URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 04 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ce destin frământat a avut terenul de lângă Aquapark. Când acolo s-a lansat proiectul Mecena, pastorul Tokes Laszlo a făcut scandal pentru că banii ungurimii au fost deturnați cu sprijin politic din Ungaria. Cum necum pe vremea mandatului lui Ilie Bolojan terenul a fost vândut cu 900.000 de euro magnatului Alexandru Mudura junior, care s-a angajat să facă acolo un hotel ba chiar și un centru de afaceri.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cum să aibă magistrații vreun respect pentru cetățenii țării, justițiabili sau doar contribuabili, când arată dispreț până și față de instituțiile ei și de aleșii lor? Joia trecută, membrii Consiliului Județean Bihor și cei ai Consiliului Local Oradea au fost nevoiți să accepte rezilierea unui parteneriat încheiat în decembrie 2022 cu Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea al cărui scop viza sprijinul celor două administrații locale pentru ca Procuratura să aibă, pe bani europeni, un nou sediu. 
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul este o boală cu o evoluție lentă și silențioasă, dar hiperglicemia cronică determină o serie de probleme de sănătate, uneori foarte grave. Supravegherea medicală continuă este foarte importantă, descoperindu-se factorii de risc și cei agravanți precum și bolile asociate (hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare, obezitatea), toate acestea cu scopul instituirii unui tratament adecvat.
27 Iunie 2012, 11:30

Ţara urii

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

România a ajuns un azil de nebuni în care nu mai există medici, ci doar pacienţi care nu se mai suportă între ei. De câţiva ani, simpatiile şi antipatiile politice au polarizat masiv populaţia pentru Cutare lider de partid şi împotriva adversarului său, Cutărescu, mai mult decât ne-am fi putut imagina vreodată.

Oameni în toată firea şi educaţi se bucură de sinuciderea, înscenată ori pur şi simplu eşuată, a unui fost premier, actualmente infractor condamnat, căruia îi văd numai bubele, iar alţii se adună în mitinguri de susţinere pentru că îi remarcă doar calităţile, ca nişte suferinzi de Sindromul Helsinki. Chiar şi din cultură ne luăm la harţă, deşi citim tot mai puţin, poate doar subtitrările de la filme cu bătăi. Protestăm în stil mineresc, ce-i drept nu cu lămpaşe pe frunte, ci cu papioane la gât, că un institut e trecut de la Preşedinţie la Parlament şi zicem că asta-i politizare, nu şi oploşirea propagandiştilor prezidenţiali în sinecuri nesimţite. Ne indignăm că un alt institut a fost luat din mâinile unui fiu de ilegalist comunist, el însuşi doctor în marxism, pentru a fi încredinţat unui fost puşcăriaş politic pe care îl acuzăm de... restauraţie.

Vituperăm împotriva plagiatelor unor Mang sau Ponta, încă nedovedite, dar nu scoatem nici pâs despre cel al unei Udrea sau al unei Kovesi. Condamnăm plantarea "lui ăla micu' al lui Felix motanul" la Ministerul Agriculturii, dar am uitat ca spălaţi pe creiere marea cacealma cu "aviara gripa", când fermele avicole din toată ţara erau cât pe ce să rămână goale doar ca să iasă în profit găinăria unui ministru ajuns, peste ani, să scrie ode cu oile pe dealurile judeţului peste care ajunsese jupân. Ne indignăm că nu ştiu care ţucălar al noii Puteri este instalat şefuţ la OPC, dar nu ne mai amintim nimic de foştii "caţavenci" trimişi consuli prin Franţa. Îi facem comunişti pe unii, de parcă ceilalţi nu ar fi securişti de-a dreptul.

Televizoarele ne împart după aceeaşi grilă. La postul patronat de un nomenclaturist al proxenetismului cu balerine admirăm elogiile aduse unei foste vestale a Justiţiei de aceleaşi personaje care în urmă cu opt ani o făceau beţivă ordinară. La un alt post, deţinut de un mogul hrănit cu valută din conturi ceauşiste, ne fanatizează după acelaşi model, dar în sens invers, adevărate comandouri propagandistice. Conform unor oficine, România e săracă din cauza doctorilor copy-paste, în timp ce, potrivit celorlalte, răul general vine din conspiraţia coloneilor sub acoperire.

O întreagă societate se hrăneşte exclusiv din otrava urii, împărţită generos, fără clasicele două cuburi de gheţă, de la preşedintele ţării până la cel din urmă primar de comună. Turbaţi şi fără uzul raţiunii, ne pierdem în acuze şi scuze, în loc să privim fiecare interlocutor ca pe un posibil furnizor de idei mai bune şi de soluţii pentru pace şi prosperitate. Am devenit cetăţeni au unui imens balamuc: Ro-mânia!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
26 Comentarii
@TDS
Poluezi cam de multişor spaţiul virtual al Bihoreanului cu opiniile tale "inavomibile" pro pesede (adică plagiat şi furt). Pe vremea lui "El Însuşi" şpaga era organizată nu ca acuma domle. Trebuia să se dea 25 de ani la ocnă pentru cel care a vândut Petromul, împreună cu tot beobeu de la partidul lui ilici@KGB. Pleacă pe listele lui mişu bar & pavel mercea (alt incompatibil) şi nu mai murdări virtualu' p'aicea. Eşti tare dacă apari primul sub Mangalău, ce zici ?? ............
Postat 02 Iulie 2012, 08:47 de pintea
si 20
@nail: sa fi primit si 20 dar nu pe dosarul asta cu inexistenta probelor directe, cu o judecatoare fara inavomibilitate(la fond)pentru ca nu exista decretul prezidential de numire, ea fiind pana atunci procuroare, cu 900 martori(vreo 700 care au dat declaratii)care nu au declarat nimic impotriva lui nastase, cu prescriptia " intrerupta" ca asa au decis niste judecatori din CSM la o cafea!
Postat 01 Iulie 2012, 08:23 de TDS
cel puitin 15 ani de parnaie trebuia sa primeasca !
pai ma umflatule, hai sa-i plangem toti de mila lui nastase farahonul, amaratul ! si el ne-a plans noua de mila, la toti. sau daca tu esti un simpatizant, desigur, dezinteresat, trebuie sa fim toti, umflatule ?in definitiv cum si-a asternut asa doarme.
Postat 30 Iunie 2012, 14:57 de nail
satui de usl
ai dreptatea perfecta mai ''echidistanta''.ne-am saturat de tot ce inseamna psd. ne e lehamite de ei.ai vrem morti pe toti in frunte cu iliescu care ne-a vandut sclavi pe bani marunti occidentului!!
Postat 28 Iunie 2012, 15:05 de florin
echidistanţă
Măi Adriene, după ce tot anul ai făcut propagandă deşănţată pentru uslamişti, vii acuma şi faci pe imparţialul....Chiar aşa de lipsiţi de memorie crezi că suntem ? Plagiatele Mangalăului şi Pontalăului se văd şi de pe Lună măi omule. E, sper, ultima zbatere a sistemului mafiot introdus de ilici@KGB şi din cauza neştiinţei, indolenţei, neruşinării şi a mizeriei morale în care se zbat, pesedeii se vor compromite definitiv. Şi în celelalte partide e plin de puşcăriabili şi neinstruiţi, dar aşa o densitate de penali ca la PSD nu găseşti nicăieri. Ţara nu are nici o vină pentru faptele unor nemernici. E ca şi cum păstrăv s-ar supăra pe pârâul în care înoată şi ar zbiera toată ziua : ce pârâu de căcat domle.....
Postat 28 Iunie 2012, 09:23 de 402
ADEVARAT DIN PACATE
DIN PACATE IN ULTIMII 22 DE ANI AM FOST CONDUSI DE URMASII NOMENCLATURII CEAUSISTE CARE A FOST SCOLITA SI A CRESCUT IN DEZGUST FATA DE ACEST POPOR FAIN CARE MERITA RESPECT. ASTEPT O ALTA CLASA POLITICA ALTI OAMENI ALTA ATITUDINE .TRAIM INTR-O TARA BOGATA CARE E SILUITA DE PROSTIA NOASTRA SI NEMERNICIA ACTUALEI CLASE POLITICE,
Postat 28 Iunie 2012, 01:27 de TEUTONUL
Tembelism bihorean
Cine vorbeşte (scrie) !?! Taman unu' care varsă venin tot timpul, pentru a face zânzanie permanentă pe plan local. Taman tembel nu altceva ...
Postat 27 Iunie 2012, 21:47 de Carp III
Trista constatare.
Ne deranjeaza plagiatul, dar am ramas neputinciosi in fata celor care nu stiu ce facultate au absolvit. Orb este cel care nu vrea sa vada, iar in tara orbilor, chiorul este presedinte.
Postat 27 Iunie 2012, 18:48 de Apolitic.
raspuns
@-_-: lipsa probelor directe(chestiune mentionata in prima motivare, de la fond)si lipsa calitatii de judecator a unuia dintre judecatori(tot de la fond), datorata inexistentei decretului prezidential de numire! ESTE SUFICIENT ATAT(ar mai fi prescriptia speciala dar aici sunt mult mai multe de comentat si nu e loc suficient).
Postat 27 Iunie 2012, 18:38 de TDS
de frieriiiiiiii
s ar piiisa pe ei de frica daca iesim in strazi , vai de capul vostru scrieti numai prosti dar sa luptati muriti la mirosul urinei voastre, marss jiiigodi
Postat 27 Iunie 2012, 18:13 de mergeti dreak ului d
de frieriiiiiiii
duca se DREAKUZLUI de jigooodi penale ca ar trebui sa iesim sa spargem dupa anumiti FRAIERI din mass media :))) ce BOALA ? PLAGIATUL si SUICIDUL depresiv al USL istilor ca PDL isti ne au dopat cu curvvvete politice pe banul nostru public, acum aflam ca USL isis intretin nevestele cu banii nostri, vai si amar, in STRAZI si vedem ce BOALA ne mai afla aceste jjjiiigggodi care iau banul de pomana.
Postat 27 Iunie 2012, 18:11 de mergeti dreak ului d
justitia
Daca justitia romana a hotarat definitiv si irevocabil ca Nastase e vinovat, sa plateasca, ca si orice roman. Cati oameni nu sunt inchisi pe nedrept? Dar daca justitia spune ca sunt vinovati, stau la puscarie si isi ispasesc pedeapsa, si poate sunt oameni buni care sigur au facut si fapte bune, dar odata ce au gresit , au fost prins, platesc. Asta e.
Postat 27 Iunie 2012, 17:52 de Cori
Analiza corecta
Analiza dvs.d-le Adrian mi se pare corecta.Sigur ca cei ce au profitat intr-un fel sau altul de pe urma implicarii in politica nu vor fi niciodata multumiti.Cum dracu sa fie multumiti cand le-ai luat ciolanul.Consider ca intr-un stat de drept pentru a baga pe cineva la inchisoare e nevoie de dovezi directe si nu indirecte cum a fost motivata sentinta.Si pentru ca tot am amintit de dovezi directe,as sfatui pe unii comentatori sa citeasca dosarul FLOTA,se gaseste pe net.E pacat sa ne jignim intre noi,de dorit ar fi sa ne unim, sa dam de pamant cu toti cei ce au praduit aceasta tara.Altfel ,merg ai nostri vin ai vostri,numai noi stam tot ca prostii..
Postat 27 Iunie 2012, 17:29 de vi-io
Analiza corecta
Analiza dvs.d-le Adrian mi se pare corecta.Sigur ca cei ce au profitat intr-un fel sau altul de pe urma implicarii in politica nu vor fi niciodata multumiti.Cum dracu sa fie multumiti cand le-ai luat ciolanul.Consider ca intr-un stat de drept pentru a baga pe cineva la inchisoare e nevoie de dovezi directe si nu indirecte cum a fost motivata sentinta.Si pentru ca tot am amintit de dovezi directe,as sfatui pe unii comentatori sa citeasca dosarul FLOTA,se gaseste pe net.E pacat sa ne jignim intre noi,de dorit ar fi sa ne unim, sa dam de pamant cu toti cei ce au praduit aceasta tara.Altfel ,merg ai nostri vin ai vostri,numai noi stam tot ca prostii..
Postat 27 Iunie 2012, 17:27 de vi-io
titlu
@ TDS: de unde stii tu ca dosarul lui adrian nastase (am scris intentionat cu litere mici. Numele acestui gunoi nu merita scris cu litere mari) a fost facatura? In tara asta toata lumea se pricepe la fotbal si politica. L-am mai auzit ieri pe un prostanac la televizor, spalat pe creier, ca multi altii in tara asta, cum ca tot acest circ ieftin cu "sinuciderea" lui nastase, ar fi fost pus la cale de Basescu. Citez: "Basescu e de vina!". Paranoia si spalatul creierelor a ajuns la cote alarmante in tara asta!
Postat 27 Iunie 2012, 16:23 de -_-
mai am un singur dor....
probabil adrian nastase a savarsit fapte de coruptie! doar ca ACEST DOSAR("Trofeul calitatii")este clar FACATURA! Sau macar cu numeroase hibe juridice! nu cred ca nastase a fost tratat altfel decat alti condamnati definitiv! dar daca s-a produs un incident(chiar daca acum se spune ca glontul doar l-a zgariat), evident trebuia transportat la spital! pentru siguranta! comparati imaginile de miercuri seara cu cele de marti: miercuri vedeam un adrian nastase livid, ravasit, ieri seara l-am vazut ca deobicei! deci mi se pare foarte clar ca dupa tentativa de suicid starea lui era alterata si trebuia sa beneficieze de un tratament adecvat. care era tratamentul? care a fost pana la urma diagnosticul, nu e treaba noastra! daca era chiar asa o mare neincredere, in comisia respectiva trebuia sa fie adus si un medic portoclaiu. poate el vedea altceva! in orice caz, in ton cu articolul eu imi doresc sa ma mai bucur o singura data!
Postat 27 Iunie 2012, 15:09 de TDS
mijloace de informare
Din cand in cand, din ce in ce mai rar mai bagam cate un ochi si pe acest site. Stimate ziarist, nu mai reprezinti singura noastra sursa de informare. E doar o opinie din milioanele de opinii de pe Facebook. Stiu ca nu iti convine. Noua in schimb, da. Dar nu te nelinisti. Scrie in continuare. Poate si ai norocul sa te citeasca cineva.
Postat 27 Iunie 2012, 15:06 de Oradean
Adevarata fata a usl-ului ! Uite una din sursele urii !
CULMEA IPOCRIZIEI! USL a votat împotriva propriei legi de mărire a salariilor ! Senatorii USL au respins aducerea salariilor bugetarilor la nivelul celor din 2010, precum şi majorarea pensiilor, promisiuni pe care Uniunea le-a făcut când era în Opoziţie.
Postat 27 Iunie 2012, 14:25 de .
@unu
Gresesti ! Sunt doua tabere : usl contra basescu ! Pdl a diosparut, gata ! Pt. usl ,,joaca'' guvernul+parlamentul. Si joaca urat, ca-n divizia D, se fura pe fata ! Cand ccr avea ca membri pe alde ninosu (ala care a murit beat inecat cu propria-i voma !) era ok, era dreapta si justa ! Cand procuror general era botos ilie, parchetul era in slujba poporului.... Sau cand joita tanase, (alt procuror general), indemnat de ilici iliescu, a dispus recursuri in anulare pe banda impotriva celor ce-si obtinusera bunurile imobile in instanta (si azi platesc romanii !)\, era OK ? O intrebare : de ce n-a numit usl-ul persoane fara pata, care sa nu poata fi ,,agatati'' de dna, de parchetul general, de comisii pt. stabilirea plagiatului ?! Ca uite, tantalaulk ala de diaconu, urla si el si pogonici ca e curat... Asa-i de curat ca nastase il asteapta in garsoniera... Sau fatalaul asta de mang... DE CE ? PT. CA NU-I ARE ! Cine sa faca ordine in tara, cand insusi copy-lotul e intaiul plagiator si cand parlamentul este o adunatura de infractori !
Postat 27 Iunie 2012, 14:09 de doi
Infractor nastase
a cam uitat lumea cea ce a facut nastase, cit era de arogant si cit de MUUULT a furat! Daca stau sa ma gindesc bine...nu-mi amintesc sa fi facut ceva bun...pentru popor! Ca a facut pentru portofelele acolitilor...sa-l tina-n brate si sa-l legene ca pe un bebe!
Postat 27 Iunie 2012, 14:01 de doctor
...
Foarte bun editorial, reflecta cu exactitate situatia din ultimii ani a Romaniei. Cel mai bun exemplu al urii si razboiului a venit astazi: dupa ce ieri ministrul educatiei a depus plangere penala impotriva lui funeriu pentru ordine de ministru lipsa din arhiva ministerului, astazi a venit contra-atacul: ministrul e chemat la ANI. Ce mai, e razboi clar. Cel mai bine pentru tara asta ar fi ca dupa acest razboi cat mai multi capi din ambele tabere sa il urmeze pe nastase la racorica. Nu ajunge sa intre doar unii dintr-o parte, pentru a se umfla in pene ailalti. Trebuie din ambele tabere, si de importanta egala, poate asa vor sti de frica membrii ambelor grupari. Ce e clar deocamdata e ca presedintele are in mana serviciile si parchetul+dna+ccr+csm, in vreme ce guvernul are banii. Sa vedem cine va castiga dintre ei . Ca noi sigur nu ne alegem cu nimic, in afara circului zilnic.
Postat 27 Iunie 2012, 13:03 de unu
Stockholm
Sindromul Stokcholm e acela cu ocazia caruia rapitul empatizeaza cu rapitorul.(am vazut si eu un film in care se-ncurca Stockholm cu Helsinki;dar aici -nevazandu-se ghilimele,e vorba de eroare.)
Postat 27 Iunie 2012, 12:24 de gyorgy tozser
dezamagitor
am crezut ca sinteti mai echlibrati,dar observ ca jurnalismul e pt unii dntre voi doar un mod de a face propaganda sau sa-si exprime opiniile politice,tot mai des observ ca dispare echilibrul din articolele JB,pacat ca va dispare din crediblitate,nu uitati ca traim in ardeal nu in sud sau est si avem alte pretentii de la jurnalistii asa zisi echidistanti,oricum un infractor dovedit a ajuns unde ii e locul cu tot zidul facut in jurul lui de cei ca el
Postat 27 Iunie 2012, 12:22 de luky
apel la normalitate
erata "incercarea lui Nastase" , evident, de a se impusca ...
Postat 27 Iunie 2012, 12:07 de adriana nastase
apel la normalitate
Nu suntem o tara a urii, nu suntem o tara dezbinata de situatia lui Adrian Nastase! Intrebati oamenii din jur si veti vedea ca toti sunt de acord : un infractor a fost condamnat si dus la penitenciar! Ceea ce ma nemultumeste este faptul ca pana si in aceasta situatie suntem umiliti : exista (cetateni) condamnati de rang 1 si de rang 2 ! Cei de teapa lui Nastase si cand merg la penitenciar trebuie sa iasa in evidenta ! La el nu se poate fara circ ! Nu creati falsa impresie ca lumea empatizeaza cu el, exista cativa trepadusi care vegeteaza prin televiziuni pisicesti, care-si fac datoria de lingai ... Mi-a fost rusine sa ma uit la un europarlamentar roman (Corina Cretu) care a "emanat" din "putul gandirii" fraza cum ca inceracrea lui Nastase a fost un gest de demnitate !!! Sa le fie rusine, tara asta are destui oameni care fac gesturi demne, dar acesta n-a fost unul dintre ele !
Postat 27 Iunie 2012, 12:03 de adriana nastase
uselist copylott
Abrudane, vorbeşte civilizat despre România. Pacient la balamuc eşti tu băiatule, parazit la o foaie care pentru nişte tichete de masă scrie despre bătrâni libidinoşi sau alte manelisme descalificante....
Postat 27 Iunie 2012, 11:58 de pistike
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6264 RON
  • 1 EUR = 4.9771 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON