URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 30 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Imediat după Revoluție, din punct de vedere cultural, Oradea a intrat în Evul Mediu. Banii, atâți câți erau pe la Primărie, se împărțeau după criterii strict politice. Veneau udemeriștii cu ONG-urile lor, pediștii la fel, mai pupau ceva bănet pesediștii și liberalii și cu asta, gata. Când a ajuns Bolojan la Primărie s-a trecut în extrema cealaltă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul zaharat se definește ca un exces permanent de zahăr în sânge, adică hiperglicemie cronică, determinată de o rezistență progresivă a organismului la acțiunea insulinei, un hormon produs de către pancreas (care face să scadă glicemia).
17 Ianuarie 2012, 14:33

Baschetbaliştii orădeni se vor duela cu BC Timişoara, în semifinalele Cupei

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Echipa orădeană de baschet masculin CSM şi-a aflat luni adversarul din faza semifinalelor Cupei României. În urma tragerii la sorţi, efectuată la sediul Federaţiei Române de Baschet, formaţia orădeană a aflat că va întâlni echipa BC Timişoara, formaţia situată pe prima poziţie a clasamentului la zi din campionatului Diviziei A.

A fost ales, astfel, cel mai periculos adversar posibil, având în vedere că în urnă mai figurau numele echipelor CSM Bucureşti şi BCM U Piteşti, echipe situate în clasament în spatele celor două formaţii, BC Timişoara şi CSM Oradea. "Este cel mai dificil adversar posibil. Dar oricum urma să ne întâlnim cu BC Timişoara, dacă nu în semifinale, în finală. Dacă ne dorim să câştigăm Cupa României va trebui să trecem de formaţia bănăţeană", a declarant pentru BIHOREANUL managerul echipei orădene Şerban Sere, după tragerea la sorţi.

Partida din penultimul act al Cupei României la baschet masculin dintre CSM Oradea şi BC Timişoara se va desfăşura pe data de 17 februarie, la Bucureşti, Capitala adjudecându-şi la licitaţie organizarea final four-lui.

De precizat că principalele favorite la câştigarea trofeului, Baschet Club Timişoara şi CSM Oradea, s-au retras din licitaţie, după ce sorţii au făcut ca cele două echipe să se întâlnească încă din semifinale. "S-ar fi ajuns la sume prea mari, iar adversarul din semifinale e prea puternic", au motivat şefii celor două cluburi retragerea din licitaţie.

"Gândiţi-vă ce ar fi însemnat pentru noi, ca şi club, să jucăm acasă, să dăm 100 de mii de euro... fie 50 de mii de euro la federaţie, şi să pierdem în semifinale. Ce ar fi spus toată lumea? Că am aruncat pe geam 50 de mii de euro, pentru ce?", a spus Florin Birta, preşedintele CSM Oradea.

"Nici una dintre echipe nu a vrut să-şi asume un risc financiar foarte mare, în condiţiile în care este posibil să fie eliminată în semifinale", a declarat şi Şerban Sere, managerul echipei CSM Oradea.

Într-o altă ordine de idei, pentru că multe echipe s-au arătat nemulţumite de actualul format al Cupei, conducătorii federaţiei iau în calcul schimbarea sistemului. Astfel, ar putea apărea capii de serie, ceea ce ar fi făcut ca întâlnirea dintre CSM Oradea şi Timişoara să fie evitată în semifinale. Se va mai discuta inclusiv modificarea felului în care se atribuie dreptul de organizare al finalei competiţiei. "Nu a fost în regulă ca singurul criteriu pentru acordarea Final Four-ului să conste în cine oferă cei mai mulţi bani. Ştiu că foarte mulţi suporteri, dar şi noi, ne doream foarte mult să găzduim Final Four-ul la Oradea, dar, dacă se ajungea la o licitaţie cu Timişoara, cred că suma ar fi fost mult prea mare. S-ar fi putut ajunge chiar şi la 100 de mii de euro", a adăugat Florin Birta.

Chiar dacă finala se va juca la 600 de kilometri de Oradea, baschetbaliştii bihoreni vor putea putea avea suporteri în tribune. "Vom încerca şi la Final Four-ul de la Bucureşti să organizăm un transport cu suporteri, dacă vor fi doritori să participe la turneu", a mai precizat directorul CSM.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
chiar?
mai da priceput mai e junele asta Birca! sau el e doar pe post de amplificator!?!
Postat 18 Ianuarie 2012, 18:30 de tocalateas
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6516 RON
  • 1 EUR = 4.9768 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON