URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 30 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Imediat după Revoluție, din punct de vedere cultural, Oradea a intrat în Evul Mediu. Banii, atâți câți erau pe la Primărie, se împărțeau după criterii strict politice. Veneau udemeriștii cu ONG-urile lor, pediștii la fel, mai pupau ceva bănet pesediștii și liberalii și cu asta, gata. Când a ajuns Bolojan la Primărie s-a trecut în extrema cealaltă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul zaharat se definește ca un exces permanent de zahăr în sânge, adică hiperglicemie cronică, determinată de o rezistență progresivă a organismului la acțiunea insulinei, un hormon produs de către pancreas (care face să scadă glicemia).
21 Septembrie 2011, 13:41

Baschetbalistele de la CSM Universitatea au dezamăgit în returul optimilor de finală din Cupa României

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Chiar dacă s-a impus în prima partidă, tur, de la Cluj Napoca, formaţia orădeană de baschet feminin CSM Universitatea a fost învinsă, marţi seara, la Arena "Antonio Alexe", de echipa Universitatea Cluj şi a ratat, astfel, calificarea în faza sferturilor de finală ale Cupei României.

Din păcate, deşi publicul spectator prezent la joc avea anumite aşteptări de la echipa orădeană, pregătită de Adriana Niculescu, în urma victoriei repurtate la o diferenţă de 8 puncte în manşa I, la Cluj, scor 72-64, baschetbalistele orădene au pierdut la o diferenţă concludentă, cu scorul de 46-63.

Încă din start jucătoarele de la CSM au fost conduse în această dispută, la finele primului sfert clujencele având deja un avantaj de 6 puncte, scor 17-11. În sfertul secund, elevele antrenoarei Adriana Niculescu au mai echilibrat jocul, dar tot conduse au fost, astfel că acest interval de timp a revenit ca scor tot oaspetelor, cu 11-8.

După pauza mare, chiar dacă şi-au dorit să revină şi să se apropie pe tabelă de adversare, astfel încât să mai spere la calificare, jucătoarele gazdă au fost surprinse de precizia aruncărilor clujencelor, care în sfertul III au marcat aproape tot ce au aruncat de la distanţă, astfel că acest sfert a fost adjudecat şi mai clar de Universitatea Cluj, cu 23-12.

Ultimele 10 minute s-au dorit a fi o cursă pentru orădence, care au încercat să alerge după recuperarea punctelor pierdute şi să se apropie pe tabelă, sperând că poate vor reuşi o calificare in-extremis. Toată străduinţa lor a fost însă zadarnică, fiindcă partenera de întrecere a stat mult mai bine în teren, iar ele nu se regăseau, astfel că şi ultimul sfert, sfertul IV, a fost câştigat tot de formaţia vizitatoare, cu 14-13.

Cu scorul final de 63-46, clujencele au reuşit să întoarcă rezultatul din tur şi au obţinut o spectaculoasă calificare în sferturile de finală, în timp ce orădencele au dezamăgit publicul spectator venit la sală cu speranţa ca va asita la un joc bun şi un rezultat pe măsură, din partea favoritelor.


Rezultatele complete din returul optimilor de finală ale Cupei României la baschet feminin

SCM CSS Craiova - CSM Satu Mare 60-68
Olimpia Braşov - CSM Sportul Stud. Bucureşti 63-60
Politehnica Naţional Iaşi - Rapid Bucureşti 56-62
CSM Univ. Oradea - Universitatea Cluj 46-63
CSB Teleorman - CS Nova Vita 51-43
CSU LPS Alba Iulia - CSM Târgovişte 58-77
ICIM Arad - Danzio Timişoara 59-48
Olimpia Bucureşti - CS BBALL 6 Sepsi 44-76

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6516 RON
  • 1 EUR = 4.9768 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON