URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 30 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Imediat după Revoluție, din punct de vedere cultural, Oradea a intrat în Evul Mediu. Banii, atâți câți erau pe la Primărie, se împărțeau după criterii strict politice. Veneau udemeriștii cu ONG-urile lor, pediștii la fel, mai pupau ceva bănet pesediștii și liberalii și cu asta, gata. Când a ajuns Bolojan la Primărie s-a trecut în extrema cealaltă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul zaharat se definește ca un exces permanent de zahăr în sânge, adică hiperglicemie cronică, determinată de o rezistență progresivă a organismului la acțiunea insulinei, un hormon produs de către pancreas (care face să scadă glicemia).
18 Decembrie 2011, 12:07

Baschetbaliştii de la CSM s-au impus şi la Craiova şi au urcat pe locul 2 în clasament

Baschetbaliştii de la CSM s-au impus şi la Craiova şi au urcat pe locul 2 în clasament (foto: csmoradea.ro)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Echipa orădeană de baschet masculin CSM şi-a continuat cu o nouă victorie parcursul bun din actuala ediţie de campionat a Diviziei A.

Chiar dacă au evoluat în deplasare, la Craiova, baschetbaliştii orădeni au reuşit un nou joc bun sâmbătă seară, când s-au impus cu scorul de 87-63, în faţa formaţiei locale SCM Universitatea.

După un început echilibrat, încet, baschetbalişti oaspeţi s-au desprins pe tabela de marcaj şi la finele primelor 10 minute de joc conduceau cu scorul de 22-18.

În sfertul al II-lea s-au instalat şi mai bine la conducere, astfel că acest interval şi l-au adjudecat cu 20-14, aşa încât la pauza mare tabela de marcaj indica scorul de 42-32 în favoarea elevilor antrenorului Cristian Achim.

După pauză, jocul a fost mult mai strâns, dar şi sfertul al III-lea a fost câştigat tot de bihoreni, la două puncte, cu 17-15.

În ultimele 10 minute al confruntării, jucătorii CSM-ului s-au desprins din nou, punctând coş după coş, marcând 28 de puncte, în timp ce craiovenii şi-au trecut în cont doar 16. Astfel, în faţa a circa 300 de spectatori, bihorenii şi-au adjudecat, cu scorul de 87-63, o victorie pe deplin meritată, care le aduc al 10-lea succes din acest sezon.

În jocul cu SCM Universitatea Craiova, marcatorii formaţiei orădene au fost: Milos Pesic, cu 23 de puncte, Sasha Topchov, cu 16 puncte, Silviu Lupusavei, cu 16, Nemanja Maric, cu 8 puncte, Gediminas Navickas, cu 6, Radu Rareş Pasca, cu 6, Laszlo Lazar, cu 6, Milos Markovic, cu 4, şi Andrei Pascu, cu 2 puncte.

De la gazde principalii marcatori au fost: Branislav Tomic, autor a 18 puncte, Iovan Bajic, cu 14, şi Le Var Seals Cortez, cu 12 puncte înscrise.

Prin acest succes, coroborat şi cu celelalte rezultate ale etapei, CSM Oradea a urcat în clasament până pe poziţia secundă, la trei puncte de liderul, BC Timişoara, câştigătoare sâmbătă în derby-ul de la Ploieşti, cu CSU, cu scorul de 76-74.

Baschetbaliştii orădeni au profitat din plin în acest week-end de înfrângerea surprinzătoare pe teren propriu a sibienilor de la Atlassib, scor 72-100, în faţa celor de la CSM Bucureşti.

În alte două jocuri extrem de disputate din această rundă, BC Mureş s-a chinuit pe teren propriu cu Energia Rovinari, câştigând la doar două puncte, cu 84-82, în timp ce campioana en-titre, U Mobitelco Cluj, s-a impus pe terenul celor de la Dinamo, la trei puncte, cu 94-91.


Rezultatele etapei a XIV-a a Diviziei A la baschet masculin:

Luni, 12 decembrie:

CSS Poli Unirea Iaşi - BCM U Piteşti 80-91

Vineri, 16 decembrie:

Atlassib Sibiu - CSM Bucureşti 72-100
BC Mureş - Energia Rovinari 84-82

Sâmbătă, 17 decembrie:

Gaz Metan Mediaş - CSS Giurgiu 109-84
BC Perla Harghitei Miercurea Ciuc - CS Otopeni 99-95
SCM Universitatea Craiova - CSM Oradea 63-87
CSU Ploieşti - BC Timişoara 74-76
Dinamo - U Mobitelco Cluj 91-94


Clasament:

1. BC Timişoara 27 p
2. CSM Oradea 24 p
3. Atlassib Sibiu 24 p
4. BC Mureş 24 p
5. Gaz Metan Mediaş 24 p
6. U Mobitelco 23 p
7. CSM Bucureşti 23 p
8. CSU Ploieşti 23 p
9. Energia Rovinari 21 p
10. BCM U Piteşti 20 p
11. Dinamo 18 p
12. SCM U Craiova 18 p
13. CS Otopeni 17 p
14. CSS Giurgiu 17 p
15. BC Perla Harghitei Miercurea Ciuc 15 p
16. Poli Unirea Iaşi 14 p

În ultima etapă a turului, CSM Oradea va întâlni miercuri seară, pe teren propriu, la Arena "Antonio Alexe", formaţia Dinamo Bucureşti.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Galeria CSM
ANUNT IMPORTANT PENTRU TARA!!!!!!! Clubul CSM Oradea (baschet), organizeaza ........marti, 20 Decembrie 2011, de la orele 19.15, la Arena Antonio Alexe.....o intalnire cu toti suporterii echipei pentru a face o poza de grup impreuna cu baietii. Pozele se vor face la finalul antrenamentului de marti seara.Cei care doresc sa participa la acest eveniment sunt rugati sa vina imbrati in tricouri ROSII.
Postat 19 Decembrie 2011, 15:01 de CSM Oradea
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6516 RON
  • 1 EUR = 4.9768 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON