URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
07 Iunie 2014, 23:07

CSM Oradea a pierdut meciul 3 cu Asesoft. Achim: Nu am jucat un baschet decent (FOTO/VIDEO)

CSM Oradea a pierdut meciul 3 cu Asesoft. Achim: Nu am jucat un baschet decent (FOTO/VIDEO) Înainte de începerea partidei, galeria Leii Roşii a taxat faptul că arbitrii ar avantaja echipa Ploieştiului, afişând mesajul: "Campioni suntem noi! Respectul se câştigă în teren!"

În ciuda faptului că au fost încurajaţi de o sală arhiplină cu suporteri îmbrăcaţi în roşu, care i-au susţinut pe tot parcursul meciului, acoperind cu scandările lor aproape orice încercare a micii galerii de la Ploieşti de a-şi încuraja echipa, baschetbaliştii de la CSM Oradea au pierdut, sâmbătă seara, acasă, meciul cu numărul trei al finalei Ligii Naţionale în faţa CSU Asesoft Ploieşti, cu scorul de 80-88.

Elevii lui Cristian Achim au fost conduşi pe tot parcursul meciului şi au adunat numeroase greşeli atât în faza ofensivă cât şi în cea defensivă. Baschetbaliştii orădeni au reuşit o singură dată în cele patru sferturi să-i egaleze pe ploieşteni, la 68. Şi asta, însă, preţ de doar câteva secunde. Cei mai buni marcatori ai partidei au fost Mohammed (19 puncte) şi Krapic (15 puncte), de la oaspeţi, respectiv Vujadin Subotic (18 puncte) şi Daniel Dillon (17 puncte) de la gazde. Din păcate, muntenegreanul Subotic nu a putut să termine meciul trei pe teren din cauza unor crampe la ambele picioare. Din această cauză, numărul 13 al CSM Oradea este incert pentru meciul cu numărul patru.

În conferinţa de presă ce a urmat înfrângerii, antrenorul Cristian Achim s-a arătat "mâhnit" că "din diverse motive nu am putut să jucăm baschetul nostru". Întrebat dacă de vină pentru rezultat ar fi presiunea de pe umerii echipei, aflate la prima finală din istorie, tehnicianul a admis că şi acest lucru poate fi o explicaţie.

"E clar că am jucat sub potenţialul nostru, că nu am jucat nici măcar un baschet decent pentru nivelul nostru", a spus Achim, adăugând că preferă să nu comenteze mai mult despre meciul trei, ci să se concentreze pe meciul cu numărul patru.

În intervenţia sa, tehnicianul echipei Asesoft Ploieşti, Vladimir Arnautovic, a ţinut să felicite atât echipa Oradiei cât mai ales publicul orădean pentru atmosfera de la meci. Acesta a precizat că victoria echipei sale este una meritată, căci a intrat mult mai motivată în teren. El a adăugat că la acest lucru au contribuit şi "declaraţiile conducerii Oradiei", referitoare la faptul că formaţia din Ploieşti ar fi fost avantajată de arbitraj în primele două partide ale finalei.

Aşa cum era de aşteptat, partida de sâmbătă a fost una tensionată, publicul acuzând mai multe decizii ale brigăzii de arbitri şi huiduind aproape orice atac al echipei Asesoft. Tocmai din cauza mizei mari a partidei, agenţi de securitate au păzit fiecare tribună. Din fericire, nu s-a înregistrat niciun incident, doar echipajul de Ambulanţă intervenind la un moment dat pentru a-l ajuta pe un spectator căruia i se făcuse rău din cauza căldurii.

Meciul a fost urmărit din tribune de peste 2.000 de spectatori, care au stat inclusiv pe scaune de plastic puse în spatele panourilor. În public au putut fi zăriţi şeful Poliţiei Bihor, Liviu Popa, viceprimarii Ovidiu Mureşan şi Mircea Mălan, precum şi deputatul Cseke Attila.

Întâlnirea cu numărul patru a finalei se joacă duminică seara, de la ora 19.45, în Arena Antonio Alexe. Scorul general al finalei este 2-1 pentru CSU Asesoft Ploieşti, aşadar presiunea este acum pe CSM Oradea, pentru care pierderea meciului patru ar însemna şi ratarea titlului.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON