URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 30 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Imediat după Revoluție, din punct de vedere cultural, Oradea a intrat în Evul Mediu. Banii, atâți câți erau pe la Primărie, se împărțeau după criterii strict politice. Veneau udemeriștii cu ONG-urile lor, pediștii la fel, mai pupau ceva bănet pesediștii și liberalii și cu asta, gata. Când a ajuns Bolojan la Primărie s-a trecut în extrema cealaltă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul zaharat se definește ca un exces permanent de zahăr în sânge, adică hiperglicemie cronică, determinată de o rezistență progresivă a organismului la acțiunea insulinei, un hormon produs de către pancreas (care face să scadă glicemia).
03 Decembrie 2011, 22:12

Baschetbaliştii orădeni au învins ultima clasată la o diferenţă de 75 de puncte

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Baschetbaliştii de la CSM Oradea au câştigat fără drept de apel meciul pe care l-au disoutat, sâmbătă seara, la Arena Antonio Alexe, în cadrul etapei a XI-a a campionatului Diviziei A. Formaţia orădeană a întâlnit echipa Politehnica Unirea Iaşi, grupare de care a reuşit să treacă la o diferenţă de 75 de puncte, cu scorul de 111-36.

Elevii antrenorului Cristian Achim au susţinut un recital baschetbalistic în faţa ultimei clasate, evoluţiile lor fiind gustate de publicul spectator. Pe reprize s-a confemnat: 40-8, 21-11, 27-10, 23-7.

Încă din primul sfert, baschetbaliştii orădeni au luat partida în serios, cu toate că aveau în faţă cea mai slabă echipă a campionatului şi după numai 10 minute conduceau la o diferenţă de 32 de puncte. Deşi a fost ceva mai echilibrat sfertul al doilea, jucătorii orădeni au reuşit să se desprindă la pauza mare, la o diferenţă de 42 de puncte, scor 61-19.

În sfertul al treilea, diferenţa a crescut considerabil, iar înaintea ultimelor 10 minute, tabela de marcaj indica scorul de 88-29. Cu toate că a trimis în teren jucătorii care au evoluat mai puţin în etapele anterioare, formaţia orădeană a reuşit să puncteze consistent şi pe final, scorul ultimului sfert fiind de 23-7.

Cu excepţia lui Nemanja Maric, care a fost accidentat, tehnicianul orădean Cristian Achim a rulat întregul lot de jucători, încercând să stabilească un echilibru în ceea ce priveşte minutele jucate de către fiecare component al echipei.

Principalul marcator al formaţiei orădene în disputa cu ieşenii de la Politehnica Unirea a fost Pesics, autor a 18 puncte, urmat de Ştefan cu 15 şi Navickas cu 14 puncte. De la oaspeţi cele mai multe puncte le-a reuşit Nicolae, 14, secondat de Anghel, 12.

În alte partide, desfăşurate în cadrul etapei a XI-a a campionatului Diviziei A la baschet masculin, CSM Bucureşti a învins pe teren propriu formaţia BC Perla Harghitei Miercurea-Ciuc, cu scorul de 87-72, BCMU Piteşti s-a impus la limită pe terenul formaţiei CSS Giurgiu, cu scorul de 79-78, iar liderul clasamentului BC Timişoara a învins pe teren propriu, cu scorul de 99-70, echipa olteană SCMU Craiova.

În partidele de duminică s-au înregistrat rezultatele: Energia Rovinari a câştigat în deplasare pe terenul formaţiei CS Otopeni, cu scorul 95-86, CSU Ploieşti a învins pe teren propriu echipa bucureşteană Dinamo, cu 77-68, iar în derby-ul etapei U Mobitelco Cluj a trecut în faţa propriilor suporteri de Gaz Metan Mediaş cu scorul de 95-84.

După etapa a XI-a, formaţia orădeană CSM ocupă locul al V-lea în clasament, cu 19 puncte, la egalitate cu U Mobitelco Cluj, de pe poziţia a patra. Pe primele trei locuri se află: BC Timişoara (21 p), CSU Ploieşti şi Atlassib Sibiu cu câte 20 de puncte.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6516 RON
  • 1 EUR = 4.9768 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON