URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 30 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Imediat după Revoluție, din punct de vedere cultural, Oradea a intrat în Evul Mediu. Banii, atâți câți erau pe la Primărie, se împărțeau după criterii strict politice. Veneau udemeriștii cu ONG-urile lor, pediștii la fel, mai pupau ceva bănet pesediștii și liberalii și cu asta, gata. Când a ajuns Bolojan la Primărie s-a trecut în extrema cealaltă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul zaharat se definește ca un exces permanent de zahăr în sânge, adică hiperglicemie cronică, determinată de o rezistență progresivă a organismului la acțiunea insulinei, un hormon produs de către pancreas (care face să scadă glicemia).
23 Decembrie 2011, 09:02

Bilanţ la CSM: Polo-ul şi baschetul masculin excelează, dar baschetul feminin a dezamăgit

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La sfârşit de an, preşedintele Clubului Sportiv Municipal Oradea, Florin Birta a făcut, într-o conferinţă de presă, un succint bilanţ al clubului pe anul 2011.

Astfel, conducătorul CSM-ului a apreciat comportarea echipei de polo, care pe lângă titlul câştigat în vară, ocupă în noua ediţie de campionat tot prima poziţie a ierarhiei Superligii Naţionale, după trei turnee disputate, cu mari şanse de a-şi adjudeca un nou titlu.

"Chiar dacă am ieşit cam prematur din cupele europene anul acesta, sper ca ediţia viitoare să depăşim acest rezultat", a declarat Birta despre parcursul echipei din cupele europene.

În ceea ce priveşte acel conflict cu jucătorii, preşedintele CSM a ţinut să precizeze că până marţi jucătorii şi-au încasat în mare parte drepturile băneşti, iar în aceste zile le vor primi şi pe celelalte mai rămase. Florin Birta a ţinut să precizeze, de asemenea, şi faptul că niciodată nu au fost restanţe majore salariale, ci de doar o lună, iar acestea s-au rezolvat acum.

De asemenea, preşedintele CSM-ului a ţinut să felicite parcursul echipei de baschet masculin, "care încheie anul pe un loc nesperat, II". În schimb, echipa feminină de baschet nu a primit aceleaşi aprecieri, declarând că în vara anului viitor se va face o analiză şi se va lua o decizie în ceea ce priveşte viitorul acesteia.

Aflată în liga a II-a, cu un nucleu de jucători foarte tineri, echipa de handbal masculin a primit totuşi aprecieri din partea preşedintelui clubului, locul I în Seria B a Diviziei A conferindu-i acesteia o poziţie confortabilă care-i permite să privească cu încredere spre viitor, cu toate că în această ediţie de campionat obiectivul nu este promovarea, ci reconstrucţia unei echipe competitive.

"Sperăm ca anul viitor să avem unul sau doi reprezentanţi la Jocurile Olimpice de la Londra", a declarat Birta despre secţia de judo, făcând referire la rezultatele foarte bune pe care le-au avut în acest an Dan Fâşie şi Costel Dănculea, cei care deţin şanse reale de calificare la principalul festival sportiv al lumii.

"Atletismul s-a aflat în grafic, iar la scrimă am câştigat din nou titlul naţional şi sper ca şi în următoarea ediţie să nu avem probleme cu realizarea acestui deziderat", a mai punctat conducătorul Clubului Sportiv Municipal Oradea, cu referire la celelalte două secţii cu sporturi individuale.

În ceea ce priveşte o gală a CSM-ului, în cadrul căreia conducerea clubului să-şi premieze laureaţii pe anul 2011, încă nu s-a stabilit nimic, însă Florin Birta a lăsat să se înţeleagă că la sfârşitul lunii ianuarie se prefigurează şi aşa ceva.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
asta merita oare?
Imi place comentariul lui Birta cu privire la baschetul feminin.."echipa feminină de baschet nu a primit aceleaşi aprecieri, declarând că în vara anului viitor se va face o analiză şi se va lua o decizie în ceea ce priveşte viitorul acesteia."..pai mi se pare normal sa nu ai rezultate daca nu mai exista junioare I si II, chiar si atunci cand existau nu aveau fonduri la dispozitie ci erau sponsorizate de parinti...deci haideti sa nu asteptam performanta daca nu investim nimic..si credeti ca toate astea nu se cunosc la nivelul domnului Birta?...
Postat 06 Ianuarie 2012, 19:13 de fan baschet feminin
ce mai bilant!
Ne poate spune cineva care a fost rolul lui Birta in club? Altul decat cel de a-i pupa dosu' imbracinatului din Alesd...
Postat 29 Decembrie 2011, 10:31 de vasile
nu a avut noroc
a dezamagit........................cred ca e prea dur termenul....................se intampla rele fiecaruia in viata, nimeni nu e scutit, asa ca RECTIFICATI!!!!!!!!!!!
Postat 24 Decembrie 2011, 12:59 de ion
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6516 RON
  • 1 EUR = 4.9768 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON