URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
11 Noiembrie 2011, 16:38

Oficialii clubului Poiana Budureasa acuză mizeria din fotbalul bihorean

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Oficialii clubului Poiana Budureasa, preşedintele Ioan Viorel Făşie şi antrenorul Sandu Balaj, au ieşit la rampă şi au acuzat, joi, neregulile care se produc în fotbalul bihorean, la nivelul Ligii a IV-a. "Sunt probleme cu arbitrajul, cu observatorii şi, cred, şi cu cei din conducerea AJF-ului", a spus preşedintele, într-o conferinţă de presă organizată culmea, tocmai la sediul Asociaţiei Judeţene de Fotbal Bihor.

"Am discutat cu cei din cadrul AJF Bihor, cu domnul Cornel Pantea, preşedintele Comisiei de Arbitri, despre ceea ce se întâmplă cu arbitrii şi cu observatorii, care nu consemnează în raport exact ceea ce se întâmplă la meciuri, pe teren sau în afara lui", a mai declarat Ioan Viorel Făşie, care susţine că ce s-a întâmplat echipei sale la Avram Iancu, în ultimul meci din campionat, a fost picătura care a umplut paharul.

"Nu se poate aşa ceva. Ne-am întors cu 300 de ani în urmă, sunt jucători care nu mai vor să joace, au familie şi le este frică să nu se nenorocească", a afirmat şi antrenorul Sandu Balaj.

Partida cu circ

Concret, în jocul din etapa a XII-a din cadrul campionatului Ligii a IV-a Team Sport, din weekend, dintre Victoria Avram Iancu şi Poiana Budureasa, oficialii formaţiei oaspete susţin că a fost haos şi "măcel".

"Ambii tuşieri, Stelian Dem şi Adrian Pal, şi-au bătut joc de noi şi de arbitrul de centru Marius Omuţ, ridicând fanionul la aproape orice atac al nostru, chiar şi când porneam din propriul teren. Au fost o serie de offside-uri semnalizate eronat în prima repriză, cu grămada. La orice atac al nostru se ridica fanionul. Le-am şi spus jucătorilor să joace individual când trec de jumătatea terenului, pentru că nu mai aveam altă soluţie. Arbitrul Stelian Dem ne-a călcat practic în picioare prin prestaţia pe care a avut-o", susţine Sandu Balaj.

Antrenorul a ţinut totuşi să-l felicite pe central, Marius Omuţ, "care este profesionist, a încercat să-şi vadă de treabă, dar nu putea trece peste semnalizările tuşierilor, fiindcă atmosfera din tribună şi de pe lângă teren era foarte tensionată". "Era posibil să se ajungă la violenţă. După mine au aruncat oricum cu sticle de bere, era cât pe aici să mă lovească una, a trecut puţin pe lângă capul meu. Aşa s-a întâmplat la Avram Iancu şi anul acesta, şi anul trecut, şi în urmă cu doi ani", mai susţine antrenorul celor de la Budureasa, care a afirmat că tocmai fiindcă ştiau ce-i aşteaptă au cerut o brigadă de arbitri experimentată.

Faceţi-vă arbitri!

Răspunsul la solicitarea lor a fost însă unul în bătaie de joc, după cum mai susţin oficialii. "Cornel Pantea (preşedintele Comisiei de Arbitri - n.r.), când i-am solicitat acest lucru, a zis că nu ne pricepem la arbitraj, că dacă dorim arbitri să vorbim cu primarul de la noi, să facă un curs de arbitraj unde să ne şcolim arbitrii", a dezvăluit preşedintele Făşie.

Şi observatorul jocului, Ioan Pirtea, e cacuzat că a avut o contribuţie la această nedreptate, fiindcă nu a consemnat nimic în raportul pe care l-a întocmit. "Nu se poate aşa ceva, am trei oameni pe care i-am pierdut pentru jocurile viitoare, la ce lovituri au primit în teren. Au fost loviţi cu brutalitate, ca între primitivi. Unul dintre aceştia, care este şi profesor de educaţie fizică, mi-a zis că se gândeşte să se retragă, fiindcă nu vrea să se nenorocească. Maniera de arbitraj, atmosfera din preajma terenului de joc, ameninţările, obiecte aruncate, spectatorii aflaţi în stare de ebrietate, care loveau cu bâtele în gard tot timpul, lipsa oamenilor de ordine - după toate acestea observatorul să nu scrie nimic în raport, e ceva incredibil", a ţinut să mai declare antrenorul Sandu Balaj.

Delegări "în cuplu"

Cei doi oficiali ai formaţiei Poiana Budureasa consideră dubioasă delegarea observatorului Ioan Pirtea împeună cu cea a asistentului Setelian Dem. "Am făcut un remember şi am observat că de fiecare dată când cei doi ai fost delegaţi împreună, au fost probleme cu arbitrajul şi nu s-a scris nimic în raport. Sunt şi alte echipe, cele din Vaşcău şi Ştei, care susţin că au trecut prin probleme asemănătoare la Avram Iancu", a mai declarat preşedintele Ioan Viorel Făşie, care speră că prin această ieşire în presă a lor să tragă un semnal de alarmă cu neregularităţile care se peterec în fotbalul bihorean, organizat de AJF.

"Sper să se schimbe ceva, şi la nivel de arbitraj şi la nivel de conducere a Asociaţiei Judeţene de Fotbal, fiindcă noi nu dorim altceva decât să jucăm fotbal. Nu se poate ca cineva să-şi bată joc de investiţiile şi de proiectele pe care le avem", a încheiat Făşie, care a susţinut că s-a gândit nu o dată să renunţe la conducerea clubului din Budureasa.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON