URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 30 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Imediat după Revoluție, din punct de vedere cultural, Oradea a intrat în Evul Mediu. Banii, atâți câți erau pe la Primărie, se împărțeau după criterii strict politice. Veneau udemeriștii cu ONG-urile lor, pediștii la fel, mai pupau ceva bănet pesediștii și liberalii și cu asta, gata. Când a ajuns Bolojan la Primărie s-a trecut în extrema cealaltă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul zaharat se definește ca un exces permanent de zahăr în sânge, adică hiperglicemie cronică, determinată de o rezistență progresivă a organismului la acțiunea insulinei, un hormon produs de către pancreas (care face să scadă glicemia).
09 Decembrie 2011, 18:47

Baschetbalistele de la Universitatea CSM joacă sâmbătă cu Rapidul

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În cadrul etapei cu numărul 13 din campionatul Diviziei A la baschet feminin, formaţia orădeană Universitatea CSM va evolua sâmbătă, de la ora 11, pe teren propriu, în compania bucureştencelor de la Rapid.

Deşi nici giuleştencele nu stau prea bine în clasament, având doar trei victorii şi 9 înfrângeri, ocupând poziţia a XI-a, meciul de la Arena "Antonio Alexe" al orădencelor nu se anunţă uşor nici de această dată, ţinând cont de ineficacitatea elevelor antrenoarei Adriana Niculescu, care în 12 etape au înregistrat o singură victorie.

Chiar dacă ocupă locul XV, penultimul, formaţia orădeană speră şi de această dată să obţină victoria. Rapid Bucureşti fiind o contracandidată la evitarea ultimelor poziţii ale ierarhiei, un succes cu aceasta în disputa directă poate reprezenta destul de mult în economia finală a clasamentului.

Cu alte cuvinte, pentru Universitatea CSM, CS Rapid se numără printre puţinele echipe din actuala ediţie de campionat care ar putea fi învinse de orădene.

Partida Universitatea CSM - Rapid va fi condusă de arbitrii Cristian Trofim şi Amalia Marchiş, în timp ce comisar din partea Federaţiei Române de Baschet a fost desemnat Viorel Constantinescu.

Etapa din acest sfârşit de săptămână din cadrul campionatului Diviziei A la baschet feminin mai programează, printre altele, şi derby-ul de la Alba Iulia, dintre echipa locală CS Universitatea şi CS Municipal Târgovişte, acest duel opunând ocupantele poziţiilor III şi I din clasament.

Formaţia de pe poziţia secundă, CSB Teleorman Alexandria va evolua la Timişoara, cu BCM Danzio.


Etapa a XIII-a a campionatului Diviziei A la baschet feminin:

Sâmbătă:

Ora 11:00 Universitatea CSM Oradea - CS Rapid
Ora 12:00 Politehnica Naţional Iaşi - Universitatea Cluj
Ora 15:30 BCM Danzio - CSB Teleorman
Ora 17:00 CS Universitatea Alba Iulia - CS Municipal Targovişte
Ora 18:00 CS Nova Vita - CSM Bucureşti Sportul Stud.
Ora 19:00 SCM Craiova - BBALL 6 Sepsi BC

Duminică:

Ora 11:00 CS Olimpia Braşov - ICIM Univ. V. Goldiş
Ora 16:00 CS Olimpia Bucureşti - CS Municipal Satu Mare


Clasament:

1. CS Municipal Targovişte 24 p
2. CSB Teleorman 23 p
3. CS Universitatea Alba Iulia 23 p
4. CS Nova Vita 22 p
5. ICIM Univ. V. Goldiş 21 p
6. SCM Craiova 20 p
7. BCM Danzio 19 p
8. CS Municipal Satu Mare 18 p
9. CS Olimpia Braşov 18 p
10. CSM Bucureşti Sportul Stud. 16 p
11. CS Rapid 15 p
12. Universitatea Cluj 15 p
13. CS Olimpia Bucureşti 15 p
14. Politehnica Naţional Iaşi 13 p
15. Universitatea CSM Oradea 13 p
16. BBALL 6 Sepsi BC 13 p

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6516 RON
  • 1 EUR = 4.9768 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON