URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 30 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Oradea este un oraș frumos ziua, iar noaptea de-a dreptul spectaculos. Asta, datorită iluminatului arhitectural care scoate în evidență splendoarea clădirilor Art Nouveau. De aceea, nu e totuna cum ne jucăm cu luminile în orașul care, de o bună bucată de vreme, se pretinde turistic.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, cu unele excepții, accesul la justiție nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. Dincolo de avocaţi sau de cheltuielile conexe procesului, de multe ori simplele taxe care sunt datorate statului pentru demararea unui proces fac iluzoriu accesul efectiv la justiţie...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
04 Iulie 2012, 12:33

Să faci ce zice Popa!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Îmi povestea cineva, care în timpul campaniei electorale a străbătut ţara, că la nivel de municipii oferta candidaţilor era interesantă, dar la Consiliile Judeţene a fost o adevărată catastrofă. Eu, însă, nu înţeleg de ce Consiliul Judeţean este considerat o Cenuşăreasă. În cazul Clujului, de exemplu, toate marile investiţii şi realizări au fost făcute de CJ, asta poate şi pentru că primarul municipiului Cluj Napoca era prea ocupat să primească mită în natură de la lebeniţari.

În ce priveşte Bihorul, în vechiul mandat judeţul a fost condus de un pastor, acum la cârmă este un popa. Ţinând cont de catastrofalele rezultate obţinute pe vremea domnului Ţîrle, actuala conducere e sigură că mandatul ei va fi un succes răsunător. Asta dacă nu încalcă sfânta regulă a celor 10%. Adică 10% pentru ei şi apropiaţi, iar 90% pentru judeţ.

Nicidecum invers. Oricum, în semn de respect pentru domnul Ţîrle, care a coborât ştacheta până spre Groapa Marianelor, cei trei noi conducători ai judeţului ar putea purta o zi pe săptămână o băsmăluţă, întru duioasă aducere aminte.

Interesant este că în Consiliul Judeţean au pătruns pentru prima oară şi nişte posturi de televiziune. Doi consilieri au venit de la OTV şi unul de la Antene, prin intermediul Partidului Conservator. Dar nu avem de ce ne face griji: la atâtea televiziuni avem de la UDMR un depanator gata să intervină oricând.

Va fi un mandat greu, în care slujbaşii din Consiliu vor avea de ales între două variante: să facă ce zice popa sau să facă ce face popa.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Domne cat de rai sunt unii, chiar nu aveti suflet??
Directorul ARR țeparul sef (PETI) care nu-si achita datoriile spune executa pe orcine pt ca POPA il sustine la maxim si ca are prietenii in politie si la DNA cu care merge la BRACONAJ pt ca el spune peste tot HANIS ALIN marile politist a fost coleg cu el si il apara la maxim si prietenul sau bun din DNA CIPRIAN MAN.............. postat de: ARR
Postat 07 Aprilie 2013, 12:07 de adi
ajunge
E adevarat ca a fost pentru voi catastrofala , ca Tirle a avut grija de banii judetului si nu i-a impartit cu voi . cum fac altii ... Realizari, daca ai fi vrut sa le vezi le-ai fi vazut . In patru ani s-au facut 171,13 km.covoare asfaltice + 88,04 km modernizari si reabilitari = 259,17 km.(intr-o perioada de criza) Ar trebuii sa-ti ajunga cat ti-ai batut joc de Tirle in cei patru ani , dar este un Dumnezeu acolo sus care le vede pe toate si m-ai devreme sau m-ai tarziu plateste fiecaruia dupa faptele lui. Eu chiar compatimesc asemenea oameni care sunt slugi celor cu bani . Dle Chirila , da-mi voie sa-ti spun : BANII NU SUNT TOTUL IN VIATA .
Postat 05 Iulie 2012, 22:54 de dana
Varianta liberala.
Popa Cornel face ce zic altii!
Postat 04 Iulie 2012, 18:13 de Apolitic.
ha ha
mai exista si varianta trei: popa al nostru nici nu zice nici nu face....
Postat 04 Iulie 2012, 13:07 de andy
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4612 RON
  • 1 EUR = 4.976 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON