URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 29 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Imediat după Revoluție, din punct de vedere cultural, Oradea a intrat în Evul Mediu. Banii, atâți câți erau pe la Primărie, se împărțeau după criterii strict politice. Veneau udemeriștii cu ONG-urile lor, pediștii la fel, mai pupau ceva bănet pesediștii și liberalii și cu asta, gata. Când a ajuns Bolojan la Primărie s-a trecut în extrema cealaltă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul zaharat se definește ca un exces permanent de zahăr în sânge, adică hiperglicemie cronică, determinată de o rezistență progresivă a organismului la acțiunea insulinei, un hormon produs de către pancreas (care face să scadă glicemia).
21 Octombrie 2011, 10:17

Renata vine acasă! Câştigătoarea Megastar Ungaria revine în Oradea natală pentru a-şi promova albumul (FOTO)

Renata vine acasă! Câştigătoarea Megastar Ungaria revine în Oradea natală pentru a-şi promova albumul (FOTO) CUPLU MEGASTAR. După ce a dat jos aproape 10 kilograme, Renata Tolvai îşi va arăta noul look în cel de-al doilea concert pe care-l susţine acasă, alături de iubitul ei, Andras Kallay-Saunders
Renata vine acasă! Câştigătoarea Megastar Ungaria revine în Oradea natală pentru a-şi promova albumul (FOTO) CUPLU MEGASTAR. După ce a dat jos aproape 10 kilograme, Renata Tolvai îşi va arăta noul look în cel de-al doilea concert pe care-l susţine acasă, alături de iubitul ei, Andras Kallay-Saunders
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Dacă cel mai mare premiu pe care l-a obţinut în România a fost locul al doilea la Festivalul Mamaia, Renata Tolvai a dat lovitura anul trecut în Ungaria, unde a câştigat concursul Megastar.

De atunci succesele au urmat unul după altul, orădeanca ajungând chiar să susţină un recital în deschiderea trupei Roxette în vara aceasta, la Budapesta. Acum se pregăteşte să dea cel de-al doilea show acasă, sâmbătă, ocazie cu care îşi va promova şi primul album de autor.

Orădeanca sălbatică

După ce s-a clasat a doua la secţiunea interpretare a Festivalului Mamaia, în 2009, un an mai târziu orădeanca Renata Tolvai s-a înscris la Megastar Ungaria unde, chiar dacă iniţial publicul n-a votat-o printre finalişti, juriul a hotărât că merită încă o şansă. Ulterior, săptămână după săptămână, vocea ei a impresionat, iar atitudinea a determinat juriul să-i spună "Pisica sălbatică de la Oradea". În decembrie 2010, la 20 de ani, Reny devenea Megastar şi era declarată "Vocea anului" în ţara vecină.

De atunci, viaţa i s-a transformat spectaculos. S-a mutat într-un apartament de lux din Budapesta, a primit o maşină şi un contract cu o casă de discuri, a lansat un album cu piesele interpretate în timpul concursului şi a devenit o obişnuită a revistelor şi emisiunilor de profil realizate de televiziunile şi posturile de radio din Ungaria.

Între vedete

În luna iunie a acestui an, orădeanca a avut parte de o nouă experienţă inedită, fiind invitată să cânte în deschiderea concertului de la Budapesta al celebrei formaţii Roxette, în faţa a 12.000 de spectatori.

"Nici nu mi-a venit să cred când m-au anunţat că eu voi fi cea care va deschide un show atât de important. Cu un an în urmă, când mergeam la preselecţiile pentru Megastar, nici nu-mi trecea prin cap că voi cânta pe aceeaşi scenă cu vedete adevărate, de talie internaţională. Am mari emoţii, dar provocarea mă inspiră", se destăinuia Reny înaintea evenimentului. Se pare, însă, că a făcut faţă cu brio, căci presa maghiară relata cum chiar componenţii Roxette au felicitat-o la scenă deschisă.

Carieră solo

Ca un artist care se respectă, Renata a început să lucreze la un album propriu, după ce înainte înregistrase doar cover-uri. Primul ei single, "Hagylak menni" ("Te las să pleci"), a fost lansat în luna mai, iar pe Youtube a adunat peste 2,5 milioane de vizualizări. După câteva luni a filmat şi videoclipul de prezentare, motiv pentru care şi-a schimbat regimul alimentar şi a ţinut o dietă în urma căreia a slăbit aproape 10 kilograme.

Într-un interviu, Reny povestea că părinţii ei s-au îngrijorat când au auzit că ţine regim, mai ales că tabloidele scriau că exagerează. S-au liniştit abia când au aflat că fiica lor mănâncă sănătos şi face sport. "Toată lumea din jurul meu a observat schimbările prin care am trecut. Partenerul meu (Andras Kallay-Saunders, un tânăr jumătate american, jumătate maghiar, care a concurat şi el la Megastar, n.r.) este foarte mulţumit. Am primit mai multe complimente de la el în ultima vreme", a glumit tânăra.

Show în trei

În luna iulie, vedeta şi-a lansat primul album cu melodii proprii, intitulat "Ekszer" ("Bijuterie") şi a mai scos o melodie numită "Ez meg csak a kezdet" ("Acesta e doar începutul") interpretată împreună cu Racz Gergo, un cântăreţ cunoscut din Ungaria.

Sâmbătă, Reny se întoarce acasă şi va susţine la Casa de Cultură a Sindicatelor un concert alături de iubitul ei şi de Kokeni Attila, cel cu care orădeanca s-a luptat în finala Megastar. În noul show, despre care promite că va fi la înălţime, publicul o va putea urmări cântând hituri ale unor vedete precum Beyonce şi Rihanna, melodii pe care le-a interpretat la Megastar, dar şi câteva melodii de pe albumul editat în limba maghiară.

Spectacolul se anunţă unul complet, deoarece Reny vrea să le demonstreze fanilor de acasă că, deşi a ajuns o vedetă mare, nici nu i-a uitat, nici nu le oferă mai puţin decât celor de peste hotare...


CINĂ CU RENY
Gratis pentru copii

Spectacolul Renatei, programat sâmbătă, de la ora 19, este cel de-al doilea susţinut în Oradea de câştigătoarea Megastar Ungaria, după ce în februarie a cântat la Queens Pub. Ajunsă pentru prima oară în faţa unui public atât de mare în oraşul natal, vedeta va da autografe începând cu ora 17 tuturor celor care doresc. Un bilet cumpărat în avans de la casieria Casei de Cultură a Sindicatelor sau de pe site-ul organizatorilor, http://www.nzsproduction.ro/, costă 25 de lei, dar în ziua concertului preţul va urca la 30 de lei.

În schimb, copiii sub 6 ani pot intra gratuit. Organizatorii au lansat şi un concurs special: cinci dintre spectatorii care îşi rezervă biletele online vor avea şansa de a lua cina cu Renata şi partenerii săi de scenă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
SA INVESTEASCA
RENY, DACA E DESTEAPTA, SA DEZVOLTE VREO AFACERE, DACA E ORADEANCA INTRUCAT BRAND ARE! SUCCES!
Postat 22 Octombrie 2011, 02:01 de RENY
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6516 RON
  • 1 EUR = 4.9768 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON