URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 30 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Oradea este un oraș frumos ziua, iar noaptea de-a dreptul spectaculos. Asta, datorită iluminatului arhitectural care scoate în evidență splendoarea clădirilor Art Nouveau. De aceea, nu e totuna cum ne jucăm cu luminile în orașul care, de o bună bucată de vreme, se pretinde turistic.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, cu unele excepții, accesul la justiție nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. Dincolo de avocaţi sau de cheltuielile conexe procesului, de multe ori simplele taxe care sunt datorate statului pentru demararea unui proces fac iluzoriu accesul efectiv la justiţie...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
26 Iulie 2012, 09:55

România, stat mafiot

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

UE ne tratează aşa cum merităm, ca pe un fel de leneş al satului, căruia, din când în când, i se mai dă băutură şi mâncare pe caiet, numai să stea liniştit şi să nu fure de la vecinii mai gospodari. Occidentul ştie destul de bine că ceea ce se petrece acum în România este o tentativă de debarcare a mafioţilor care au confiscat Statul de către alţi mafioţi care au de gând să-l spolieze.

Aşa că madam Macovei n-are de ce să fie panicată că despotismul lui Băsescu va fi înlocuit cu dictatura lui Antonescu. Iar dacă totuşi acceptăm că a avut loc un atentat la fragila noastră democraţie, atunci termenul corect este: lovitură de stat mafiot.

Nu delaţiunile europarlamentarilor portocalii la UE au făcut ca Angelika DDR-ista sau Barosso-Cremoso să înăsprească tonul. Ei sunt perfect informaţi de "europenismul" ţării noastre.

Patronii firmelor care vor să facă afaceri în România se plâng politicienilor din Vest de şpăgile neruşinate cerute de ai noştri. Şi totuşi, îl preferă pe previzibilul Băsescu în locul unui adormit ca Antonescu. Pentru că s-au obişnuit cu un Băsescu care hăhăie la Bruxelles, dar se tem de un Antonescu care face circ la Strasbourg.

Şi dacă tot a început campania, pentru a mai detensiona atmosfera, propun câteva sloganuri. Pentru Antonescu: "Somnul preşedintelui naşte monştri". Pentru Băsescu: "Dacă 9 milioane de români spun că eşti beat, du-te şi te culcă!". Pentru Ponta n-am nici un îndemn, dar puteţi copia dumneavoastră unul de pe net.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
25 Comentarii
D-le Basescu nu abandona lupta
Admir putera de lupta a D-lui presedinte Basescu. Se lupta de unul singur cu toti mafiotii rominiei. Fara un asemenea presedinte Rominia ar fi o a doua sicilie. Am 68 ani, nu am fost membru a nici unui partid, nici a celui comunist, si nici a celor de dupa revolutie.
Postat 09 Noiembrie 2013, 14:25 de Vasile Cosma
este si normal
daca dispare statul mafiot roman inseamna sa punem in pericol basescu, ponta ,crin si gloatele ilegale criminale fsn,psd, pnl care n-au nici o legatura cu natiunea romana este exact ce a observat cancelarul merkel al germaniei care vrea sa termine odata cu astia ca pun in pericolUE si economia germabiei si la fel e valabil pentru politiile locale de aici sau alte politii si jandarmerii sau pentru asa zisele unitati de paza sau securistii garoi,declarati mafioti de raportul secret al lui merkel
Postat 03 Februarie 2013, 07:46 de perl
d@we.m
este si normal sa fie stat mafiot intrucat incultura nu poate supravietui
Postat 03 Februarie 2013, 07:36 de parcu
cine, oare cine?
@misinu: de PDL nu sufli o vorba? dar atunci, cine ar mai ramane?
Postat 02 Februarie 2013, 10:38 de TDS
stat
este normal ca romania sa fie stat mafiot cata vreme exista basescu, ponta,crin fsn criminal psd ,si gloata pnl ,exact de asta lupta merkel sa distruga statul mafiot romania sustinuta de usa alt stat mafiot ,pentru ca reprezinta un pericol pentru UE ,tot pus la cale de Usa ,si totl pornind de la distrugerea economiilor din UE
Postat 01 Februarie 2013, 19:17 de misinu
Rusine !!!!!!
primii care au facut pact cu \'dracul\', (necinstea si banul nemuncit), sunt o mare parte din ziaristii. ii vedem zi de zi facand ,cica, pe formatorii de opinie.
Postat 30 Iulie 2012, 02:37 de moon
NE MERITAM SOARTA
Nu o sa fie niciodata bine in tara asta. Uitam prea repede trecutul, ne lasam manipulati de promisiuni fara acoperire si nu avem coloana vertebrala in a ne apara crezul. De 22 de ani ni se spune ca votul nostru conteaza si totusi se traieste din ce in ce mai rau si cei care ne condus sunt tot mai corupti si mincinosi. Ne meritam soarta.
Postat 29 Iulie 2012, 13:37 de Oradea
escroc-tonomat
mah, nea chirila, daca as avea capul tau, as fugi pana l-as pierde.
Postat 28 Iulie 2012, 17:57 de nail
Nu merg la vot
Crin Antonescu intre prostituate si filmulete cu barbati nud Uitam foarte repede trecutul si de aceea nu avem nici un viitor Crin Antonescu , liderul PNL ce se dorea presedinte (si uita ca a ajuns), a intrat in direct la emisiunea lui Capatos: “Un show păcătos”- Antena 1, emisiune ce era notorie in promovarea imoralitatii, scandalurilor regizate si invitatelor-asistentelor vedete porno si prostituate si si-a dat cu parerea in privinta unui film in care premierul Boc aparea nud. Acea publicare a filmuletului era ilegala si imorala si totusi Crin Antonescu a acceptat interventia in emisiune. Si doar prezenta intr-o astfel de emisiune ar fi descalificat orice om politic, iar un om care are o moralitate inradacinata si nu declarata, nu ar fi acceptat niciodata prezenta intr-o astfel de emisiune si mai ales pe un astfel de subiect. Este parerea mea de om ce crede in valorile crestine, isi respecta familia si in primul rand se respecta pe sine.
Postat 26 Iulie 2012, 23:58 de alex
Vremuri cacacioase.
USL Bihor are o problema de comunicare cu Bihoreanul a carei solutionare presupune un substantial si permanent efort financiar. Daca uselistii nu au cedat pana acum inseamna ca Bihoreanul va practica servicii cu caracter special, indiferent de culoarea politica a celor in cauza. Vremuri grele, norocul nostru ca nu s-a scumpit hartia igienica.
Postat 26 Iulie 2012, 18:17 de Apolitic.
Felicitari
Aveti respectul oamenilor pentru ca incercati sa fiti impartial si ii criticati pe toti, indifernt de culoare politica. Chiar daca multi nu va scriu, sa stiti ca citesc aricolele dvs si le considera o gura de oxigen intr-o lume intoxicata cu minciuna
Postat 26 Iulie 2012, 17:29 de Oradean
CE ARTICOL PDL-IST! :)))
Mircea, PD-L-Istul ! :))
Postat 26 Iulie 2012, 16:05 de Mircea Chirilă
aveti o minima decenta si abtineti-va sa gresiti din nou! au trecut cei 20 de ani
Justitia anilor 1990-2004 nu aprins nimic! Justitia Rodicai Stanoiu si a procurorului Amarie primea solutia de NUP in plic de la Adrian Nastase din "zidul viu" format de membri PSD in jurul infractorilor de tipul lui Bivolaru. O sa vedem (ar fi cumplit sa ajungem pe mana lor, chiar si pentru asistatii sociali care "se informeaza" de la Antena 3) cum va functiona Justitia in mainile lui Dan Voiculescu si a Senatorului Voicu! Stimati bugetari angajati cu relatii de partid, dragi pensionari militari cu varsta de 40-50 ani si pensie de 8.000-15.000 ron/luna, iubiti "pensionari pe caz de boala" cu varsta de 35-45 ani, nepretuiti membri de partid (traseisti desigur) care aveti ochii injectati de ura cand ascultati monstruozitatile Plagiatorului si ale Paiatzei, veti intelege din nou prea tarziu ca va dati foc singuri la valiza! Fiecare din voi spune azi ca l-a votat pe Ratiu in 1990, dar stiti si voi si stim si noi ca aveati ochii la fel de rosii in timpul mineriadelor si ca doreati sa dispara Coposu si Ratiu pentru ca nu mancasera "salam cu soia".
Postat 26 Iulie 2012, 13:12 de Silviu Brucan
@tsd
Ai lipsit cateva zile....ti-ai primit ,,materialul'' pt. a-l ,,publica'' ? Tie cat ti-au dat, naparca securisto-ceausista.... ti-ai primit si tu cet-ul tau ? Nerusinatul,ai vorbeste despre ,,intoxicare''....Uite cum intoxici tu, **** : ,,....CCR a zis ca suspendarea e constitutionala, la fel si schimbarile sefilor Camerelor...'' Ia sa pun pixul pe tine, canalie : CCR nu s-a pronuntat cu privire la constitutionalitatea suspendarii !!! Despre altceva e vorba....mai citeste... suna-ti sefiii\, sluga, sa-ti zica ei ! Nu s-a pronuntat nici asupra ,,constitutionalitatii'' schimbarii presedintilor celor doua camere !!!! Tampitule, e vorba despre ,,admisibilitatea'' cererilor pdl-ului, a lui blaga si a robertei. Si pt. ca usl-ul, gratie derbedeilor din parlament, i-a ingradit conmpetentele, curtea a declarat ca ,,inadmisibile'' acele cereri, adica nu are temei legal sa le ,,admita'', adica sa se pronunte asupra lor !
Postat 26 Iulie 2012, 13:02 de .
nici vorba
@Calul Balan: cum sa se opreasca jutitia? Cand va avea atata treaba cu udrea, cocos, ridzi, falca, videanu, berceanu, botis, livache, boureanu, ba chiar si cu hahaitul! bine zic, marcele? PS eu inca mai sper sa aiba si cu tine, si cu filip, si cu dan lucian vladescu (chiar daca acum v-ati dat pe langa USL)
Postat 26 Iulie 2012, 12:54 de TDS
am fost gestionar la Marisel, acum sunt secretarul lui Helvig!
"In mintea popularilor europeni" sta si logica pe care se intemeiaza bunastarea popoarelor din care fac ei parte. In mintea lui Ponta si Crin sta haosul pe care se bazeaza deruta si saracia poporului nostru, dar si hotia si minciuna politicienilor penali care ne reprezinta de 22 de ani in Parlamentul Romaniei. Cum pot "penalii din Parlament" sa accepte sa fie judecati si condamnati? Nu pot! Asa ca declansam destituirea presedintelui tarii si dupa asta oprim Justitia!
Postat 26 Iulie 2012, 12:49 de Calul Balan
intoxicari
@poti sa fii mai specific? ca eu stiu asa: 1. UE a zis ca e musai cu cvorum(desi Comisia de la Venetia recoamnda altceva!), asa se face 2. UE a zis: nu schimbati Procurorul general, respectiv procurorul sef al DNA, nu s-au facut schimbarile 3. CCR a zis ca suspendarea e constitutionala, la fel si schimbarile sefilor Camerelor, basistii vad o "lovitura de stat"! 4. UE a zis sa nu se reduca puterile CCR, nu s-au redus decat ceea ce insasi CCR a zis ca e OK! 5. E drept, UE nu a zis nimic despre orele intre care poate avea loc referendum-ul dar a zis CCR ca e OK intre 7,00 si 23,00! deci unde e "lovitura de stat"? unde e lipsa de democratie? unde este este incalcarea Constitutiei? Unde este atacul la justitie? In mintea popularilor europeni! ATAT!
Postat 26 Iulie 2012, 12:32 de TDS
sa declaram alba-neagra noul sport national!
Duminica 29 iulie se pune problema astfel: Noi romanii am ajuns parteneri europeni si avem acces la beneficii din partea UE, dar odata deveniti membri cu drepturi egale alaturi de nemti si francezi, speculam "vulnerabilitatea" acestei Uniuni. Astfel, la fel cum tiganii speculeaza "naivitatea" germanilor care isi lasa curtea deschisa si bicicleta nelegata in fata magazinului, Ponta si Crin schimba legile in Romania mai rau decat o fac sefii triburilor migratoare din Podisul Mongoliei! Cu alte cuvinte dupa ce am intrat in "Casa Europeana" ne aprindem o tigara (desi regula e ca nu se fumeaza), stam incaltati in pat, scuipam pe covor in sufragerie, folosim curtea pe post de toaleta, furam vesela de la masa, scriem prostii pe peretii bibliotecii si o pipaim pe camerista! Cata nerusinare dovedesc Barosso, Merkel, Reding, Schultz cand ne roaga sa respectam "regulile casei"!
Postat 26 Iulie 2012, 12:20 de Dan Sova
solutie
@pro base: intuitia imi spune ca daca referendum-ul nu va fi validat, "calea de urmat"este demisia in bloc a parlamentarilor USL! in acest moment chiar nu stiu cum se va solutiona o asemenea optiune(pentru ca pe locurile vacantate nu se pot organiza alegeri cu mai putin de 6 luni inainte de termenul din noiembrie 2012). promit sa studiez
Postat 26 Iulie 2012, 12:11 de TDS
interimar
@pro base: chiar atat de greu este de inteles ca duminica 29 iulie 2012 se pune doar problema demiterii sau nu a lui basescu? DOAR ATAT! Daca va fi demis, la alegerile prezidentiale anticipate n-ai decat sa-l votezi pe mru, pe neamtu sau pe DD! antonescu in acest moment este doar interimar si eventual(eu sper ca da) interimar inca 90 zile! daca il consideri pe antonescu somnambul nu-l vota la anticipate(repet, daca vor fi si daca el va candida!).
Postat 26 Iulie 2012, 12:08 de TDS
oare mai tine mult minciuna la prostovani?
Mai exista un motiv cat se poate de important in favoarea \"gruparii mafiote\" a lui Basescu: Justitia! Justitia romana care abia din anul 2005 a inceput sa urmareasca si apoi sa condamne \"patronii\" clanurilor politico-economice-mafiote. Motivul declansarii actualei crize politice din Romania este legat de functionarea Justitiei, de faptul ca \"liderii-mafioti\" ai politicii din toate partidele sunt anchetati si au inceput sa primeasca condamnari cu executare! Oprirea Justitiei este scopul atacului USL contra presedintelui Romaniei. Prin destituirea \"clanului Basescu\" se incearca instalarea \"clanului Voiculescu\" si sugrumarea Justitiei. Asta este motivul pentru care politicienii europeni si presa politica europeana se declara ingrijorati de evenimentele la care asistam. Teama ca urmeaza reinstalarea controlului politic asupra Justitiei cu scopul ca Marii Infractori Politici Romani sa scape nepedepsiti dupa ce au furat 22 de ani fara intrerupere!
Postat 26 Iulie 2012, 11:41 de Mugurel Surupaceanu
titlu
slabut articolul. dupa ce am facut atata pe noi sa intram si noi in ue, acum ne-am smecherit, toti is niste fraieri, noi suntem cei mai frumosi, cei mai destepti si cei mai cinstiti. am inceput sa ii luam la misto pe toti liderii europeni... totul e perfect!
Postat 26 Iulie 2012, 11:40 de -_-
basescu - varianta cea mai buna
cum naiba sa fie somnambulul de antonescu presedinte, bai tds? nu are nici popularitate, nici inteligenta, tu chiar esti chior si nu vezi ca iliescu face jocurile, el isi doreste sa fie maximus mai departe? ponta copylotul e in tampitel obraznic si ne-educat, iar crinulet nu-i sters nici la poponet nici la gura, ca are mainile-n freza mereu! sa fim seriosi, basescu este varianta cea mai buna pentru romania acum si singurul de care au mafiotii frica!
Postat 26 Iulie 2012, 11:26 de pro base
Dez-barosizarea
Aşa este dl. Mirciulică ... publicaţia voastră e în pericol de dez-mafiotizare. Sunt în unghiul periscopului vreo 2-3 aşa zişi jurnalişti, aşa cum sunt în colimator vreo câteva sute de PDL-işti, vreo câteva zeci de USL-işti şi vreo câţiva neafiliaţi care se înclină, când la dreapta când la stânga.
Postat 26 Iulie 2012, 11:22 de Carp III
nuante
daca de la unii oameni neinstruiti ma pot astepta sa nu inteleaga cum e cu referendumul, ma mir totusi ca mircea chirila vorbeste despre antonescu ca despre presedintele ales! subiectul acestui REFERENDUM este demiterea sau nu a lui basescu! ATAT! daca va fi demis, vor avea loc alegeri prezidentiale anticipate. vedem atunci oferta si pe cine votam! iar daca crin antonescu va candida si va castiga inseamna ca electoratul l-a dorit! daca va face si el greseli ulterioare, va avea aceeasi soarta cu basescu. daca nu va fi demis, la alegerile din toamna oricum se prefigureaza o victorie categorica a USL. doar ca vom avea o coabitare de doi ani cu acelasi basescu, adica continuarea la nesfarsit a unui scandal care acum ar putea fi stins!
Postat 26 Iulie 2012, 10:40 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4612 RON
  • 1 EUR = 4.976 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON