URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
12 Septembrie 2013, 10:47

Avalanşa gunoaielor: Muncitorii operatorului de salubritate găsesc containerele orădenilor îngropate în... gunoaie

Avalanşa gunoaielor: Muncitorii operatorului de salubritate găsesc containerele orădenilor îngropate în... gunoaie GRIJĂ COMUNĂ. Oradea nu poate fi un oraş curat decât dacă, pe lângă munca angajaţilor serviciului de salubritate, contribuie şi orădenii. Măcar prin păstrarea curăţeniei...
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O plimbare printre cartierele de blocuri ale oraşului poate lăsa oricărui trecător un gust amar. Pe lângă containere şi igluuri zac aruncate fel de fel de gunoaie, de la saci cu deşeuri menajere ori reciclabile până la moloz provenit din construcţii. Iar asta, chit că recipientele de colectare nu sunt pline!

Muncitorii operatorului licenţiat de salubritate RER Ecologic Service constată că nu bine termină de curăţat o stradă, şi gunoaiele apar iar. De parcă orădenii n-ar vrea dinadins să se bucure de curăţenie în jurul blocurilor...

Aspect dezolant

În ultima perioadă, ca să poată goli containerele dintre cvartalele de blocuri, muncitorii de la salubritate trebuie întâi să adune gunoaiele abandonate în jurul lor. Din comoditate, mulţi dintre orădeni preferă să-şi lase sacii cu deşeuri pe lângă containere, indiferent că sunt închise în ţarcuri ori pur şi simplu amplasate la colţul blocului.

"Găsim în jurul recipientelor de colectare deşeuri de tot felul, menajere şi reciclabile. Şi, culmea, containerele nici măcar nu sunt pline", spune Ionel Ban, directorul de producţie în cadrul RER Ecologic Service. În această situaţie, RER face un nou apel la simţul civic al orădenilor, cerându-le să se preocupe de menţinerea curăţeniei în jurul containerelor între colectările deşeurilor.

În prezent, asociaţiilor de proprietari din Oradea li se golesc recipientele cu deşeuri menajere de 4 ori pe săptămână, în zilele de luni, miercuri, vineri şi sâmbătă, iar cele cu deşeuri reciclabile de 3 ori pe săptămână, mai precis în zilele de marţi, joi şi duminică.

Contra cost

În plus, asociaţiile mai trebuie să ţină cont şi de faptul că pot fi puse la plată pentru gunoaiele în exces, dacă acestea provin din rândul deşeurilor voluminoase ori sunt rezultate în urma construcţiilor. În contractul încheiat cu operatorul de salubritate, la capitolul 3, "Drepturile şi obligaţiile operatorului", articolul 8, litera Q, e prevăzut că "în cazul în care în şi lângă containere sunt depozitate deşeuri din construcţii, acestea vor fi colectate separat, înştiinţând în scris utilizatorul despre acest fapt şi despre suma suplimentară ce va fi facturată".

Altfel spus, muncitorii vor ridica toate deşeurile, dar orădenii de pe raza cărora se află gunoaiele vor plăti suplimentar acest serviciu. Şi vor ieşi mult mai scump...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
iubim ciorile
uitati-VA SI O SA VEDE_TI cine imprastie gunoaiele. intradevar ca se disting mai greu din cauza culorii
Postat 29 Septembrie 2013, 11:37 de mircea54
Ella
Daca nu ar curge mizeria aia mirositoare din masina RER cand ridica gunoiul.. ar fi excelent... dar curge.. si miroase ca naiba.. Atat despre salubritate ecologica.. ! Nu stiu.. au ei ceva certificat de ISO?.. si indeplinesc normele ce sant cerute acolo.. ori reclamam la protectia consumatorilor?..
Postat 14 Septembrie 2013, 13:53 de Malita
jeg si foame
BINE CA NU IL VRETI SI PE ASTA SELECTAT SA IL PUNEM,IA MAI LASA-TI-MA IN PACE CU VRAJEALA ASTA DE DOI BANI , PENTRU CE VA PLATIM ? ATUNCI SA VA FACETI TREABA NENOROCITILOR, CA BANI DE ARTICOLE LA ZIAR SI DE PROPAGANDA VAD CA AVETI, DA TIMP SA VA FACETI TREABA NU !!!
Postat 12 Septembrie 2013, 15:32 de sanyka
propunere
Vecinul meu nu a platit gunoi in viata lui si saptamanal isi scoate pubela in ziua de joi cand se ridica gunoaiele. Mentionez ca are si firma acolo .....are pubela cumparata de el, fara sigla rer......Dragilor de la RER asa ocazional de ce nu verificati contractele, cereti evidenta de la finante sa vedeti firmele....ca asa a facut si CAS ul:)
Postat 12 Septembrie 2013, 12:38 de Oradean
Asa raspund oradenii ,,binefacerilor" rer-u;ui
Este o forma de protest la bataa de joc cu care sunt tratati oradenii. Cum a ,,externalizat" sortatul (adica ne-au pus la selectat gratis in locul tiganilor) gunoaielor, cum au majorat tariful ! Adica mai nesimtitilor, v-ati crescut profitul cu 10% si tot nu v-ajunge ? De cate ori arunca gunoiul ,,pe langa", oradenii o pomenesc pe mama primarului, ca dumneaei ne-a pricopsit !
Postat 12 Septembrie 2013, 11:29 de anticomunistul
deseuri
Locuiesc in Centrul Civic si avem mereu probleme cu gunoiul, deoarece oamenii strazii risipesc ceea ce este aruncat in containere. Ba mai mult, am vazut acum doua zile, acelasi fenomen pe strada Grivitei vis-a-vis de intrarea in Piata Cetate. Containerele erau goale, iar in jurul lor mormane de gunoaie.
Postat 12 Septembrie 2013, 10:56 de carmen
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON