URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 28 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Am fost la deschiderea fabricii de anvelope Nokian Tyres, să văd cum arată o investiție de 650 milioane euro. Am vizitat linii de producție, unde se vede clar că gradul de automatizare este foarte ridicat. Fabrica are 10 hectare de clădiri și doar 500 de muncitori, adică 250 pe schimb. Practic, angajații au rolul de a supraveghea procesul de fabricație, iar o parte se ocupă de mentenanța instalațiilor.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, cu unele excepții, accesul la justiție nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. Dincolo de avocaţi sau de cheltuielile conexe procesului, de multe ori simplele taxe care sunt datorate statului pentru demararea unui proces fac iluzoriu accesul efectiv la justiţie...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
08 Ianuarie 2014, 08:49

Premieră: Antrenorul echipei de handbal a angajat preparator fizic pentru echipă din banii lui

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Situaţie nouă în sportul bihorean. Din dorinţa de a-şi pregăti cât mai bine jucătorii, antrenorul echipei orădene de handbal masculin CSM, Sebastian Tudor, şi-a angajat din bani proprii un instructor care să îi pregătească sportivii în sala de forţă.

"Foarte mulţi antrenori în ziua de azi pretind că la ştiu pe toate, dar nu este aşa, pentru o pregătire bună la forţă de exemplu, este nevoie de un specialist, de aceea am decis să apelez la serviciile unui instructor", a declarat Sebastian Tudor (foto stânga) pentru BIHOREANUL.

Pe cont propriu

Astfel tehnicianul s-a înţeles cu instructorul Florentin Duca pentru a-i conduce şedinţele de pregătire de la sala de forţă. Ştiind că şefii Clubului Sportiv Municipal nu îşi permit angajarea unui preparator fizic, Tudor nici nu a mai propus conducerii cooptarea unui asemenea instructor şi l-a angajat direct pe cont propriu, urmând a-l plăti din banii lui, fără să menţioneze sumele.

"Florentin Duca va conduce câte trei antrenamente a câte 45 de minute pe săptămână şi va fi alături de noi pe tot parcursul returului de campionat, din ianuarie până în mai. În ziua de azi, handbalul se axează pe forţă şi viteză. Eu mă axez pe criteriul tehnico-tactic şi viteză, iar datoria lui Florentin este de a pune în aplicare o forţă a echipei, atât în braţe, cât şi în picioare. Doar un specialist ştie să lucreze cu o echipă pentru forţa explozivă, de ceea ce are nevoie un jucător de handbal", a mai precizat Sebi Tudor.

Situaţia reprezintă o noutate în sportul bihorean.

Cu gândul la promovare

După turul de campionat, în care a înregistrat numai victorii, echipa orădeană ocupă locul I în Seria B a Diviziei A şi visează la promovare. Dezderatul nu este 100% împărtăşit de conducerea CSM, care vizează doar o clasare între primele trei locuri. "De promovat aproape sigur vom promova în vară, dar cu lotul actual, 99% că anul viitor nu ne vom putea menţine în prima divizie. Aşteptăm cu nerăbdare stabilirea bugetului pentru secţia noastră în acest an să vedem care va fi situaţia şi cât ne vom putea întinde", a mai declarat Tudor.

Pe de altă parte, din cauza condiţiilor meteo, mai exact lipsa zăpezii, cantonamentul preconizat pentru această săptămână la Stâna de Vale a fost anulat. Astfel, trupa orădeană se pregăteşte în continuare pe plan local, în regim de semi-cantonament, efectuând zilnic câte două antrenamente, unul în sala de forţă şi unul tehnico-tactic în Arena "Antonio Alexe".

Din nou la joc

Primele jocuri din noul an pentru handbalişti vor avea loc în perioada 18-19 ianuarie, când CSM va participa în Ungaria, la Eger, la un turneu internaţional "cu greutate". Competiţia va avea două grupe, CSM fiind repartizată într-o serie cu formaţiile Vaci Kes, Tatabanya AC (echipe din prima ligă maghiară) şi Nyreghaza Flop-Holding. Din grupa cealaltă va face parte şi echipa Minaur Baia Mare.

După revenirea din Ungaria, pe 21 ianuarie, elevii antrenorului Sebastian Tudor vor mai disputa un amical la Timişoara, la invitaţia celor de la Poli, astfel că în total handbaliştii de la CSM vor avea 5 jocuri de pregătire în această lună.

Primul meci oficial din 2014 va avea loc în data de 26 ianuarie, când în cadrul etapei a XII-a a Diviziei A, Seria B, CSM Oradea va evolua în deplasare la Baia Mare, în compania echipei locale Academia de Handbal Minaur.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4629 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON