URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 30 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Imediat după Revoluție, din punct de vedere cultural, Oradea a intrat în Evul Mediu. Banii, atâți câți erau pe la Primărie, se împărțeau după criterii strict politice. Veneau udemeriștii cu ONG-urile lor, pediștii la fel, mai pupau ceva bănet pesediștii și liberalii și cu asta, gata. Când a ajuns Bolojan la Primărie s-a trecut în extrema cealaltă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul zaharat se definește ca un exces permanent de zahăr în sânge, adică hiperglicemie cronică, determinată de o rezistență progresivă a organismului la acțiunea insulinei, un hormon produs de către pancreas (care face să scadă glicemia).
16 Ianuarie 2012, 07:22

Baschetbaliştii orădeni s-au impus cu 108-101 în faţa sibienilor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Echipa orădeană de baschet masculin CSM a debutat cu o victorie în noul an, elevii antrenorului Cristian Achim învingând la 7 puncte pe CSU Sibiu, scor 108-101, duminică seara în Arena "Antonio Alexe". Diferenţa de 7 puncte nu reflectă însă realitatea din teren, fiindcă în ultimele 2 minute tehnicianul orădean a mizat pe jucătorii care au evoluat mai puţin în acest sezon, sibienii profitând din plin de acest aspect şi, pe fondul unei relaxări a gazdelor, au izbutit un parţial de 18-3, la care a contribuit în special de jucătorul de culoare Wisseh.

Practic, în acest joc, diferenţa a fost făcută de defensivă. Orădenii au mizat pe o apărare strânsă, care să nu permită pătrunderi, în timp ce sibienii au întâmpinat mari probleme la acest capitol.

Partida a debutat sub semnul echilibrului, ambele formaţii alternând la conducere până când Navickas a ieşit la rampă cu trei aruncări de la mare distanţă plus una de la semi distanţă, moment în care antrenorul oaspeţilor, Cătălin Vulc, a solicitat timp de odihnă. Tabela indica în minutul 7 avantajul de 5 puncte al gazdelor, 20-15. Pe final de sfert însă oaspeţii au izbutit să revină, iar după 10 minute diferenţa era de doar două puncte, 25-23.

Sfertul al II-lea a fost la fel de echilibrat, cu un uşor avantaj de partea sibienilor, care şi-au adjudecat acest interval la un punct diferenţă, cu scorul de 21-20.

Având doar un punct avans la pauza mare, scor 45-44, jucătorii echipei gazdă au ieşit mult mai motivaţi de la vestiare, iar în sfertul III au reuşit un joc foarte bun, în care au arătat o poftă de joc deosebită, susţinută şi de condiţia fizică superioară de care au beneficiat, faţă de adversar. De asemenea, aruncările de la distanţă, de 3 puncte, au dus la un rezultat pe sfert foarte bun pentru jucătorii CSM-ului, care s-au impus în aceste 10 minute cu 38-24.

Mult mai relaxaţi pe final, fiindcă la un moment dat conduceau şi cu 22 de puncte, scor 105-83, orădenii au cedat sfertul IV cu 25-33, dar au câştigat jocul cu 108-101, fapt ce l-a bucurat din nou pe antrenorul Cristian Achim, care la conferinţa de presă de după joc a dorit să remarce din nou aportul publicului din sală. "În momentul de faţă sală ca la Oradea mai rar se vede în România", a spus el, completând că "această victorie cu Sibiul este foarte importantă, fiindcă la final, dacă vom încheia la egalitate de puncte, vom fi înaintea sibienilor".

"Ne-am îndeplinit unul dintre obiectivele propuse atunci când am venit la Oradea, acela de a aduce publicul la sală. Am luat foarte în serios meciul. M-am temut de acest joc, ştiind că Sibiul este o echipă imprevizibilă, însă pregătirea fizică superioară a noastră şi-a spus cuvântul şi am reuşit să câştigăm", a mai declarat la final antrenorul Cristian Achim.


CSM Oradea - CSU Sibiu 108 - 101 (25 - 23, 20-21, 38-24, 25-33)

CSM Oradea: Navickas - 20 puncte, Pesic - 20 puncte, Maric - 17 puncte, Markovic - 16 puncte, Topchov - 12 puncte, Lupusavei şi Şibârnă - câte 9 puncte, Hora - 3 puncte şi Paşca - 2 puncte.

CSU Sibiu: Wisseh - 41 puncte, Riley - 22 puncte, Austin - 17 puncte.


Rezultatele etapei a 16-a (prima a returului):

BC Mureş Târgu Mureş 110 - 56 Politehnica CSŞ Unirea Iaşi
CS Municipal Bucureşti 74 - 78 Baschet Club Timişoara
CS Energia Rovinari Târgu-Jiu 79 - 85 CS Gaz Metan Mediaş
BCM U Piteşti 88 - 84 BC "Perla Harghitei" Miercurea Ciuc
CSŞ Giurgiu 66 - 58 SCM Universitatea Craiova
CSM Oradea 108 - 101 CSU Atlassib Sibiu
U Mobitelco BT Cluj-Napoca 77 - 67 CSU Ploieşti


Clasament:

1. BC Timişoara 28 p
2. CS Municipal Oradea 26 p
3. BC Mureş Tg. Mures 26 p
4. U-Mobitelco BT 25 p
5. CS Gaz Metan Medias 25 p
6. CS Municipal Bucuresti 24 p
7. CSU Atlassib Sibiu 24 p
8. CSU Ploiesti 23 p
9. CS Energia Rovinari 22 p
10. BCM U Piteşti 22 p
11. CSS Giurgiu 20 p
12. SCM Universitatea Craiova 19 p
13. CS Dinamo Bucureşti 18 p
14. BC PH Csikszereda M. Ciuc 15 p
15. Politehnica CSS Unirea 15 p
16. CS Otopeni 0 p

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
toata stima
Felicitari! Suntem mandri de voi!
Postat 16 Ianuarie 2012, 12:21 de Florin
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6516 RON
  • 1 EUR = 4.9768 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON