URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 29 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Imediat după Revoluție, din punct de vedere cultural, Oradea a intrat în Evul Mediu. Banii, atâți câți erau pe la Primărie, se împărțeau după criterii strict politice. Veneau udemeriștii cu ONG-urile lor, pediștii la fel, mai pupau ceva bănet pesediștii și liberalii și cu asta, gata. Când a ajuns Bolojan la Primărie s-a trecut în extrema cealaltă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul zaharat se definește ca un exces permanent de zahăr în sânge, adică hiperglicemie cronică, determinată de o rezistență progresivă a organismului la acțiunea insulinei, un hormon produs de către pancreas (care face să scadă glicemia).
02 Iulie 2014, 17:21

Igluuri vandalizate "fără număr" (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Deşi nu fac decât bine comunităţii, căci permit colectarea selectivă pe mai multe fracţii de deşeuri reciclabile, igluurile amplasate în Oradea sunt ţinte preferate ale vandalilor. În ultimele săptămâni, trei asemenea recipiente au fost incendiate, bineînţeles cu tot cu deşeurile din ele.

Cel mai probabil, focul a pornit de la ţigări aruncate aiurea de trecători, întrucât în fiecare situaţie incendiul a izbucnit la igluurile destinate colectării hârtiilor şi cartoanelor.

Paguba nu este de ici, de colo, căci un recipient de acest fel costă 550 euro, în cazul Oradiei ele fiind primite gratuit de Primărie de la asociaţia Eco-Rom Ambalaje.

O altă formă de vandalism asupra igluurilor este lipirea de afişe. Chiar zilele trecute, comediantul Axinte şi producătorul de bere Skol au fost amendaţi de Poliţia Locală Oradea cu 1.000 lei pentru că au lipit afişe pentru un spectacol pe mai multe recipiente. Totodată, organizatorii show-ului au trebuit să plătească curăţarea igluurilor, o muncă deloc uşoară.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Nu fiţi isterici voi, cei care semnaţi cu pseudonimul meu !?!
Vine şi rândul vostru ... cel târziu în iunie 2016 !?! Nu mai e aşa mult !?!
Postat 03 Iulie 2014, 10:48 de Real Carp III
Da!
@CarpIII foarte bine baiatule dar tratamentul nu e necesar in cazul tau pentru ca esti nebun natural.
Postat 03 Iulie 2014, 06:29 de CarpIV
hei rup
BOLOVAN NU STIE CE FACE AJUTOR ORADEA MERGE DE RAPA DACA MAI STA BOLOVAN LA CONDUCERE DEJA DA FOC SINGUR LA IGLURI CA SA PRIMEASCA NISTE SPAGA. BOLOVAN E NASPA STAI CE VINE DOAMNA ASISTENTA VA ROG NU INJECTIA NU FARA INJECTII FARA CAMASA DE FORTA VREAU INTERNET #FREE CARP III AJUTATI-MA FRATILOR SUNT LA ANANGHIE
Postat 02 Iulie 2014, 21:29 de Carp III
Bolojan vinovat, vandalii victime inocente!
Ma scuzati, sunt sub tratament.
Postat 02 Iulie 2014, 20:04 de Carp III
Prostul de Axinte isi face reclama pe tomberoane!
Vai de tara asta!
Postat 02 Iulie 2014, 17:50 de Palm
Oraşul administrat de tov. Bolojan a ajuns precum Chaos City !?!
Că doar nu o să se scuze cu faptul că Oradea are şi City Manager !?!
Postat 02 Iulie 2014, 17:49 de Carp III
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6516 RON
  • 1 EUR = 4.9768 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON