echipe, primele două urmând să obţină calificarea pentru Superligă, alături de cele 6 grupări care se cunosc deja. Favorite pentru accesul în Superligă se anunţă CSU Tg. Mureş, CSU LPS Craiova şi ANEFS Bucureşti.

De la ora 12, sâmbătă, vor începe însă asalturile din Superligă, acolo unde Oradea are două reprezentante, pe CSM I şi CSM II.

Prima echipă a CSM-ului va fi alcătuită din fraţi Tardi, Otto, Zsolt şi Zoltan, Andrei Timoce şi Radu Andrei. Echipa a II-a, condusă de acelaşi antrenor, Nicolae Ille, va fi formată din Csordos Robert, Cristian Hanga, Denis Olar, Horvath Laszlo şi Horvath Cristian.

Prima echipă a CSM-ului îşi propune să recucerească titlul naţional, pierdut anul trecut, deşi antrenorul emerit Nicolae Ille recunoaşte că nici o clasare pe podium nu ar fi tocmai rea, în condiţiile în care sătmărenii, principalii rivali, l-au adus pentru Superligă pe ungurul Fekete Attila, sportiv experimentat, campion mondial şi european şi medaliat la diferite concursuri internaţionale. "Noi dorim să reedităm evoluţia din Cupa României de la Constanţa, unde am învins toate echipele, numai că acolo CS Satu Mare, de exemplu, nu l-a avut în componenţă pe Fekete Attila, sportiv venit direct din Budapesta la Oradea, pentru Superligă", a declarat tehnicianul orădean.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6516 RON
  • 1 EUR = 4.9768 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON